Yerli süper silahlar geliyor

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
20091025033816_fft17_mf407509.jpg

Son yıllarda sivil amaçlı üretim faaliyetlerinden kademeli olarak çekilerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyaç duyduğu askeri mühimmat ve malzeme üretimine yönelen Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının kullanımı için ihtiyaç duyduğu süper silah üretimlerine ağırlık verecek.

Önümüzdeki dönem için 300 milyon liralık yatırım planlayan MKEK Genel Müdürlüğü Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının gücüne önemli katkı sağlayacak süper silahların üretimini tamamen yerli imkanlarla gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Bu hedefler ışığında uzun vadeli tedarik programını proje bazında belirleyen MKEK Genel Müdürlüğünce programa alınan silahlar tamamen yerli imkanlarla gerçekleştirilecek. MKEK Genel Müdürü Ünal Sipahioğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığının mevcut lojistik yapısına önemli güç katacak olan süper silahların gündemlerinde olduğunu söyledi.

SİLAH PROJELERİ
Gündemlerinde bulunan savunma amaçlı projelerle ilgili olarak MSI (Military Science Intellıgence) dergisine açıklamalarda bulunan MKEK Genel Müdürü Ünal Sipahioğlu, bir süreden bu yana üzerinde çalışılan bir proje ile TSK’nın manga, tim ve takım seviyesindeki birliklerinde kullanılmak üzere “milli bir makinalı tüfek” üretileceğini kaydetti. Sipahioğlu, bu proje ile ilgili geliştirme çalımalarının sürdürüldüğünü belirtti.
Bunun yanısıra, yine öncelikli projeler arasında bulunan “milli tank” projesi ile ilgili çalışmalarda belirlenen süreç içerisinde sürdürüldüğünü açıklayan Sipahioğlu ’milli bir ana muharebe tankının geliştirilmesi için başlatılan “Altay” projesinde “silah sistemlerinin tasarım ve üretiminden sorumlu”, “modern piyade tüfeğinde” de “kurumun ana yüklenici” olarak görev yapacağını söyledi.
Kurumun, geçtiğimiz Temmuz ayında Savunma Sanayii İcra Komitesince alınan karar gereği Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı olan milli havadan taşınabilir 105 mm hafif çekili obüsü tasarlayıp üretmekle de görevlendirildiğini hatırlatan Sipahioğlu, proje kapsamındaki obüsün atış kontrol sistemlerinin de Aselsan tarafından imal edileceğini kaydetti.

TÜBİTAK VE SAGE İŞBİRLİĞİ
TÜBİTAK ve SAGE ile yapılan sözleşme kapsamında MKEK’nin ayrı bir üretim projesi olan milli duyarsız patlayıcı üretimine yönelik pilot tesisi kurma yönündeki çalışmaların da sürdürüldüğünü ifade eden Sipahioğlu, bu doğrultuda bir araştırma-geliştirme (ar-ge) çalışması yürütüklerini de söyledi.

300 MİLYON LİRALIK YATIRIM
MKEK’nin programa aldığı projeler içinde 300 milyon liralık bir yatırım planlandığını ifade eden Sipahioğlu, şunları söyledi:
“Genel Müdürlüğümüz son yıllarda yaptığı atılımlarla 2008 yılında gerçekleştirdiği 560 milyon liralık üretimle, satışla Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 98. sırada yer almıştır. Geçtiğimiz yıl 125 milyon dolarlık sözleşme imzalanmış ve 2008 yılında yıllık ihracatını ise 4 milyon dolardan 33,5 milyon dolar düzeyine çıkarmıştır.”

40 ÜLKEYE İHRACAT
MKEK ürünlerinin yurt dışı pazarlarda tanıtım faaliyetlerinin de sürdürüldüğünü ve bu kapsamda düzenlenen bir çok uluslararası fuar ve organizasyona katıldığını ifade eden Genel Müdür Sipahioğlu, kurumun halihazırda, Malezya’dan ABD’ye kadar 40’ı aşkın ülkeye ihracat yaptığını, ar-ge yatırım projeleri ile sektörde “değişimin öncüsü” konumuna geldiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak

iki üç tane piyade tüfeği ile obüs toplarımı süper silahlar ? adamlar kıtalar arası hatta aya bomba atıyor , biz 30 klmetrelik obüslere süper silah die muamele yapıyoruz neyse bunada şükür

iki üç tane piyade tüfeği ile obüs toplarımı süper silahlar ? adamlar kıtalar arası hatta aya bomba atıyor , biz 30 klmetrelik obüslere süper silah die muamele yapıyoruz neyse bunada şükür

Bizim Yüregimiz Yeter

Resimdeki silah ilginçmiş.

o obüslerde nasil milli sadece kapaortasi obüsün atış yapması için uydudan alması gereken veriler amerikanın elinde ve savs durumunda kapata biliyo aayrıca obüslerin elektronik sistemide türk yapımı deil ithal menzil bu arada en ucak la bizde 70 km :)

abd ırakla afganistanda şow yapıyor. biz bırakın burnumuzun dibindeki kuzey ırağı kendi karakollarımıza sahip çıkamıyoruz. türk milleti bu değil

üretilecek tüfeklerin teknik özelliklerinden daha önemli olan.

Türkiyenin bu silahları(kendi piyade tüfeğini) bünyesinde üretecek ve ihrac edecek olması önemli..

yoksa yerlimalı silahlar 10 yıl öncesinin, teknolojisiylede, belki daha düşük özellikllerde üretilip askere dağıtılabilirdi. Artık ithal etmeyecek ihrac edecek..

benim bildiğim sadece tüfek ve obüs değil daha komplike muharebe cihazlarıda üretilecek..

bir sınır aşıldı..Gözden kaçırmamak gerek..

üretilecek tüfeklerin teknik özelliklerinden daha önemli olan.

Türkiyenin bu silahları(kendi piyade tüfeğini) bünyesinde üretecek ve ihrac edecek olması önemli..

yoksa yerlimalı silahlar 10 yıl öncesinin, teknolojisiylede, belki daha düşük özellikllerde üretilip askere dağıtılabilirdi. Artık ithal etmeyecek ihrac edecek..

benim bildiğim sadece tüfek ve obüs değil daha komplike muharebe cihazlarıda üretilecek..

bir sınır aşıldı..Gözden kaçırmamak gerek..

Bu ülkede ne olur tam mükemmel bi silahın projesi gerçekleştirilir uygulamaya geçeçekken ne yazikki intihar eder o muhendisler öle diolar ben onlarin yalancisi

emin oL bu sadece aysberg'in görünen kısmı
ayrıca o aya gönderiLen bombaLarın yazıLımLarıyLa bizim mühendisLerimiz yap boz gibi oynayacak kapasitede.hatta defaLarca oynamışLıkLarı da vardır..
ama basiretsiz yönetimLer oLmamaLı ki bu yazıLımLarı Lehimize çeviren mühendisLerimiz intahar süsü veriLerek öLdürüLmesin...

üLkemin tek kuruşu dışarı gideceğine,kansızLarın cebini doLduracağına yerLi maLı taş kuLLanarak can vermeye razı askerLer yetiştiren bir miLLetin topa tüfeğe de ihtiyacı da yoktur..

yok yok ben bu sefer ümitliyim..

''demirden korksak tirene binmezdik''

ayrıca o aya gönderiLen bombaLarın yazıLımLarıyLa bizim mühendisLerimiz yap boz gibi oynayacak kapasitede.hatta defaLarca oynamışLıkLarı da vardır..
ama basiretsiz yönetimLer oLmamaLı ki bu yazıLımLarı Lehimize çeviren mühendisLerimiz intahar süsü veriLerek öLdürüLmesin...

üLkemin tek kuruşu dışarı gideceğine,kansızLarın cebini doLduracağına yerLi maLı taş kuLLanarak can vermeye razı askerLer yetiştiren bir miLLetin topa tüfeğe de ihtiyacı da yoktur..

mühendisler korkuyor çünkü sahip çıkanları yok . biri kendi başına bir şey yapmaya kalksın hemen " uçak kazası , trafik kazası " başka nedenlerle yabancı devletler öldürüyor . japonya bundan 50 sene önce yok denecek kadar tahrip olmuştu . ama şimdi dünyaya teknoloji satıyorlar, almanyada aynen öyle 50 yıl önce avrupanın en yıkık ülkesiydi , şimdi ise avrupanın en büyük sanayi gücü oldu

Cok güzel işde bu cok mutlu oldum bilemessiniz.

mühendisler korkuyor çünkü sahip çıkanları yok . biri kendi başına bir şey yapmaya kalksın hemen " uçak kazası , trafik kazası " başka nedenlerle yabancı devletler öldürüyor . japonya bundan 50 sene önce yok denecek kadar tahrip olmuştu . ama şimdi dünyaya teknoloji satıyorlar, almanyada aynen öyle 50 yıl önce avrupanın en yıkık ülkesiydi , şimdi ise avrupanın en büyük sanayi gücü oldu

söylediklerin ve çekinclerin doğru.

bunlar yenide değil. Geçmiştede bu gerçeği görüp dile ketirenler yine öldürüldü. Direnenler pasivize edildi. Herşeye rağmen ülkesini seven ve ölüme direnen bilimadamları neredeyse imha edildi.

Ufak bir anımı anlatayım size;

yaklaşık 7-8 yıl öncesi, işim gereği çok seyahat ederim. Ozamanlar genelde karayoluyla.

bir gün istanbuldan izmire giderken yanıma bir adam oturdu(otobüste) yaşı benden büyüktü, tahminen 30-35 civarı. selamlaştık

Neyse baktım oda benim gibi çantasını yanından ayırmıyor. Meslektaşız dedim içimden ve muhabbete başladık. Fazla uzatmadan konuya geleyim.

adam mke'nin bir bölümünde çalışıyor.Teknisyen ve üretim makinalarının kurulumunu, bakımını ve kalbrasyonunu yapıyor. ismi tam aklımda değil ama ......tezgahları kuruyormuş ve bakılarını yapıyormuş. İşi silah üretimiyle ilgili techizat kurulumu. diyeyim özetle. işi daha çok dışarıda.

neyse ozaman gündemde, hafızam beni yanıltmıyorsa, abd veya israile emniyet güçlerinin sipariş ettiği ve ödemesini yaptığı gaz bombalarının teslim edilmemesiydi. Söyleşiden aklımda kalanı aynen aktarıyorum.

bu konuyu açınca hemen lafa atladı

-aslında bu bombaları biz üretebiliyoruz biliyormusun dedi.!

-afalladım .. nasıl yani dedim.?

-daha önce karar alnıp, üretilmesi için kurulan tüm techizat kaldırıldı ve ithal edilecekmiş dedi.

-ben tam bir dumur hali yaşarken.

-isteseler piyade tüfeklerini bile üretebiliriz dedi

-henüz askerliği yapmamış olduğumdan pek bilgim yoktu kullanılan silahların menşeiyle ilgili. Şifaen sordum niye üretmiyoruz ozaman.?

-net cevaplar vermedi heralde bu konuda fazla konuşmak istemedi. Ama şunu söyledi

-bırak mke'yi çoğunluğu karadenizde(rize) bulunan, farklı yerli silah üreticileri bile kaç defa öneri geldi. ''Biz üretelim ordu için. G3 den teknik olarak daha iyi silahlar üretebiliriz''
şeklinde..ama hiçbiri kabul görmedi dedi..

daha çok şey konuştuk fakat hepsini buraya yazmak olmaz.

şimdi daha iyi görebiliyorum.

''silah'' üretmek yanlızca teknoloji ve altyapı meselesi değil, kudret(güç) gerekiyor bunun için.

o yüzden bu gelişme çok önemli ve umarım devamı gelecek. Yakınen takip ediyorum bu konuyu.

-

Helal olsun
10 numara yazmışsın.Başkalarının ekmeğine yağ sürdüğümüz yeter artık kendi yağımızla kavrulmasını biliriz biz evel Allah.

YouTube - UH-60 Blackhawk night raid

şunu bi izle . bizim silahlar bunlarınkinin yanında mantar tabancası kalır . çok çalışmamız gerekiyor

Geri