Yeni YÖK Başkanı'nın türbana bakışı

mehmetünlü

New member
Reaction score
0
YÖK Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'la ilgili merak edilen sorulardan biri de hükümet ile yüksek öğretim arasında en çok sorun yaşanmasına neden olan türban sorununa bakışı.

Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, türbanla ilgili görüşünü 10 Eylül'de görüş verdiği Sabah Gazetesi'ne anlatmıştı.
"Türban yasağı kalkarsa, üniversitede başı açık kimse kalmaz"diyen Tarhan Erdem'in analizini yorumlayan Prof. Dr. Y. Ziya Özcan, türbana bakışını şöyle ifade etmişti:
"Hiç öyle düşünmüyorum. Hatta serbestlik ortamı oluşacağı için türban takanların bir kısmı vazgeçecek. Türban takmayanların gereksiz korkuları var. Serbestlik olursa, daha liberal demokrasi olur. O zaman bu mesele konuşulmayacak. Çevre baskısı asla olmayacak. Kadınlar ilk aşamada eşitlik konusunda kan kaybedebilir. Erkekler açık olana ilgi duyup, farklı davranabilir. İnşallah bunla uğraşmak zorunda kalmayız."

Sosyolog olan yeni YÖK Başkanı Özcan'ın "İslam Ekonomik Gelişmeye Engelmidir?: Karşıt Delil ve Bazı Metodolojik Düşünceler", "Muslims in Canada" (Kadana’daki Müslümanlar), "Ülkemizdeki Cami Sayıları Üzerine Sayısal Bir Inceleme" başta olmak üzere çok sayıda makale ve kitabı bulunuyor.
Özcan ayrıca "Üniversiteye Giriş ve Yüksek Öğretim Reformu Araştırması"nı da hazırladı.

Ne güzel işte etrafımız bunca düşman varken kılık kıyafetle uğraşmaya deymez.

Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın pek çok konuda araştırması var
aralarından sadece İslamla ilgili olanlarını seçmek, haksızlık olur
Türban konusuna bakışında da fikirleri önemsenmeli,ileri görüşlü ve özgürlükçü bir yaklaşımı var

tepeden inmeci bir yaklaşımı olmayan yöneticiler Türkiye'nin geleceğinin şekillenmesinde rol oynayacaklardır.

ya hu hukukta bir tanım vardır;suçu ispatlanana kadar kimse suçlu değildir.Burda dolaylı yoldan adamı suçluyorsun.Ayrıca karşında bir sosyolog var ve din, diyanet,mitoloji,felsefe vs toplumu etkileyen başlıca etmenler olduğu için bir sosyologun da İslamla ilgi araştırma yapması normaldir.Eğer sen gelip bu adam şunları yazmış,aralarında bunlarda var ya da bu adam bakın şu şu konulardan ne hükümler almış,o zamn yazına bir değer biçebilirdim,amma şu an için yazı havada asılıdır.....

Yeni YÖK başkanının iki vizyonu

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, ''İki vizyonum var. Bunlardan bir tanesi bütün yasakların üniversitelerden kalkması, ikincisi de üniversitelerin daha fazla bilimselliği' dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ''İki vizyonum var. Bunlardan bir tanesi bütün yasakların üniversitelerden kalkması, ikincisi de üniversitelerin asli görevi olan bilimselliğe daha fazla önem vermeleri'' dedi. YÖK Başkanlığına dün atanan Özcan, bugün görevine başladıktan sonra basının karşısına çıktı.

YÖK'ün Rektörler Komitesi ve Üniversitelerarası Kurul toplantılarının yapıldığı salona kısa bir açıklama yapmak üzere gelen Özcan, kameraların ve foto muhabirlerinin yoğun ilgisi üzerine bir süre beklemek zorunda kaldı. Daha sonra açıklama yapan Özcan, ''Hepiniz hoş geldiniz. İlginize çok teşekkür ederim. Bu ilk günüm. Henüz kurumu tanımış değilim. Bugün, yarın ve önümüzdeki zannediyorum iki haftayı kurumu tanımakla geçireceğim. Bir ön bilgim var ama buradaki arkadaşlarla bunları teyit edip ne olduğunu yakından, ilk elden öğrenmek çok daha iyi olacak'' dedi.

Özcan, yapacağı çalışmalarda iki vizyonu olacağını belirterek, bunu şöyle anlattı: ''Bunların bir tanesi bütün yasakların üniversiteden kalkması, ikincisi de üniversitelerin asli görevi olan bilimselliğe daha fazla önem vermeleri. İndeksli yayınlardaki durumumuzu hepiniz biliyorsunuz. PISA sınavlarındaki durumu hepiniz biliyorsunuz. Hem üniversite öncesinde hem de sonrasında oldukça ciddi sorunlarımız var. Bu sorunları bir serbestlik ortamı sağlayarak bir de bilimselliği harekete geçirerek, ivme kazandırarak aşmaktır. Bu iş biraz maddi tarafı olan bir şey, araştırmacılarımızın olanaklarını artırırsak bunu yapabileceğimizi zannediyorum. Eğer bu iki sorunla baş edebilirsek zannediyorum ki üniversite camiası hem rahatlayacaktır hem de bilimsel yayınlarımızın sayısında gözle görülür bir artış ortaya çıkacaktır. Şu aşamada size söylemek istediğim şeyler sadece bunlar.''

AYDA BİR BASIN TOPLANTISI

Özcan, gazetecilere bir de ''iyi haberi'' olduğunu belirterek, ''Bundan sonra bu kurumda ayda bir sizinle toplanıp buradaki faaliyetlerimizi size aktarmak ve sizden de görüş almak isteriz. Böyle olursa herhalde sizde haber bulmakla, haber araştırmakla uğraşmayacaksınız. Haberi kaynağından en doğru şekilde alacaksınız. Bunu yaparsak hem sizi rahatlatmış olacağız hem de kurumumuzu rahatlatmış olacağız'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, YÖK Başkanlığı'na atanmasının ardından çeşitli yorumlar yapıldığını anımsatarak, ''AK Parti zihniyeti gibi bir yakıştırma da yapıldı size. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, Özcan, ''Bu soruların hiçbirisine cevap vermeyeceğim. Baştan söyledim, sadece vizyonumun iki parçasını anlatmak için buraya geldim. Ama ilk toplantımızda bütün bu konuları tartışabiliriz'' yanıtını verdi.

AA

2 vizyonunda başarılar dilerim... hak edenler inşaallah hak ettiği yeri bulur

hele şükür adam akıllı biri gelecek....

takmıslar kafaya türban da türban die, üniversitelerin çok sorunu var kardeşim, üniversitelerin ödeneklerini, tubitaktan proje çıkma konularını, ar gör sorunlarını, jüri üyesi problemlerini herkes bi tarafa bırakmıs bi konuya takılıp duruyo...

ŤêΧâŠ;2386323' Alıntı:
takmıslar kafaya türban da türban die, üniversitelerin çok sorunu var kardeşim, üniversitelerin ödeneklerini, tubitaktan proje çıkma konularını, ar gör sorunlarını, jüri üyesi problemlerini herkes bi tarafa bırakmıs bi konuya takılıp duruyo...

Neden ülkemiz dünya üni.lerin de ibaşarı sıralamaların da ilk 500 bile giremiyor mesela ???? !!!

Bugün Dünyada Bilimde en önemli adımlarda Türklerin izleride var. Bunu çoğu yerde yazdık...

İnsan isteyince yapıyor. Hep cuvaldızı başkasına batırıyoruz. İğneyide artık kendimize batıralım. Devletten ne bekliyoruz ? Bahsettiğimiz noktada Türbana özgürlük mü ? Peki bu özgürlük verildiğinde ilk 500 mi gireceğiz ? Bunun cevabı direk Hayır. Mesele Kişilerde Bitiyor. Mesele öğrencide bitiyor. Efendim ODTU Yıldız Teknik Boğaz içi üniversitesi ile Harran üniversitesi aynı noktada durabilir mi ? İmkanı yok. Ama harran daki öğrenci gelişim için bir adım atarsa istekte bulunursa kim dur diyecek... Bu isteklerle bir kaç yıl sonra seviyeler denkleşir.

Mesele gelişmek istiyip istememek. Bugün Üniversitede öğrenci Bilim Değil Para istiyor. Mesele burdan kaynaklanıyor.

Ki kaldıkıi Türkiye Üniversiteleri Dünyada ve Avrupadaki Üniversiteler kadar iyi eğitim veriyor. Ki bence önündede...

Kastım her üniversite değil. Elin Horward'ı bizim Otdü müz Elin Cambridge bizim Boğaz içimiz. Abd de veya ab de her üniversite başarılı mı hayır...

Mesele Maddi Güçten kaynaklanıyor. Para varsa herşey tamamdır. Devletin ve Öğrencinin Türbandan çok Bu meseleye eğilmesi lazım...

Birileri Türbanı kafalarına değil BEYİNLERİNE ÖRTMÜŞ....

Üniversiteler vasat haldeyken rektörlük binaları son sistem yeterince açık .

bi üniversiteler temiz kalmıştı şimdi orasıda rezil olcak

Üniversiteler vasat haldeyken rektörlük binaları son sistem yeterince açık .

Ozaman o mantıkla Bu ülkede açlık sınırında ve altında milyonlar yaşar iken Cumhurbaşkanının ve Başbakanın evlatlarının düğünlerinde Milyarların harcanması? Milyarlık takıların gösterişin gırla gitmesi de normal değil ozaman.

Yada bu ülkede Mahalle başına 2 camii düşer iken mahalle başına sıkış tıkış 1 okul düşmeside normal değil ozaman.

Yada Milletvekilinin maaşı 8.5 milyar iken öğrenci bursunun 150 milyon olması ve ve bu bursu sadece tek taraftan alailmesi. 2 yi alamaması da normal değil ozaman.

Öğrencinin Üniversiteye destek için yürüşüne katılmayıp başörtüsüne özgürlük diye oturma eylemi yapmasıda normal değil ozaman.

Yada Üniversiteye Teknopark yada teknoloji lab ı açan üniversiteye destek vermeyen tarikatların Mescid yapımı için üniversiteye bağış yapmasıda normal değil ozaman.

Mesele kişilerde bitmekte. Mesele Öğrecinin Dünyaya bakışında bitmekte. Mesele istemekte bitmekte...

Bugün Öğrenci kollarının en aktif olduğu üniversiteler her zaman 4 adım birden atmıştır. OTDU de Boğaz içinde yada Yıldız teknikte Öğrenci karşıtı bir şeye imza atsın rektör bakın bakalım neler oluyor...

Diğer üniversiteler bu öğrenci kollarını fuzuli gördükce Rektörlüğün ihtişamına kapılıp hadi be götürüyolar parayı demekle yetiniriz... İSTEYECEĞİZ ARKADAŞ....

Her neyse.... Türkiyede' ki üniversitelere inancım sonsuz. Türkiyeyi bir adım öteye taşıyacak kişiler o üniversitelerden yetişecek. Yerinmekten kötü söz duymaktan çok desteğe iyi sözlere ihtiyaçları var.

Şükürler Olsun Raßßim.Allah kardeslerimizi zorda bırakmasın Peygamber efendimizizn Dediği Gibi [Sallalahü Aleyhi Ve sellem] KAdınların başı açık oldugunda ßir mahrem erkek gördüğünde saçındaki tel sayısı kadar cehennemde yanacağı belirtiyor.Burdanda anlaşılacağı gibi Dünyadaki 1 yıl Ahiretin 1 gününe eşit siz Düşünün.İster misiniz Abalarımızın Kardeslerimizin Acı çekmesini_?Lütfen Kapanmalarına yardımcı olalım.Saygılar.

Şükürler Olsun Raßßim.Allah kardeslerimizi zorda bırakmasın Peygamber efendimizizn Dediği Gibi [Sallalahü Aleyhi Ve sellem] KAdınların başı açık oldugunda ßir mahrem erkek gördüğünde saçındaki tel sayısı kadar cehennemde yanacağı belirtiyor.Burdanda anlaşılacağı gibi Dünyadaki 1 yıl Ahiretin 1 gününe eşit siz Düşünün.İster misiniz Abalarımızın Kardeslerimizin Acı çekmesini_?Lütfen Kapanmalarına yardımcı olalım.Saygılar.

:durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun

Cennetin Anahtarı bu diyosun yani....

Pofff... Sabır.... Öyle reklam geçer gibi oldu...

Yehovan sbu şekilde insanların Dini inanışlarıyla aklının yettiği ölçüde dalga geçmeye devam edersen bir gün birileri tarafından bir anahtarla ödüllendirilmen kaçınılmazdır..!!

Yehovan sbu şekilde insanların Dini inanışlarıyla aklının yettiği ölçüde dalga geçmeye devam edersen bir gün birileri tarafından bir anahtarla ödüllendirilmen kaçınılmazdır..!!

Kişi mesajında insanların Dini görüşünü yada inanışını hiçe sayıp bu böyle olur uyarılım gibi mesaj atarsa onun gibi düşünmeyenler bir şekilde bir mesaj yazacak. Din de Müslümanı Müslüman yapan tüm genel kuralları atlayıp türban takmayanı cehenneme göndermek nasıl bir akla mantığa sığar. Yada kendi hesabına göre ahiret günü ile dünya gününü hesaplamaya çalışmak ve bu olayda acıtasyonun dozunu arttırmak....

Kaldıki burası İslam ve insan bölümü değil. İslam ve İnsan bölümü olsa Yaradanın emirlerini anlamaya anlatmaya çalışırız.

Fakat olay türbanın ne olduğuna gelmediği halde öyle konuya direk bu postu atmak o kadar da iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum...

Anahtar Meselesine gelince... Kendi davranışlarımızla görüşlerimizle kazandığımız anahtarı alıp o kapıyı açmaktan korkmayız. Ama kimseye de şu anahtarı al bu anahtarı al diye baskı yapmayız. Bize şu anahtarı al diyip baskı yapanıda hoş görmeyiz.

Neyse....

Birileri yeni yök başkanı nı şimdiden daha hiç bir icraartını görmeden hemen tarikatcı diye itham etmeye başladı bile.

Mantık basit.CHP li değilsen tarikatcısın.

Ayrıca adam gayet doğru söylüyor.Dünyada üniversitlerinde kılık kıyafet yasağı uygulayan tek ülke Türkiye.Bu utançdan kurttulmamız gerek.

arkadaş arsa da satıyor musun cennettten.haberimiz olsun da..

sonuncu sen sona kaldın ne yapalım sana arsamız kalmadı (!) istersen sana düplex villalar var altından ırmaklar hürilerden geçilmeyen gözde bir yer ama cehenneme nazır :) arada bi slm çakarsın dostlarına :)

Geri