Yeni yılı kutlamak günah mı?

bilmiyodum ya sağol senle tartışmam suç islam ülkesinde yaşıyoruz elhamdülillah muslumanız sen kutla iyi yıllar arkadaşım ama ahirette çam agacı bulamassan şaşırma

:lol: yemedimi atıp tutmakla olmuyor deme:lol:

Haha iyiymiş bu Laf,komik yani.. ;)

ben Türkiye'de hiç bir müsLümanın Christmas'ı kutLadığını görmedim ciddi manada.. İnsanLar doğum günLerini,mutLu günLerini yıLbaşısını,zartunu zurtunu kutLayabiLir sonuçta Hz.İsa da bizim peygamberimiz ve miLad O'nun doğum yıLı oLarak aLınmış yani bizm için de yeni bir yıL..
Ama kutLarkan içki içmenin ne biLeyim günah işLemenin yıLbaşıyLa bi aLakası yok,içki 365 gün haram zina da.. O yüzden yıLbaşını kutLamak haramdır denmesi benim mantığıma uymuyor,dinimizde de böyLe birşey yok.. Ve tabi Hicri yıLbaşından çoğumuzun bihaber oLması da acı bi gerçek..

Kardeş bu notu kalbinle değil mantığınla yazdığın için teşekkürler...

Çam süslenir, hindi kesilir, şarap içilir....

İnanışa göre (duyduğum) İsa bir gün yer yüzüne inecek, en parlak çam ağacının dibindeki sofradan hindi eti yiyecek, o masanın şarabının tadına bakacak.... Tutku da da diyor ya bu benim kanım. Bunu için diye...

O isa ki bir gün yeryüzüne inecek ve tüm insanlığı İslam'a davet edecektir. Bunu da kıyamet alametleri diye bir slaytta okumuştum....

Geri