Yazılışı böyle okunuşu şöyle!!!

revolation

яєѕυяяє¢тιση ιηѕαηє ρєяѕση мσ∂
Reaction score
0
Bilindiği gibi yabancı dillerde kelimeler yazıldığı gibi okunmaz.

Örnek; İngilizde de one 1 demektir. ama one diye okunmaz. van diye okunur :durdurun

Peki Türkçe'de de böyle birşey mümkün mü?

Yani yazıldığı gibi okunmayan kelimeler var mı? Eee! Hadi bulun bakalım...

tren ve spor turkce kelimeler degil... Turk dilinde ili sessiz harf yanyana gelmez gelsede o kelime turkce bir keilme degildir

ben bir tane biliyorum:D örn: 6.5 uncu diye yazlır. Ama altıbuçuğuncu diye okunur :)

maxpyane' Alıntı:
tren ve spor turkce kelimeler degil... Turk dilinde ili sessiz harf yanyana gelmez gelsede o kelime turkce bir keilme degildir

Tren ve spor türkçe kelime değil mi ??:D:D:D:D Dışardan dilimize gelen o kadar kelime var ki o zaman biz hiç türkçe bilmiyoruz

İnternetteki sozluklere gir bakayım. Yaz oraya tren türkçe kelime diye ingilizcesini çıkartmassa o zaman türkçe kelime değildir. Ayrıca sen hiç sözlüğede mi bakmadın be kardeşim :D

burak'ın burağın die okunuo ve daha bir çok özel isme eklenen eklerde böle şeler var

real35' Alıntı:
burak'ın burağın die okunuo ve daha bir çok özel isme eklenen eklerde böle şeler var

Onlar farklı ünsüz yumuşamasına giriyor...

Rong' Alıntı:
Tren ve spor türkçe kelime değil mi ??:D:D:D:D

İnternetteki sozluklere gir bakayım. Yaz oraya tren türkçe kelime diye ingilizcesini çıkartmassa o zaman türkçe kelime değildir. Ayrıca sen hiç sözlüğede mi bakmadın be kardeşim :D

hayır yanlışsın. saat'te Türkçe kelimedir... yada jandarma

ama gördüğün gibi sesli ve sessiz 2 kez gelmiş... sorun bu tekrarlamada değil. sorun bu kelimelerin dilimize yabancı dillerden girmişlerdir. ben tamamen *Türkçe olan kelime/kelimeler istiyorum. Sesli harf - sessiz harf tekrarı yapan Türkçe kelimelerde var... Hadi ama çok kolay. O kelimelerden birini çoğumuz hergün kağıt üstünde yada dilimizde zikrediyoruz...

*Tamamen Türkçe kelimelerden kastım kağıt, silgi, gazete, kitap, ağaç vb... yani başka dillerden gelmeyen Türkçenin kökeninde olan kelimelerdir...

galatasaray yazılır gaaaasaray okunur...eheuehehehehu
başkanımız canaydın bile gaaaaasaray die telafuz eder:D:D

n'aber ---- ne haber oldumu acaba???

kağıt yazılır genelde kaat olur tuttumu:melek

yarın akşama kadar bulamazsanız size o kelimelerden 1 tanesini söyleyeceğim. eminim gerisi hemen sizden gelecektir.

bir ipucu...

Türkçede n sessizinden sonra b sessizi gelen kelimelerde n harfi okunurken m diye okunur... sanırım kafanızda bişeyler belirdi he!!!

real35' Alıntı:

senin dediğin ünlü düşmesi =)

ağaç - ağaca gibi...

arkadaşım türkçe yazıldığı gibi okunan dillerdendir mesela italyanca da öle!ben zannetmiyorum olduğunu aklıma da gelmio!!

REvo varya edebiyat hocam bile bole soru sormazdı :D

Mumkunse ben 0 alam yerime oturam hocam =)

Türkçe diğer dillere benzemez.N biçim yarışmadır bu!
Ozaman şöyle değiştirelim.İngilizcede yazıldığı gibi okunan kelimeler var mı?

LaKe Of TeArS' Alıntı:
galatasaray yazılır gaaaasaray okunur...eheuehehehehu
başkanımız canaydın bile gaaaaasaray die telafuz eder:D:D
kopardın dostum ya :) gastırı gastırı cimbombom:D

ne haber = n'aber bu yazıldığı gibi okunmayan bi kelime deil kısaltılmış bi kelimedir üstündeki kesme işaretide bunu gösterir ..

dier werilen örneklerse çeşitli takılar geldiğinde meydana çıkan harf düşmesi yada yumuşamalarıdır ..

yazıldığı gibi okunmayan kelimelerse yazıldığı gibi okunmayan deil kişilerce yanlış kullanılan kelimelerdir ..

zaten türkçemizin özelliğidir bu we bu nedenle öğrenilmesi zor olan dillerden biridir ..

bu nedenledirki bana oldukça mantıksız geldi ;

cwbı çok merak ediorum rewo :biggrin

Geri