Yavuz Sultan Selim-Seven Neylesin?

kocaaaa osmanlı padişahıyla che denen adamı mukayese etmek bile bence abesle iştigal..!

Che denen adam diye hitap etmeni gerektiren nedir acaba ???????
Ayrıca Kossskoca dediğin o Osmanlı Pahişahı kaç kere devrim yaptı da Anadoludaki Türk halkı için yenilikler getirdi ? (bunları gerçekten soru amacıyla soruyorum)

Tarihi tersten okumayı seven kardeşler bi de düz okusanız :)

O kadar insanı katletti dediğiniz adam zamanında Mısır gibi bir yeri alıyor da yağma vb kısmını bırak ordusundan bir asker gidip bir elma almıyor tezgahın birinden. Tam cani işi :)

Tarihi tarafsız kitaplardan okuyarak kendiniz yorumlamayı öğrenin biraz, ama tamamını geçmişten geleceğe doğru bir dilimi bilmeden anlık olayları okuyarak ahgan kesmeyin. Tarih değerlendirilirken o günün şartları, öncesinden gelen sebepleri ve doğurduğu sonuçları ile değerlendirilir !!

Tarihi doğru okumayı öğrenseniz hiç böyle konulara girmezsiniz ama tararsız(!!) aydın(!!) insanların yazdığı tarih kitaplarını okuduğunuz için böyle oluyor.

Biraz bilinç kazanın, tarihten birşeyler çıkarmayı öğrenin ki günün gidişatını değerlendirebilesiniz. Tek taraflı bakış açıları ile bi yere varamazsınız. Cahil toplumlar başkaları tarafından yönetilmeye mahkumdur unutmayın !!

Babasının yerine tahta geçti, Tüm ordu ve devlet erkanının desteği ile,
40.000 kişiyi katletmiş, hiçbir dayanağı olmayan bir iddia, devlet kayıtlarında ..vb hiçbiryerde böyle bir kayıt yok ki bu tür olaylar kayıt altına alınırdı Osmanlı da, Sadece bir müftünün fetvası var dayanak gösterilen.
Hayatı savaşlarla geçti, stratejik önemi olan halifelik, baharat yolu ..vb şeylri elde ederek devletin temellerini iyice sağlamlaştırmayı amaçladı

40000 kişiyi katledecek ve bir de tutup onu belgeleyecek.Kusura bakma ama o kadar aptal olsa padişah olamazdı...Ayrıca Osmanlıda fetvanın ne kadar etkili bir yol olduğunu söylemeyi unutmuşsun.Hatırlatayım dedim...

Ben sana daha öncesinde tarihi okumayı ve yorumlamayı öğren demiştim :) Hem ben kayıt olarak hiçbir yerde yok dedim, sadece devlet kayıtlarında değil
evet fetva çok etkilidir ve izin niteliği taşır. Yapılması mübahtır..vb gibi
İdam olaylarının tamamı Osmanlıda kayıt altındadır. Adam o kadar kişiyi öldürmüş olsa koca koca yazardı bir yerlere bu kadar sapkını (fetvaada böyle geçtiği için böyle yazıyorum) öldürdüm diye.
Gelen yenilik diyorsun, o zamanın en modern toplumu kimmiş bak bakalım bi tarihe. Sadece savaşları okuyup sırf savaşıldı sanma, git bi Osmanlı Tarihi oku, ama kalın bir kitap oku ki herşeyi tam öğren.

Che konusuna gelince adam devrim yapmış ona sözüm yok, bana acayip gelen Atatürk'ün yaptıklarını umursamadan farklı kişilere hayranlık duyulması. Yapılanların zorluğunu ve değişimin büyüklüğünü kıyasla ve bi daha düşün kim daha büyük işler yapmış diye.
Tarihimiz dünyanın gördüğü en büyük liderlerle dolu ama bizim gençlik hala yabancı hayranlığı peşinde.
Che için adamın biri dendiğinde delleniyorsunuz ama Atatürk'e sövseler umrunuzda değil. Kendi tarihinizdekilere de azına ne gelirse söyle gitsin...

Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz, şu anki rahat yaşantınızı kime borçlu olduğunuzu unutmayın.

Ben sana daha öncesinde tarihi okumayı ve yorumlamayı öğren demiştim :) Hem ben kayıt olarak hiçbir yerde yok dedim, sadece devlet kayıtlarında değil
evet fetva çok etkilidir ve izin niteliği taşır. Yapılması mübahtır..vb gibi
İdam olaylarının tamamı Osmanlıda kayıt altındadır. Adam o kadar kişiyi öldürmüş olsa koca koca yazardı bir yerlere bu kadar sapkını (fetvaada böyle geçtiği için böyle yazıyorum) öldürdüm diye.
Gelen yenilik diyorsun, o zamanın en modern toplumu kimmiş bak bakalım bi tarihe. Sadece savaşları okuyup sırf savaşıldı sanma, git bi Osmanlı Tarihi oku, ama kalın bir kitap oku ki herşeyi tam öğren.

Che konusuna gelince adam devrim yapmış ona sözüm yok, bana acayip gelen Atatürk'ün yaptıklarını umursamadan farklı kişilere hayranlık duyulması. Yapılanların zorluğunu ve değişimin büyüklüğünü kıyasla ve bi daha düşün kim daha büyük işler yapmış diye.
Tarihimiz dünyanın gördüğü en büyük liderlerle dolu ama bizim gençlik hala yabancı hayranlığı peşinde.
Che için adamın biri dendiğinde delleniyorsunuz ama Atatürk'e sövseler umrunuzda değil. Kendi tarihinizdekilere de azına ne gelirse söyle gitsin...

Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz, şu anki rahat yaşantınızı kime borçlu olduğunuzu unutmayın.

Kafadan ezbere konuşma.Atatürke sövenlere gerekli cezaların verilmemesini sağlayanları bu ülkede siz iktidara getirdiniz !Atatürk heykellerini yıkanlara,şeriat(Cumhuriyete ve TCK'ye ve de Medeni Kanuna alternatif) istiyoruz diyenlere hakettikleri cezaları vermeyenleri de siz iktidara getirdiniz.Atatürk ü sevmek ona aşık olmak,onu salt sevmek değil fikirlerini benimsemektir.Ve biz cumhuriyete ve devrimlere kasıt olduğunda durmuyor sesimizi çıkarıyorsak ve gerektiğinde dar ağacında bile yolumuzdan dönmüyorsak ne mutlu bize.

Ayrıca yukarıda kendin söylemişsin Yavuz Sultan Selim şu kadar sapkını öldürdük diye belgelerdi.Demek ki o masum insanlar (canlar) sapkın değildi ki kayıt tutmamış....

Anketlerde bile biz, Atatürk ve İsmet İnönü neden yok derken, sen bize küfür etseler sesimizi çıkarmayacağımızı hatta bizim küfrettiğimizi ima ediyorsun.Sen de biraz kafanı kaldır da insanını tanı...Atatürkten ilham alan,ondan esinlenen bütün liderlere saygım sonsuzdur.Fakat ATATÜRK ün en büyük devrimci ve de YENİLİKÇİ bir lider olduğunun da bilincindeyiz.

Sözlerimi şunları söyleyerek bitiriyorum...Osmanlıyı, onu pohpohlayan kalın kitaplardan okuyacağıma,araştırma ve objektif bakış açısıyla irdeleyen ince kitaplardan okurum daha iyi...

Ben ezbere konuşmuyorum, siz dediğin kim bilmiyorum ama ben ne oy verdim nede bi işlerini destekledim baştaki çok saygıdeğer(!) hükümetin, Allah'a şükür öyle bi niyetimin de olmayacağını biliyorum

Atatürk'e sakal bıyık çizip Lenin'e benzetmeye çalışan, portrelerini duvarlardan söküp yerlere atan zihniyete benim sözüm, ihtilal sonrası tamamı en büyük Atatürkçü ilan etti kendini... Neden alındın bu kadar anlamadım...
Ben doğusundan batısına yurdum insanını çok iyi tanıyorum, kimin gerçekten Atatürkçü kimin göstermelik olduğu aşikar zaten...

Son olarak ben sana kalın bir kitap dedim, hani kültür medeniyet..vb konularını da içersin diye, git osmanlıyı pohpohlayan abartılı bir kitap oku demedim. Git osmanlıdan kuyruk acısı olan yabancı yazarların kitaplarını oku istersen ama ayrıntı oku dedim sadece ;)

Bide fetvaanın tabiri "sapkın"dı benim düşüncem değil, ve yine söylüyorum tüm idamlar kayıt altında tutuluyordu o zamanlar ve gerçekten öyle birşey olsaydı emin ol kayıtlarda olurdu.

atasını beğenmeyen soysuzdur,ülkenin büyük bir bölgesinde propoganda ve ayrımcılık yapılırsa,o bölgenin komple rakip ülkeye iltihak tehlikesi varsa,ahalinin beyni yıkanıyorsa,miitarist ve ayrılıkçı bir tutum içine giren kişilere siz olsanız,buyrun anadoluyu ilhak edin dermisiniz,bu aynı ailenin içinden ananı bacıcını komşuya temelli vermek gibidir,bir ideolojinin taraftarısınız diye körü körüne yanlışta ısrar etmek ne kadar aptalca,hiç bir osmanlı sultanı zalim değildi,hain değildi,ama bazen otoriteyi topluma yansıtmassanız,yansıtan gelir tepene çöker oturur,

KıLıç ZoruyLa Aldı DeğiL mi ORtada Hiçbişey Yokken aLdı değiL mi ?

MemLükLerin MüsLümanLarın CAn GüvenLiğini sağLayamaması Hicaz BöLgesindeki Problemleri Çözememesi HaLifeLiği Almasının en önemLi sebebidir..Açın biraz Kitap Okuyun..

Baba KatiLi Demiş arkadaş Ona bakarsanız ondan önce de Fatih'in Çıkardığı Kardeş KatLi
wardı bunLarın sebebide Gayet açık ve net "Türklerde üLke SürekLi Taht Kavgalarından Dolayı Ya Yıkılma sürecine giriyordu Ya da yıkılıyordu bkz Fetret Devri"

SöyLer misin bana by biLmiş Hangi Padişah Ordusuyla Savaşa Çıkarken Yanında koca bir Kütüphane Götürürdü ? Senin Che mi ? Keşke Sizin LiderLeriniz de çok değiL onLarın 10 da 1 i Kadar OLabiLseydi...

çok güzel yazmışsın tamamen katılıyorm.

kim ne derse desin osmanlı barış devletiydi..
misal ortadoğu osmanlıdan sonra sayısız savaşlara sahne oldu, kan, gözyaşı, katliam, tecavüzler gırla gidiyor..
boşuna b.k atmaya kalkışmayın osmanlıya..
eminimki tüm dünya mumla arıyor osmanlıyı

şu an yavuz han gibi bir lider olsa idi ne filistin ağlardı,ne de doğu toprağını satmaya çalışanlar olurdu.bütün yaptıklarını okumadan eleştirmeyin lütfen.

Geri