Yeni 200TL

Evet soru a$$aqıda

• 200 TL ye ne gerek var?

Kullanılan: 46 30.9%
  • Atatürk olmalı banknotlarda

Kullanılan: 67 45.0%
  • Yunus Emre, Nene Hatun oLmaLı

Kullanılan: 21 14.1%
  • 200 TL cok gerekLi Resimler önemli deqiL

Kullanılan: 15 10.1%

• Kullanılan toplam oy
    149
kulturumuzden ornekler tasımalı dıyorum ben paralarımızın ustunde sadece ataturkle sınırlı kalınmaması lazım bunu ataturke karsıtlık ıcın yazmıyorum ama dunyanın en guzel kulturune sahıbız yunus emresı mevlanası fatıh sultan mehmte kanunı gıbı degerlerımızınde olması gerekır dıger tum dunya ulklerınde bu boyle tek resım yoktur.........................

Bence sürekli atatürk olmamalı, fatih sultan mehmet flnda olmalı.

Walla nasıldır nasıl olur bilmem ama ben o para cebimdemi die bakarım, Atatürk hayranı oldugunu söyleyip dövize hayır dien adamların kasalarından eurolar dökülüo.

Kimse kusura bakmasın bu böyle halk üstünde kimin resmi yada ne var die bakmıo, varmı die bakıo

Atatürk olmadan nefes de almayacaksınız yakında onun için özel ibadethanelerde yapalım taparsınız arada bi zaten öyle yapıyorsunuzda işlerinizde ben bunu fiilede gecirmenizi isterim sonucta laik bi ülke
her dine saygı duymak lazım

Atatürkçü değilsin anlaşılan biz senin sevdiklerine saydıklarına saygı duyuyorsak sende bizim sevdiğimiz saydığımız kişilere saygı duymak :mad:

Dİnimiz İSLAM Kitabımız KURAN-I KERİM Atamız ATATÜRKTÜR::clap:clap:clap

ŞUNUDA UNUTMA ALLAHTAN BAŞKA HİÇ BİR ŞEYE TAPMAYA NİYETİMİZ YOK

Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatip kalkip ATATÜRK'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soguyacak bu millet

Isgaldeki hali sakin unutma.
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çikardin amma
Baban kimdi bilemezdin ..........
Neyzen Tevfik

baya buyuk bır rakam olucak amacları ne acaba :D

1- esnafa gidiyorsun 50 ytl bozamıyor... 200 ytl nasıl bozacak,
2- millet 50 ytl'ye muhtaç 200 ytl de neymiş...
3- çok gereksiz... 200 ytl basılırsa enfilasyonun halini düşünemiyorum
4- boşa masraf... asgari ücret zaten ne kadar. adama maaşını vereceksi 2-3 kaat parçası olarak. adam komplekse girer. "1 ay çalış aldığımız para 2 kaat parçası" diye komplekse girer...

çokkk gereksiz ve neden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK yok orada...

Atatürk,süz banknotmu olurmuş paşamızın resmi olmalı

Bence 200 değil de 250 olsa iyi olurdu. Ayrıca böyle basılacaksa hata olur çünkü 100 lira da bu renk.

Ülkemiz normal şartlar altında olsaydı eğer (Avrupa ülkeri, Amerika gibi) resim önemli değil derdim ama şu koşullarda Atatürk resmi kesinlikle değiştirilmemeli.

bence gerekli artıı atatürkün resmi olmalı diye düşünüyorum farklı bi resmi olabilir. ne mutlu türküm diyene!

bence hiç gereği yok 100 ytl yi bile bozamanyan esnaf 200 ytl yi nasıl bozacak millletin hali ortada zaten adam 2 kağıt parçası kadar maaş alacak ozaman

pek fena ddegıl aslında unutulmayan ınsanların hatırlanması ama bunun yerı para olmamalı benceçünki ileriki yıllarda başka başka insanların da fotografının konulmasını isteyebilirler

Bir ülkede piyasada var olan banknotlardan daha fazla değere sahip bir para basılıyorsa bu bir bakıma devalüasyondur. Bu da ekonominin kötüye gittiğinin en büyük belirtisi olarak kabul edilir tüm dünyada. Tüm arkadaşlara tafsiyem bundan sonra (ne kadar olursa olsun) paranızın değerini bilin. Yine felaket tellallığı yapılıyor denecek ama kendimizi ekonomik bir krizde bulacağız. Çeşitli geçici tedbirlerle ileri tarihlere atılıyor devamlı ama bu krizin bizi vurması kaçınılmaz.
Paralarda iki yüz vardır. Bir yüzü Atatürklü olur ve diğer yüzüne önemli eser ve kişiler konur. Bu konu yanlış yönlendirme yapıyor. Sanki Atatürkün yerine Yunus Emre konacakmış gibi. Yok eğer iki yüzde de Atatürk olmayacak denirse bu kabul edilir bir şey değil. Atatürk'ün, devrimlerinin ve fikirlerinin yıpratılmaya çalışıldığı ve hayatımızdan çıkarılmaya çalışıldığı bu günlerde her alanda bunlara direnmeliyiz ve uyanık olmalıyız. Bu günlerde bizim için çok önemsiz gibi görünen bir ayrıntı aslında çok uzun zamana yayılmış planlı ve sinsi planların birer parçasıdır unutmayın. Olayları birbirine bağlayın, karşılaştırın. Nerelerden nerelere geldik. Nelere sanki normalmiş gibi alıştırıldık. Artık neleri yadırgamaz ve tepki vermez hale geldik. Şöyle bir düşünün, beyninizi yorun. Düşünmek dünyanın en zor şeyidir. Kendiniz yerine başkalarının sizin adına düşünmesine izin vermeyin, siz sürü değilsiniz.

olur bence rahat taşınır.

Yunus Emre ye saygım sonsuz ama Yunus Emre , Nene Natun basılcaksa bütün atalarımızın basılması lazım.

fatih sultan mehmet, mimar sinan, yavuz sultan selim.... vs. vs. vs

Geri