Yeni makine alacağım yardım edebilecek olan var mı??

aykut1117

New member
Reaction score
0
ARKADAŞLAR yeni fotoğraf makinesi alacağım aklımda fujifilm s2800 var 500-550 tl arası başka önerebileceğiniz makine var mı ya da bu makine iyi mi??:confused1:

mesut'un dediği makina iyi ancak 4 adet AA pille çalışıyor olması eksi özellik..alacağın makinanın şarj edilebilir bataryaya sahip olması senin için daha iyi olur..

Megapixel değilde merceğinin 1-2 arasında olmasına dikkat et bataryasının şarj olabiliyor olmasıda önemli ki pile vereceğin parayla makina alırsın ;)

ben sadece çekim kalitesi istiyorum cekım kalıtesı cok ii olmalı bu fıyata alabılcegım daha ii ceken bi makıne war mı mesela??

1- Nikon S1000PJ HK 12.1 MP 2.7 LCD ekran

2- Canon IXUS130 14.1 MP 2.7 LCD ekran

3- Fujifilm Finepix Z70 12.2 MP 2.7 LCD ekran

4- Sony CyberShot W380 14.1 MP

5- Olympus SP-800UZ 12.0 MP 30x zoom

bu makinaların hepsi senin aradığın fiyat aralığında ve hepsi şarj edilebilir bataryaya sahip..bana sorarsan 4.ve 5.makinaları tavsiye ederim..netten kendin bakıp incele kararını kendin ver..kolay gelsin..;)

bi de arkadaşlar benım ev arkımda pilli war o şarjlı pil alcak ama foto makınesi için hem uygun hem iyi bi pil markası bilen var mı şimdiden teşekkurelr

piyasada şarj edilebilir, nickel cadmiumlu bir çok pil çeşidi var arkadaşım..genellikle 1000 kullanımlıktır..3000 kullanımlık olanları da var ama kaliteli ve pahalı olanlardır..duracell ya da varta bulabilirseniz alın ama sanırım o markalar diğerlerine göre daha pahalı olur..eğer alır ve kullanırsanız dikkat etmeniz gereken şey pilleri tam olarak bitmeden şarja takmayın..

yha sanyoyu bazıları acayip tutuo var m harbi böle bişi benim bildiğim dandik bi marka sanyoo adamlar çok net konuşuo??

piyasada şarj edilebilir, nickel cadmiumlu bir çok pil çeşidi var arkadaşım..genellikle 1000 kullanımlıktır..3000 kullanımlık olanları da var ama kaliteli ve pahalı olanlardır..duracell ya da varta bulabilirseniz alın ama sanırım o markalar diğerlerine göre daha pahalı olur..eğer alır ve kullanırsanız dikkat etmeniz gereken şey pilleri tam olarak bitmeden şarja takmayın..

arkadasimiz gayet güzel aciklamis bu konuyu ekliyecegim tek sey sanyoyu manyoyu birak onlar alt klasman basit cihazlar genellikle yine otlupeynir arkadamiz sagolsun üsteki seceneklerden 2.siradakini öneririm sana........

Bence AA ve AAA gibi standart piller kullanan makinelerden şaşma.
Lityum iyon Pli-Po gibi özel piller kullanan makinerden uzak dur.
Neden mi?
O özel pillerin ömürleri ne kadar? 2-3 Yıl sonra şarj tutmayınca o pile kaç para vereceksin?
Yada şarjın bittiği zaman bakkala girip pil alamamanın raatsız ediciliğine katlanabilecek misin?
AA ve AAA piller pahalı diyen arkadaşlar şarjlı pilleri sanırım duymamış.
Duyanlar da LSD yani Low Self Discharge olanlardan haberdar değil. (şarj et rafa koy 1 yıl sonra %70den fazla hala dolu kalan paketinde aldığın zaman piller kullanıma hazır olan şarjlı piller.)
Makinenle birlikte alacağın iki takım şarjlı pil seni ve makineni uzuun bir zaman idare eder.
Bence fotoraf makinası alındığı zaman uzun uzun yıllar kullanılacak bir cihaz 2-3 yılda bir pili şarj tutmuyor yeni pil bulunmuyor diye atılacak bir cihaz değil.

Geri