Yemek Yemeyin "Zıkkım" Yiyin !

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Bu dünyanın çivisi çıkmış; ben artık eminim. Para için,reklam için,reyting için her şey mübah. Reyting getiriyorsa annene küfret…
Bu noktaya geliriz ,yakındır.
Uzun zamandır ShowTv ekranlarında gözüme ilişiyor “Yemekteyiz” adlı program.
Bir hafta nedir, ne değildir diye ara ara izledim. İzledikçe iğrendim, iğrendikçe lanet okudum.

Bu Reality showun amacı belli ama araç yanlış.
Her gün dört yarımacı çıkıyor “bugün nasıl bahane bulurum ? Neyin dedikodusunu yapsam,neyi beğenmesem ? ” diye beşinci yarışmacıyı olmadık yerden yakalamaya çalışıyorlar. Bunu sofra başında yapıyorlar. Bunlar, bize 0-7 yaş arasındayken öğretilen “ağzında lokma varken konuşma” eğitimini bile almamışlar. Tabağında yemek bırakmama olayını geçtim yani.
Benim bildiğim sofra; berekettir, insan sıcaklığıdır,samimidir, sakîn bir ortamdır, şükür etmektir.
Tamam ! Biliyorum ,ses getirmesi için hır-gür,kavga ,münakaşa olmalı -ki katılmıyorum- bunu sofra başında yapmayın kardeşim.
Adamlar, ev sahibi mutfağa gitse de arkasından konuşsak diye bakıyorlar. Buldukları hatalarda fındık kabuğunu doldurmayacak cinsten.
Birde, ne hikmetse ,nasıl yemek yapıyorlarsa tabaklardan kıl-tüy eksik olmuyor. Bu kadar denk mi gelir ? Benim izlediğim hafta, 2 gün üst-üste yemekten kıl çıktı. Her hafta 1-2 kere kıl faciası yaşanıyormuş (kardeşimden öğrendim)
Onuda geçtim bilerek ve isteyerek yemek yapmayı az bilen kişileri seçiyorlar. Geçen hafta izlediğim iki yarışmacıda önünde duran kağıda bakarak yemek yaptı. Bunda ne var demeyin; benim annem kağıda bakarak yemek yapmıyor.
Benim izlediğim hafta, yemekten sonra öyle bir eğlence oluyor ki sanırsın yemeli içmeli meyhaneye gelmişsin. Biz sofradan kalkınca ” haydı açın teybi oynuyacağız” yapmıyoruz.
Tamam ! Tv karşısında annesini alan kız beğenmeye geldi. izledik !
“İşsizim ben” diye bağıran kişilere program yapıldı baktık.
Bazılarının evini 24 saat izledik.
Hala devam eden ,40-70 yaş arası dedelere-ninelere kismet aradık.
Bunları “çaresizlik sonucu oluşan istekler ve bunlara yapılan programlar” olarak algılarım ama bu “yemekteyiz” in derdi ney ?
Ayip!
Kalabalık sofrada yemek yemenin değerini bilin.

Alıntıdır..

Yerinde bir konuya değinilmiş
Ama nedense bu tarz programların ülkemizde popülaritesi cidden çok yüksek oluyor
Ben de çözemedim gitti=)

saçma bulduğumu daha önce söylemişmiydim ?

ben sadece toplumumuzun kültür değerlerinin nasıl aşındırıldığını, para için 3-5 kuruş kazanmak uğruna insankların nasıl eğilebildiklerini görüyor ne iğreniyorum...

nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilme......

Evet çok enteresan şeyler oluyor bu programda ben de çok gülüyorum, kadının biri çıkıyor ben kıyma yemem diyor,gidiyor köfte yiyor,soranlarada kıymayla köfte aynı şey mi diyor:D Başka bi kadın da dior ki kuru fasulye benim damak tadıma uymuyor, aynı kadının önüne karides,ahtopot koyuyorlar,çatır çatır eleştiriyor,beeee idiot kadın ananın evinde de mi ahtopot yiyodun,anan babanın önüne akşam yemeği die ahtopot koysa baban o akşam yemeğini zehir zıkıım etmez mi sanki?

çok bayat programlar valla heralde şimdi kriz die böle programlar yapıyorlar
adamlar bi kamerayla program çekiyo hemde dedikodu programı gibi bişey
bunlar kaliteyi düşürüyo bunları yapmamaları gerek ama dinleyen kim :)

o programa denk gelince direk kapatıyorum arkadaşımızın dedigi gibi nimetin kıymetini bilmiyolar nimetsiz kalınca anlayacaklar ama o vekit ne zmandır bilmiyoruz

bende katılcam bu programa :p:p

Okurken oh ne güzel diyor derken bitivermiş. Az bile söyledin. Daha yüreğim soğumadı.

çok güzel bi yazı,içimdekilere tercüman olmuş

saçma sapan bir yarışma fakat herkes izLiyor (=

..

Saçma sapan bir program. 30 dk alışveriş yapıyorlar, 30 dk yemek yapıyorlar, 3 saat dedikodu. Ağzından lokmasını çıkaranlarımı arasın, ağlayıp zırlayanlarımı arasın. Saçma sapan birşey. Eskiden ne güzel televizyonda sacede Ümit Usta vardı. Şimdi her önüne gelen acaip acaip yemekler yapıyor. Bu program saçma. Birde show tv dekiler zaman geçirmek içinmi desem, milletle dalga geçmek içinmi desem, arz talep meselesimi desem günlük en az 5 saat yemekteyizi gösteriyor. Yeter artık bilader demek geliyorr içimden.

Sırf bu yemek programı ve dangalakça yapılan rezil diziler yüzünden eve Dvd Player aldım. Hergün film izliyorum. Kuran dinliyorum, belgesele bakıyorum.

Geri