yerde para bulursanız ne yaparsınızz :)) ?

yerde para bulursanız ne yaparsınızz :)) ?

• cebe atarım

Kullanılan: 51 36.4%
  • etrafa sorarak para kaybeden varmı die sorarım

Kullanılan: 14 10.0%
  • paranın miktarına göre değşir :))

Kullanılan: 32 22.9%
  • ihtiyacı olan birine veririm

Kullanılan: 18 12.9%
  • almam

Kullanılan: 7 5.0%
  • polise götürürüm

Kullanılan: 10 7.1%
  • görmemezlikten gelirim

Kullanılan: 8 5.7%

• Kullanılan toplam oy
    140
önce alır sonra etrafıma bakarım
parasını kaybeden bi sıfat bulamazsam parayı başkasına kaptırmanın manası yok
atarım cebe :D

düşünmeden yere egilr ama rol yaparak hemen cebe at maniyi :D

5 milyon buldum cebellezi yaptım :D
50 milyon bulduğumda sahibine verdim
miktara göre değişiyor yani

çok şükür maddi sıkıntım yok.. onun içinde alir ihtiyaci olan birine veririm.. zira parayı polise versende sahibi bulunmayacaktır.. sorsanda bulunmayacaktır.. yakınlardan biri düşürse hele para onun için önemli olsa zaten koşa koşa geçtiği yolları arar tarar sorar.. polise başvursa bile hangi karakol baş vurucak o belli deil.. şübelerde birbirinden neredeyse habersiz bu konularda.. o yüzden en iyisi gerçekten ihtiyaci olan birine vermek.

Fiyata qöre deqisir ya karakola qötüreßiLirim fazLa ß$ise :durdurun

karışmam kısmetimse geri geldiğimde zaten orada olur değilse gider her zaman yaptığım bir şey

Fıkıh literatüründe buluntu mallar kapsamına giren bir konudur. Fıkıh terimi olarak lukata diye geçer... Hassas konudur... Allah var kardeşim yargılayıcıdır. Şakasına bile söylenmesi yanlış birşeydir.... Aman diyeyim... Bu kadar günahımızın yanında bir de kul hakkından yanmayalım ;)...

burada ne yapılması lazım geldiğine dair ilgilenenler için konu açtım ;)...

http://www.hhportal.com/islam-ve-insan/750602-kayip-bir-esya-bulan-ne-yapmalidir.html#post5384765

çok çelişkide kalırım ama yinede almam yüklü bi miktarsa karakola götürürüm

büyük rakamlardan bahsediyosak galiba polise falan götürürüm ama 50 100 :) şöyle bi çevreye bakıp atarım cebe :D

şimdi aklıma bişey geldi anlatmak istiyorum bizim milletimiz o kadar dalgın dikkatsiz ki... iki kez başıma gelen bi olay.. bankada atm de sıra bekliyorum önümde sadece bir kişi var çevredede kimseler yok önümdeki vatandaş atm de hesabını açık bırakıp kartını falan almadan çekip gitmişti :D bunu iki kişi yaptı üstelik hesap açık bakiye falan görünüyor iyi hatırlıyorum birinde 130binlira gibi bi rakam vardı :D diğerinde 900lira gibi bişeydi :D ikisindede elemanların arkasından bağırıp kartlarını vermiştim.

Geri