Yemek Tarifleri !

Acı soslu makarna

ac5sc.jpg

Malzemeler:


1 paket makarna

4 diş sarımsak

2 acı sivribiber

2 acı kırmızıbiber

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı tozşeker

5 çorba kaşığı sıvıyağ

4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi

2 su bardağı su

Tuz

Hazırlanışı:
* Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üç kaşık sıvıyağ ekleyip harmanlayın.

* Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvıyağı sosa ekleyip karıştırın.

* Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
 
aşkımm benimm beee verdigi yemek tarifii süperrr muckkkk
 
Tas Kebabi .

taskebabi.jpg

Malzemeler :
1 kg. kuşbaşı koyun eti
2 çorba kaşığı margarin
3 orta boy soğan
2 orta domates veya 1, 5 çorba kaşığı
tuzsuz domates salçası
Tuz




--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Soğanları zar şeklinde doğrayın. Eğer domates kullanacaksanız, kabuklarını soyup bir kaba rendeleyin.

Bir tencereye margarin koyarak kızdırın ve kuşbaşı kesilmiş koyun eti ilave ederek etlerin her tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartın.

Etleri bir delikli kepçe ile tabağa alıp tenceredeki yağa soğanları da katarak pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurun.

Tencereye rendelenmiş domates veya tuzsuz domates salçası ile tuz ilave edin. Etleri tekrar tencereye koyun, üzerine iki bardak su ilave edin ve pişmeye bırakın.

Suyunu çektikçe 1-2 bardak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşak bir hal alıncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirip servis yapın.



Afiyet olsun..
 
dostum harikasın yaaa teşekkürler
 
bahmissal1zz.gif


MALZEMESİ

600 gr. Tane Mısır
250 ml. Yağ-Sirke karışımı
1 çay kaşığı Şeker
2 çay kaşığı Kekik
Tuz
Karabiber
3 adet Dolmalık Biber (ince şeritler halinde kesilmiş)
200 gr. Konkase Domates
1 adet Soğan (iri kıyılmış)


HAZIRLANIŞI
Mısırı kaynar suda ısıtın ve süzün.
Geniş bir kasede Yağ-Sirke sosu, şeker, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Mısırları, dolmalık biberleri, konkase domatesi ve soğanı da katıp iyice harmanlayın.
En az 1 saat buzdolabında soğutarak servis yapın.
 
PAZAR SABAHI KAHVALTISI :


KREP
DOMATES
SALATALIK
ZEYTİN
SUCUK
REÇELLER
BAL
B.PEYNİR
KAŞAR PEYNİRİ
ÇAY
VE SEVGİLİNİZ. :D

krep6rh.jpg


KREP

malzemler :

300 ml (1 1/5 su bardağı) süt
1 yumurta sarısı
125 gr (1 su bardağı) un
15 gr (1 çorba kaşığı) margarin
Tuz

HAZIRLANISI:

Süt ve yumurta sarısını birlikte çırpın. Unu yavaş yavaş ekleyin ve pütürler kaybolana kadar çırpmaya devam edin. Bir kapta margarin'i eritin. Krep hamuruna eritilmiş margarini ve tuzu ilave edip karıştırıp, hamuru bir kenarda bekletin.

Krep hamurunu tavaya dökün ve tavanın tabanını kaplamasını sağlayın. Her iki yüzü de kahverengi olacak şekilde alt üst ederek pişirin. Krepleri içlerine istediğiniz malzemeyi koyarak sarın. Sıcak olarak servis yapın
 
Kuzu etli bahar türlüsü

imperiaflex00106cc.jpg

Malzemeler:


500 gr kuzu kuşbaşı

4 soğan

300 gr bezelye

300 gr bakla

2 enginar

5-6 kiraz domates

2 taze sarımsak

2 çorba kaşığı un

1'er çay kaşığı kekik, karabiber

1 defne yaprağı

2 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı sıcak su

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Bezelyeyi ayıklayın. Enginarları temizleyip iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyin. Taze sarımsakları temizleyip kıyın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.

* Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirin. Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavurun. Bezelye ve baklayı ekleyin. Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
tamam kaldırdım !
haklısın biraz reklama giriyor
ya bende düzelt dediğinde msj ı sil diye bi şey çıkmıyor!
neden olduğunu anlamadım hala 2 gündür böyle o yüzden msjı silemedim ksr bakmayın
 
bu birazz reklam gibi olmuss . burda tarfii veriyoruzz bizz yapılışıı olsa bunlarınn cok dahaa süper olurdu yanii.
 
Cumartesi akşamı için Fırında ÇUPRA

3 AD CUPRA
5 DIS SARMISAK
2 CAY BARDAGI ZEYTIN YAGI
KARABIBER
TUZ
5 ADET DOMATES
3 ADET KURU SOGAN
2 ADET FIRIN POSETI
Cupra baliklari guzelcene temizlenip pullari kazinir.
sarmisak kucuk kucuk dogranir Zeytinyagi + k.biber+tuz karistirilir.
Yikanmis temizlenmis baliklar guzelcene sos ile sivazlanir.
Dometeslerin kabuklari cikartilir ve kup küp dogranir.Soganlar halka halka dograndiktan sonra geriye kalan sos ile guzelcene karistirilir.
Firin posetine 2 Cupra baligi koyulur.Not:1 posete 2 balik ancak sigiyor.
Daha sonra karisim uzerlerine dokulur+paylastirilir.Posetin bir ucu az kesilerek 200 deecelik firina koyulur.Yaklasik 50 dakika pismeye birakilir.
Pistikten sonraki göruntu harika malzemelerin saldigi suya bandira bandira yiyebilirsiniz.


Elbetteki bitmedi.Yanına marul,kabukları doğranmış domates.küçük bir kuru soğan,biraz dereotu ve maydonoz,zeytinyağı ve limonla güzel bir salata.
1 şişe yeni rakı,midye dolması ve elbetteli sevgiliniz.Işıkları ksıp The DOORS "love Street" i ayarlıyorsunuz...
 
ımmm mis gibi koktu yaaa:Delinize sağlık çok güzel yapmışsınız..
 
Daha yapmadık yapıcaz:):)
 
aman yaaaa bende siz yapmışsınız sandım alt komşunuzdaki emine teyzeden geliyormuş bu koku:):)
 
çupra yı izgara yapmıştık, balıklar parçalanıp ızgara tellerinden aşağıya düşmüştü
yumuşak balık ızgara olmyor :D
 
mono siz yapmasını bilememissinizz o balıgı nasıl parcalamayı becerdinizz anlamdımm balıkk ızgarasında yapmadınızmı 2 tarafı kapalı olup rahat cevrilen ızgaradaa yapsaydınızz öle olmazdı.buyukk başarıı valahaaa :D
 
yok fırındaki ızgaraya dizmiştik, altada yağlar damlasın diye tepsi koymuştuk, yağlar değil balık etleri düştü tepsiye :D ama lezzetli balıkdır çupra :D
 
KARNIYARIK ( AMA BİZ ONA KISACAA SEPTAGHYARIK DİYORUZZ.YARINN KARININI YARCAM CUNKU ONUN O KABAHATİNİ BİLİYOO NEYSEE!!!) :boks:

karniyarik6ug.jpg


MALZEMELERİ:

5 patlıcan

3 çorba k. tuz (suda bekletmek için)

250 ml (1 su bardağı) zeytinyağı

30 g (2 çorba k.) Sana

200 g (2 orta boy) soğan (piyaz doğranmış)

200 g kıyma


HAZIRLANIŞI:

Önceden fırınınızı 180 °C'ye getirip, ısıtın. Patlıcanları karnıyarık için hazırlayın. Karnıyarığın harcını hazırlamak için, Sana'yı bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sürekli karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar sote edin. Kıymayı ilave edip, birkaç dakika, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, sık sık karıştırarak pişirin. Domatesi katın ve birkaç dakika, domates suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.

Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin. Patlıcanların ortasındaki yarıklara hazırladığınız harcı doldurun. Domates dilimleri ve sivribiberleri harcı doldurduğunuz patlıcanların üzerine yerleştirip, süsleyin. Et suyunu ya da suyu ilave edin. Tepsiyi fırına sürüp, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişiızn.

Karnıyarıkları önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, üzerlerine pişme suyunu gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın.


300 g konkase domates

1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış)

1/2 çay k. tuz, taze çekilmiş karabiber

5 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenmiş, süsleme için)

1 domates (dilimlenmiş, süsleme için)

250 ml (1 su bardağı) et suyu veya su
 
KUZU TANDIR :):):):)

kuzutandir1qo.jpg


MALZEMELER

1/2 Limon
Tuz, Karabiber, Kekik
2 orta boy soğan (250 gr.)
1,5 kg. kemikli kuzu eti (tek parça halinde)
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt



HAZIRLANIŞI:

Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin. Rendelenmiş soğanı tuz, karabiber, kekik ile birlikte etin içine ve dışına sürün. Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Fırınınızı 220 dereceye getirip ısıtın.
Dinlenmiş eti buzdolabından çıkarın. Genişçe bir tencereye yaklaşık 1 su bardağı su koyun. Eti tencereye koyun ve tencerenin kapağını sıkı sıkıya kapatın. Tencereyi harlı ateşe koyup suyu bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, eti yaklaşık 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Eti tencereden çıkartıp, alın. Salça ile yoğurdu küçük bir kapta karıştırın. Etin üzerine fırça ile sürün. Eti bir fırın tepsisine yerleştirin.
Tepsiyi önceden 220 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, eriyen yağları bir kaşıkla pişirim sırasında birkaç kez etin üzerinde gezdirerek, yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırın ısısını bu sürenin sonunda 180 dereceye düşürüp, eti yaklaşık 40 dakika daha yine her 20 dakikada bir kez pişme suyunu bir kaşıkla etin üzerinde gezdirerek, pişirin. Et pişince fırını kapatıp, eti 10 dakika dinlendirin.
Sıcak olarak servis yapın.
 
bugün son öğle yemeğim güzel olmuş eline sağlık maydonoz..:)
 
:( yaaaaaaaa! Maydonoz apla, yemek tariflerine ilk girişim... hemde oruçluykene... karnım acıktı benim yaaa!! Abla iftar menüsü hazırlasana yaaa :)
 
Geri
Üst