Yeter ki emret !!!

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Altın Üye
Reaction score
0
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
Nokta dergisi son sayısında,kolay kolay unutulmayacak bir gazetecilik başarısı sergiledi.
Sokaktaki vatandaşın, Meçhul bir otoritenin buyruklarına karşı gösterdiği uyum ve tepkileri ölçtü.

Tiyatro sanatçısı Ezel AKAY' a siyah bir pardösü giydirdi,eline bir de megafon verdi. Akay' la nokta ekibi başladılar kentte dolaşmaya.

Önce yeni cami' nin arkasındaki parka gittiler. Hava güneşliydi. Banklarda insanlar oturuyordu.
Akay megafonla bağırarak sert bir komut verdi:

' Derhal ayağa kalkın! ...'

İtirazsız sessiz kurulmuş robotlar gibi herkes hemen ayağa kalktı.
Eminönü iskelesinde başka bir komut.

' Herkes hemen yere çöksün '

İskelede kim varsa hemen yere çöktü.
Beyoğlu'nda başka bir komut:

' Herkes sıraya girsin,sayım var! .. '

Herkes hemen sıraya girdi.
Mecidiye köy de bir duvar dibinde başka bir komut patladı:

' Herkes elleriyle duvara yapışsın,ölçüm var! ... '

Herkes elleriyle duvara yapıştı.
Bir fabrika kapısında işçilere komut verildi:

' İçeri girerken herkes parmak bassın şu kağıda...! '

İşçiler parmak basarak girdiler fabrikaya...
Beyaz önlükle lastik eldivenler giymiş bir hanım gazeteci,fabrikanın içindeki kadın işçilere de değişik bir komut verdi:

' Herkes soyunsun, bekaret muayenesi yapılacak '

Kadın işçiler soyunmaya başladılar.

Buna karşılık Boğaz iskelesinden birinde, vapurdan çıkanlara komut vermediler, kibarca ricada bulundular:

' Film çekiyoruz, lütfen bir dakika dururmusunuz? '

Ricayı kimse iplemedi.

Nokta' nın yaptığı deney,toplumun ruhsal yapısını gösteren müthiş bir röntgen....

Ne kimse komutu verenin kimliğini merak ediyor, ne hangi hak ve yetkiyle vatandaşlara o komutları verdiği soruyor, ne de herhangi bir direnme gösteriyor.

İşte yüzyıllardan beri, daha küçük yaşlardan başlayan dövülmüşlüğün, ezilmişliğin sonucu.

Dr.Hasan Kuş
Atatürk Eğitim ve Arastırma Hastanesi BİLKENT

orjinali

Bu sonuç;
sadece itilip-kakılmanın sonuçları değildir.Her doğan Türk erkeğinin asker yapısının yanında,her Türk kadınının da gelenekler çerçevesinde ne kadar itaatkar olduğununda bir kanıtıdır.
Ne?
Niçin?
Ne zaman?
Neden?
sorularını soramadığımız,demokratik ortamlarda kazara sorabiliyorsak bu soruları cevaplarını alamadığız sürece,senaryo tekrar edilecektir.Ama en çok korktuğum;
_Bir sabah amerikalıların kapıya dayanı:
_İşgal ettik,çıkın gidin dediklerinde de kuralı bozup,bozmayacağımızdır?

bu bizim asker toplumu oldugumuzu gösterir

hersey emirle emire karsı gelmek olmaz...

Volki efendi! Gene olayı tersinden okumuşsun. Senin tersten anlama yeteneğine birşey demiyorum ama bunu bari doğru anlasaydın. :) Arkadaş, toplumun akp faşizmi ile nasıl sindirildiğini ve pısıklaştırıldığını anlatıyor. Artık yedi düvele meydan okuyacak hatta dağdaki teröristlerle çarpışacak yiğit nesil köreltiliyor. Bunu toplumda görmemesi için insanın kör olması lazım.

Bu bizim ne kadar mazlum bir millet olduğumuzun kanıtıdır.

"Ayaklar baş olamaz" anlayışının göstergesidir.

Arkadaşlar;
yapılan 3 yorumada teşekkür ederim.Makaleyi ele alan hocanın önermesini burada yazmamıştım.3 yorum,üçüde farklı ama güzel.Demek ki;
algılama kişiden kişiye değişiyor.Ama çok sesliliğin gerekliliği bu zaten.Ama makalenin özü değil..Sevgilerimle...

Bu sonuç;
sadece itilip-kakılmanın sonuçları değildir.Her doğan Türk erkeğinin asker yapısının yanında,her Türk kadınının da gelenekler çerçevesinde ne kadar itaatkar olduğununda bir kanıtıdır.
Ne?
Niçin?
Ne zaman?
Neden?
sorularını soramadığımız,demokratik ortamlarda kazara sorabiliyorsak bu soruları cevaplarını alamadığız sürece,senaryo tekrar edilecektir.Ama en çok korktuğum;
_Bir sabah amerikalıların kapıya dayanı:
_İşgal ettik,çıkın gidin dediklerinde de kuralı bozup,bozmayacağımızdır?

abd nin Türkiye kapısına dayanacak yüreği varmı bilmem ama
Türklerde o yürek var
Kurtuluş Savaşında ispatlandı bu
gerekirse yine ispatlanır

Bence bu bizim kimse alinmasin hakaret olarak söylemiyorum ama koyun gibi millet oldugunuzu gösterir.

Gazeteler yaziyorlar A partisi secimi kazanacak oyun bosa gitmesin ona verin bizim millet veriyor. Sorgulamiyor, düsünmüyor. Cünkü sorgulamak ve düsünmek yapimiza aykiri.

herkes baktığı yerden yorumlamış doğaldır..birisi demişki akp nin sindirmesinden...))) işte buna gülmek az bile gelir.. 60 yıllık demokrasi hayatınıun her 10 yılındA demokrasiyi rafa kaldırıp bir onbaşıyla bir ilçe-bir çavuşla bir ilin idaresi sağlandığından beri bu hal travmatik vaka olarak solunda sağında beynine işlnemiş bir eziklik buhranıdır. yoksa kimse 40 yıldır devletin idaresini akp yönetiyor demez herhalde.. ama diyen var burda..)) bir düdükle kaldırıp bir düddükle oturtulan halk,seçimlerde bir mühürle oturttuğu elit zümreyi(46 da) bir daha kaldırmadıki ondan bu demokrasiyi yok sayma provaları.. yoksa milletin saygısı sevgisinden değil.. araştırmada zaten bunu gösteriyor,demekki o kadar ezmişlerki milleti sevdirerek saydırarrak değil korkutarak yaşayan bir cumhuriyetimiz var.. yalanmı?? hiç sanmam..

Volki efendi! Gene olayı tersinden okumuşsun. Senin tersten anlama yeteneğine birşey demiyorum ama bunu bari doğru anlasaydın. :) Arkadaş, toplumun akp faşizmi ile nasıl sindirildiğini ve pısıklaştırıldığını anlatıyor. Artık yedi düvele meydan okuyacak hatta dağdaki teröristlerle çarpışacak yiğit nesil köreltiliyor. Bunu toplumda görmemesi için insanın kör olması lazım.

hayret bişey yaa ya arkadaş sende ne mantık var böyle yaa:) bu gün hangi konuya yorum yapmıssan saçma mantıksız (kişiselleştirmek istemiyorum ama bu yorumunda koptum artık)volkan arkadaş tamda dosdoğru
tespit etmiş bunu 100 kişiye sor 90 volkan gibi anlar hatta 99 o bi kişide sen olursun :) valla hayret yaa bence sen yorum yapma yaa:) sen olanı konuşmuyosun olmasını istediğini konuşuyosun yani şizofrenik bir durum seninki.allah sonunu hayır etsiz.ayrıca geçmiş olsun:)

Degazor'u tanırım.Bu konuyu açınca hayret dedim.Bir gerçegi ortaya koymuş dedim ama garipsedim.Aslında Degozor zihniyetinin en harbilerinden biri olmasına ragmen,mutlaka siyasetine uygular düşüncesi yine de bende hakimdi.Sonuçta tahmin ettigim yere Volkan dogal olarak lafı getirdi.BOP projesi geregi Askerimiz gözden düşürülecek ya "bu bizim asker toplumu oldugumuzu gösterir

hersey emirle emire karsı gelmek olmaz" deyiverdi misyonunu yerine getirerek.Yani Degozor ortaladı.Volkan.GOL.
Gerçekte Asker toplumu oldugumuzdanmı böyle bir reflex gösteriyoruz?.Kısmen olabilir ve aslındada bu özellik iyi kullanılırsa topluma faydası vardır,yaralanılabilir.Sadece bu özelligimiz kışlada geçerli olması zaten tartışmasız faydalıdır.Çünkü bu özellik ,bir ordunun en önemli özelliklerinden biridir başarılı bir sonuç alabilmek için.Keşke koyun gibi güdülür olmak yerine her şeyi sorgulayıp,bilinçli bir şekilde itiatkar bir toplum olabilsek ama sivil hayatta neden bu kadar koyun sürüsü gibi reflekse sahibiz? Bu özellik şeyden olmasın.her çocugumuzu genelde yasadışı Kuran kurslarına göndeririz 5-6 yaşlarından itibaren ve hocaya eti senin kemigi benim deriz.O hocada gerekeni yapar ve çocuk gak dedikçe sopayı yapıştırır guk dedikçe sopayı yapıştırır.Nihayet sonuçta biat kültürüne uydurulmuş bir çocuk çıkartırız.Sert yaparsan uysal,biraz okşarsan şımarık bir çocuktur.Askere gider orada da sorgulama geregi duymaz iyice pişirilir.Askerden geldikten sonrada artık tam kıvamındadır yani tam tayyipliktir-fetullahlıktır.sorgulamaz.Yanlışa dogru derler dogrudur onun için.Vatansevere darbeci derler inanır.Namusu olan oyu bile tarikatlar dikte eder.TARİKATLARDA ABD ajanlarının yörüngesinde oldugundan,bir türlü ABD'nin sözünden çıkamayız ve o yüzden her başbakanımız mutlaka seçim öncesi mutlaka ABD'ye gider ve orada bir yerlere sözler verir ve gelir.Seçimi kazanır ve koltuga oturur.Bu kısır döngüde döner gider.....

Degazor'u tanırım.Bu konuyu açınca hayret dedim.Bir gerçegi ortaya koymuş dedim ama garipsedim.Aslında Degozor zihniyetinin en harbilerinden biri olmasına ragmen,mutlaka siyasetine uygular düşüncesi yine de bende hakimdi.Sonuçta tahmin ettigim yere Volkan dogal olarak lafı getirdi.BOP projesi geregi Askerimiz gözden düşürülecek ya "bu bizim asker toplumu oldugumuzu gösterir

hersey emirle emire karsı gelmek olmaz" deyiverdi misyonunu yerine getirerek.Yani Degozor ortaladı.Volkan.GOL.
Gerçekte Asker toplumu oldugumuzdanmı böyle bir reflex gösteriyoruz?.Kısmen olabilir ve aslındada bu özellik iyi kullanılırsa topluma faydası vardır,yaralanılabilir.Sadece bu özelligimiz kışlada geçerli olması zaten tartışmasız faydalıdır.Çünkü bu özellik ,bir ordunun en önemli özelliklerinden biridir başarılı bir sonuç alabilmek için.Keşke koyun gibi güdülür olmak yerine her şeyi sorgulayıp,bilinçli bir şekilde itiatkar bir toplum olabilsek ama sivil hayatta neden bu kadar koyun sürüsü gibi reflekse sahibiz? Bu özellik şeyden olmasın.her çocugumuzu genelde yasadışı Kuran kurslarına göndeririz 5-6 yaşlarından itibaren ve hocaya eti senin kemigi benim deriz.O hocada gerekeni yapar ve çocuk gak dedikçe sopayı yapıştırır guk dedikçe sopayı yapıştırır.Nihayet sonuçta biat kültürüne uydurulmuş bir çocuk çıkartırız.Sert yaparsan uysal,biraz okşarsan şımarık bir çocuktur.Askere gider orada da sorgulama geregi duymaz iyice pişirilir.Askerden geldikten sonrada artık tam kıvamındadır yani tam tayyipliktir-fetullahlıktır.sorgulamaz.Yanlışa dogru derler dogrudur onun için.Vatansevere darbeci derler inanır.Namusu olan oyu bile tarikatlar dikte eder.TARİKATLARDA ABD ajanlarının yörüngesinde oldugundan,bir türlü ABD'nin sözünden çıkamayız ve o yüzden her başbakanımız mutlaka seçim öncesi mutlaka ABD'ye gider ve orada bir yerlere sözler verir ve gelir.Seçimi kazanır ve koltuga oturur.Bu kısır döngüde döner gider.....

Ben bu yoruma gerçekten gülerim ne diyon sen yaa:durdurun:durdurun:biggrin

bunlar halkin ezilmesinin haklarını bilmeyisinin olaylara tepkisizliginin gostergesi

O zaman darbe yapılsın... Emir ile sokağa çıkalım emir ile eve kapanalım olur mu ?? Darbe yapılsın , bu sefer o emirlere uyan hiçkimse bir daha emire falan uymaz bu sefer bunun protestosunu yaparlar. Bu millet o kadar çok şey gördü ki zamanla kendi düzenini oturttu. daha doğrusu oturtulmuş bir düzen vardı , millete bu alıştırıldı... Bu ülkeye ne türlü fikir akımı gelirse gelsin yine yine yine kendi içinde çatışmalar yaşanır. Yine hiçbir şey beğenilmez... Çünkü yarımı yemeyen , bütünü de kesmeyen bir yapımız var

keske sende yazıyı okuyup yorum yapsaydın

ayrıca sana cok sahane cevaplarım vardırda senin ne oldugun belli sen iki mesajdan sonra konusacak bişey bulamayınca hakarete başlayan birisin

ama bu sefer şaşırttın daha ilk mesajdan başlamışsın sataşmaya.

ama benim yazığım iki satırlık yazıyı bile anlamayan birine bu kadar uzun cümlelerle kendini anlatmam afaki oldu

napayım belki okumayı öğrenir birgun

ayrıca benim anlama yetenegimi geç kendi anlamamakta ısrarlı yeteneğini köreltmeye çalış

hadi selametle

büyük ihtimal gene hakaretli mesaj yazacaksın ama napalım senden baska bişey beklemiyorum:)

Mesajına yaptığım teşekür,düşüncelerinin doğruluğuna değil,mesajın güzelliğinedir.Beni biraz tanımış olman gurur verici ama bendeki milliyetçiliğin boyutlarını henüz kavrayamamışsın.Dikkat etti isen Volkan'ın düşüncesi ile aramızda dağlar kadar fark olduğunu anlaman gerekirdi.Makaleyi buraya yazıp,insanımızın aziz nesin in sözü karşısında duyduğu tepkinin ne kadar gerçekleştiğini görmekti.Yani her yurdum insanı nasıl kendinin %30 luk kısımda gördü ise,buradada da kimin;
_Vapurda dur ! denildiğinde durmayanlardan olduğunu savunanları görmekti.Şu konuda zırnık kadar siyaset ve politika güttü isem şerefsizim.Amacım:
_Bu güne kadar halkımızın;
Neden,niçin,nasıl ları yerine getiremediği ve bu yüzden bir çok şeyin kıymetini elimizden gittiği zaman bildiğimizi göstermekti.

Not:Volkan sevdiğim ve saydığım benim gözümde değerli bir arkadaştır.Ama iş siyasete geldiğinde yaşadığımız fikir ayrılığı bu dostluk ve arkadaşlığın çatışmasına dönmez.Demokrasinin gerekliliği de bu sanırım.Burada ne ben orta yaptım,nede gol atan Volkan oldu.Sadece düşünce ve yorumlarımızı paylaştığımızı sanıyorum.Tıpkı senin yaptığın gibi.
Ayrıca;
Vatanını ve milletini sevmenin ne partisi,nede siyasi görüşü olur.Herkesin sevgi ve saygı çerçeveleride farklıdır.Önemli olan hepsine gerekli saygıyı göstermektir.
Saygılarımla.....

benim yazdıgım yazıdan askeri gözden düşürecek mana cıkaranların

fikri neyse zikride odur misali amaclarını ortaya koymustur

heralde sevip gözüküp düşmalık etmek bu olsa gerek

ben orda sosyal bir yapıdan bahsettim bunu sosyla arastırmaları inceleyip bulabilirsiniz bizim toplumumuz asırlardır savas kültürüyle gelişti herzaman savasçı bir millet olduk ve yıllarca yapılan darbeler sonucu milletimiz emirsiz iş yapmaz oldu

bu askeri kötülemek degil sosyal bir sorunu ortaya koymaktır

her laflarını dine saldırarak geciren insanların amacların ne millet sevdası ne ordu sevdası ne vatan sevdasıdır onların amacı ...

neyse ben söylemeyim onlar biliyorlar amaclarını

ama hala vatan millet savunduklarını sanıyolar o garip halbuki uzaktan yakından alakaları yok..

benim yazdıgım yazıdan askeri gözden düşürecek mana cıkaranların

fikri neyse zikride odur misali amaclarını ortaya koymustur

heralde sevip gözüküp düşmalık etmek bu olsa gerek

ben orda sosyal bir yapıdan bahsettim bunu sosyla arastırmaları inceleyip bulabilirsiniz bizim toplumumuz asırlardır savas kültürüyle gelişti herzaman savasçı bir millet olduk ve yıllarca yapılan darbeler sonucu milletimiz emirsiz iş yapmaz oldu

bu askeri kötülemek degil sosyal bir sorunu ortaya koymaktır

her laflarını dine saldırarak geciren insanların amacların ne millet sevdası ne ordu sevdası ne vatan sevdasıdır onların amacı ...

neyse ben söylemeyim onlar biliyorlar amaclarını

ama hala vatan millet savunduklarını sanıyolar o garip halbuki uzaktan yakından alakaları yok..

Ozaman Madem sosyal bir sorunu ortaya koydun bu sorunun kaynagı diye de neden 6-7 yaşlarında yasadışı kuran kurslarında ehliyetsiz insanların eline verilen çocukların karşılaştıgı şeyler sosyal bir sorun olmuyor sence? Olmaz degil mi hep taraflı yapacaksınız.ABD saldırın TSK'ya dedi ya hedef orası saldırın bakalım.

Ozaman Madem sosyal bir sorunu ortaya koydun bu sorunun kaynagı diye de neden 6-7 yaşlarında yasadışı kuran kurslarında ehliyetsiz insanların eline verilen çocukların karşılaştıgı şeyler sosyal bir sorun olmuyor sence? Olmaz degil mi hep taraflı yapacaksınız.ABD saldırın TSK'ya dedi ya hedef orası saldırın bakalım.

sanada heralde israilden geldi emir islama saldırma emri yoksa bir insan bu kadar kuran kursuna namaza karsı olamaz...

işin gücünüz konuları saptırmak aklınız sıra bişey yaptıgınızı sanıyorsunuz

gercekleri suratınıza vuranlara aha Atatürk düşmanı

aha tsk düşmanı aha su düşmanı

bırakın bu slogan agızları anca böyle bos bos sallarsınız işinize gelmedimi

aslında yazılanları okumama ve okudugunu bilerek anlamamıs numarası yapanlara bosa zaman harcıyorum ama işte naparsın umut dünyası

belki okur diye..

hadi selametle =)

volkan; iyi niyetinle yazdığını görüyorum ama sen nice zamandır serbest kürsünün ergenekonla birlikte her konuda sulandırma politikası güden arkadaşlar tarafından ti ye alındığının farkında olmamışsın. ciddi yorum ve yazılara bile hiçte kalplerinden geçmediği inanamadıkları halde sırf parti taassubuyla iddia sulandırmak,geyiğe döndürmek-işi tahrik ve atışmaya dökmek derdinde olan arkadaşları ciddiye alıp uzun uzun iyi niyetle yazıyorsun ama kendini üzersin.. bence vazgeç,kısa cümlelerde özü anlatır.gerçeklerin ne olduğunu elbette onlarda görüyor ama inanmak ayrı bir nimettir.

Geri