Yeni sezonda Fenerbahçe Futbol Takımı'nı çalıştırması beklenen teknik direktör Christoph Daum, İstanbul'a geldi.
Almanya'nın Düsseldorf kentinden uçakla İstanbul'a gelen Alman teknik adamı, Atatürk Havalimanı'nda Fenerbahçe Kulübü İdari İşler Koordinatörü Serkan Acar ve Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar karşıladı.
Eşi Angelica ve yardımcılarıyla birlikte gelen Daum, havalimanında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Alman çalıştırıcı ve beraberindekilerin çok sayıda valizi olması dikkati çekti.
Daum'un yarından itibaren Samandıra Tesisleri'nde başlayacak yeni sezon hazırlıklarında takımının başında olması bekleniyor.
Kaynak
![]()
Fenerbahçe Kulübü, Alman teknik adam Christoph Daum ile 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı.
Luis Aragones ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de, Christoph Daum dönemi resmen başladı. Alman teknik adam, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen törenle sarı-lacivertli kulüple 3 yıllık sözleşme imzaladı.
İmza töreninde ilk olarak söz alan başkan Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte Christoph Daum ile yeni bir dönem başladığını söyledi.
Daum ile çalıştıkları 3 sezonda 2 şampiyonluk aldıklarını hatırlatan başkan Yıldırım, "2 yıllık bir ayrılıktan sonra bu sene tekrar kendisiyle anlaşarak, yarım kalan işi halletmek için bir araya geldik. Kongrede bir söz verdik, dedik ki ‘Fenerbahçe 3 yıl şampiyon olacak.' Bu sözümüzü yerine getirmek için Daum ile anlaştık. Kendisine güveniyoruz" diye konuştu.
Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da başarıya koşacak bir kadro kurmayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, "Transfer çalışamalarımız devam ediyor. Sayın Daum'un istekleri doğrultusunda eksiklerimiz varsa gerekli yerelere gerekli isimleri de alacağız. Yeni dönemin hem hocamıza hem de kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Başkan Aziz Yıldırım'ın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Christoph Daum ise, "Bugün Fenerbahçe'de olmaktan dolayı çok mutluyum. Efsane başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluna beni evime geri getiridkleri için teşekkür ediyorum" dedi.
Kaynak : http://www.ntvmsnbc.com/id/24979806/#storyContinued
Fenerbahçe Futbol Takımı, 2009-2010 futbol sezonunun ilk antrenmanına çıktı.
Sarı-lacivertliler, teknik direktör Christoph Daum ve ekibi yönetiminde, yeni sezon için ilk çalışmasını yaptı.
Akşam saatlerinde yardımcılarıyla birlikte Samandıra Tesisleri'ne gelen Daum, futbolcularla yaptığı toplantının ardından takımının başında ilk çalışmaya katıldı.
Roland Koch yönetiminde koşuyla başlayan antrenmana 18 futbolcu katılırken, Roberto Carlos, Alex, Deivid ve kaleci Volkan Demirel'in çalışmada yer almadıkları öğrenildi.
Sarı-lacivertli ekibin ilk çalışmasında yeni transferler Mehmet Topuz, Bilica ve Bekir de yer aldı.
Christopher Daum, oyuncularla tek tek tanışarak, kısa bir konuşma yaptı, Daum, "Burası Fenerbahçe. Ben bu kulüpte daha önce de görev yaptım ama geriye bakmak istemiyorum, ileriye bakmalıyız. Burada hep birlikteyiz. Burası hepimizin evi. Bunu böyle kabul edin. Üzerinizdeki formanın hakkını vereceksiniz. Ben yaptırdığım çalışmalarda her zaman için sizden daha fazlasını isteyeceğim. Bunu belli bir zaman sonra siz de isteyeceksiniz. İlk 2 hafta İstanbul'da çalışacağız. Daha sonra Avrupa'da kamp yapacağız" şeklinde konuştu.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kaynak