eiffel
Forumun Kulesi
- Reaction score
- 0

Ilan Detayları
Aracim 1977 model olup 1300 motor hacmine sahip bir yer ucagidir (Benim gozumde). Model yilinin 83 yazdigina bakmayin 83'ten asagisini bilgisayar kabul etmedi. Onun icin oyle yazmak zorunda kaldik.
ABS, KLIMA, AIRBAG, ACILIR TAVAN, ALASIM JANT, NAVIGASYYON, YOL BILGISAYARI gibi ozellikleri yoktur. Fakat, direksiyonu, sigara kullugu, yayli koltuklari ve cakmakligi vardir. Acilip kapanabilen camlari ve kapi kollari calisir durumdadir.
Komple orijinal olan aracimda aranirsa birkac yerde lokal boya cikabilir. Hatta iyicene didik didik edilirse komple boyali oldugu ortaya cikabilir. Yuzeysel boyalarin yanisira bir kac kuflu bolgeye de rastlanilmistir.
Aracin rengi aslen eflatundur. Fabrika cikisi ise koyu yesil ile cirtlak mor arasi bir seydir. Bu boyalar zaten o donemki renolarin orijinal boyalariydi. Bizim elimize gectiginde beyazdi. Biz de daha sonra kanunlara uygun olsun diye ruhsattaki yazan renk olan eflatuna boyattik. Fakat renk seceneginde aradim bulamadim. Ona yakin bir renk olan Mor seceneginin isaretlemek zorunda kaldik.
Corum kaloriferini 1 yil once baska bir araca taktirdigimizdan dolayi su anda kaloriferi yoktur. Fakat kisin yedek bir akuye bagli olarak bir elektrikli battaniye is gorebilir. Veya 2.5 litrelik bir kola sisesine sicak su doldurarak belinize koyabilirsiniz. İmkanlar olmayinca parlak fikirler artiyor haliyle.
Tum bakimlari yetkili serviste yapilmamis olup el yordamiyla es-dost yardimiyla yapilmistir. Aracin farlari vardir. Fakat uzun ve kisa far diye bir sey olmadigi icin geceleyin onunla ugrasmadan direk yola yogunlasabiliyorsunuz. Ayrica farlari kapali konumdayken frene basarsaniz fren lambalarinin yaninda farlari da calismaktadir. Degisik bir ozellik. Diger arabalarda bulamazsiniz.
Arabayi hic kilitlemiyorum. Kimse de icine girmedi simdiye kadar.Cunku kilitlesem bile bir caykasigiyla aciliyor zaten. Bilenler bilir. Anahtar derdi yok. Kaput ve bagaj anahtarsiz acilabiliyor. Bu ozellik modelli arabalarin cogunda bile yok.
Ayrica sofor mahalinin yanindaki kisimda ayak koyma yerinde yaklasik 30 cm capinda bir delik vardir. Bu deligi ortmek icin bir mukavva ve cuval kullandim. Yazin deligi acarak dogal klima olarak kullanmaktayim. Yakiti da etkilemedigi icin gayet ekonomik.
Egzozu delindi. Baktim guzel ses cikariyor. Hic ellemedim. Calisinca havali bir araba gibi ses cikariyor. Baskalari egzozdan ses cikarmak icin bir cok paralar harciyor. Duduk falan taktiriyorlar. Ben bedavadan yapiyorum bunu.
Aracimdan gayet memnunum. Muhayyer bir aractir. (O da ne demekse bir turlu cozemedim. Osmanlica ozluge bile baktim ama isin icinden cikamadim.)
Model yukseltecegimden dolayi satiyorum. Yoksa daha binerdim. 1979 model bir Renault 12 alacagim. bu modeller arasi renaultlarla takas yapabilirim.
:durdurun::durdurun::durdurun:
Verildiyse özür :melek:melek