Kiymali Lazanya
Malzemeler:
300 gr. lazanya
1 adet sogan
2 adet orta boy havuç
3 çorba kasigi zeytinyagi
300 gr. kiyma 4 adet domates
1 çorba kasigi domates salçasi
3 dis sarmisak
4 adet defne yapragi
200 gr. dilpeyniri
Besamel sos için:
2 çorba kasigi un
2 çorba kasigi tereyagi
1,5 su bardagi süt
Tuz karabiber
Yapilisi:
1- Sogani ince dograyin. Havuçlari rendeleyin.
2- Sogani zeytinyaginda kavurun. Sarardiktan sonra rendelenmis havucu ilave edip birkaç dakika kavurun.
3- Kiymayi ekleyin, orta ateste kavurmaya devam edin.
4- Kiyma kavrulunca küp seklinde küçük dogranmis domates ve birkaç parçaya kesilmis sarmisagi ilave edin. Tuz serpin, ara sira karistirarak tencerenin kapagi kapali olarak domatesin pismesini bekleyin.
5- Atesten almadan birkaç dakika önce defne yapraklarini ilave edin.
6- Lazanyayi tuzlu kaynar suda haslayin.
7- Besamel sos için, unu tereyaginda kavurun. Sararinca sütü ekleyin tahta kasikla sürekli karistirarak, orta ateste pisirin. Tuz ve karabiber serpin.
8- Yaglanmis dikdörtgen bir tepsiye haslanmis lazanyalari üst üste gelmemesine dikkat ederek bir sira halinde dizin. Üzerine birkaç kasik besamel sos yayin.
9- Hazirladiginiz domatesli kiymali sosun bir kismini, içinden defne yapraklarini çikarttiktan sonra lazanyalarin üzerine yayin. Üzerine küçük küp seklinde dogranmis dilpeyniri koyun.
10- Malzemenin üzerine bir kat daha lazanya yerlestirin. Ayni islemi tüm malzeme bitinceye kadar sürdürün. En üste besamel sos yayip, rendelenmis dilpeyniri serpin.
11- Kiymali lazanyayi önceden isitilmis 200 derece firinda yaklasik 25 dakika pisirin. Firindan çikardiktan sonra bir kaç dakika dinlendirip, servis yapin.