Yasin Abi ’vur’ dedi, gittim vurdum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Reaction score
0
22 Ocak 2007

Yasin Abi ’vur’ dedi, gittim vurdum Önceki akşam Samsun Otogarı’nda cinayet silahıyla yakalanan Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast jandarma karakolundaki ilk ifadesinde olayı anlattı. Cinayeti tek başına işlediğini öne süren Ogün Samast, "Yaylada atış talimi yapanların arasında iyi silah kulllandığım ve iyi koştuğum için seçildim. Silahı Yasin Hayal verdi, ’Gazan mübarek olsun’ diyerek uğurladı"dedi.

AGOS Gazetesi’nin Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Trabzonlu 17 yaşındaki Ogün Samast, yakalandıktan sonra verdiği ifadede "Yazıları ve televizyondaki konuşmaları kanıma dokunuyordu. Direkman vurdum. Pişman değilim" dedi.

İstanbul’dan cumartesi günü saat 13.30’da Hopa’ya hareket eden ’Metro Turizm’e ait 34 JAZ 53 plakalı otobüsün 21 numaralı koltuğuna memleketi Trabzon’a gitmek için oturan Ogün Samast, Samsun’da nefes kesen operasyonla ele geçti. Katil zanlısının kamera görüntülerinin yayınlanmasından sonra baba Ahmet Samast’ın, ’O kişi benim oğlum Ogün’ diyerek polise başvurmasıyla zanlının kimliği saptandı. Samast’ın, memleketine gitmek üzere bindiği otobüs belirlendi ve 10 dakika sonra Samsun’da olacağı bilgisine ulaşıldı. Otobüse Çevre Yolu’nda operasyon yapılmasının yolcular için riskli olacağı düşünülerek, telefonla şoföre Samsun Otogarı’na girmesi istendi. Otobüse sivil kıyafetli polisler ön kapıdan, jandarma ise orta kapıdan girdi. Jandarma timi tam karşıdaki 21 numaralı koltukta oturan Ogün Samast’a kimliğini sorup kıpırdayamadan yakaladı. Samast’ın üstünden 1 YTL para çıkarken, raftaki spor çantada, 7.65 milimetre çapında tabanca 7’si şarjöründe 15 kurşun ve beyaz beresi bulundu.

GİTTİM, VURDUM

Otogarda jandarma karakolunda sorgulanan Ogün Samast, peşpeşe sorulardan bunalınca, iki eliyle yüzünü kapatarak derin bir nefes aldıktan sonra "Hiç şey yapmaya gerek yok abi. Gittim, direkman vurdum" dedi. Montunun sol cebindeki küçük boy Türk bayrağını çıkarıp güvenlik güçlerinin kamerasına poz veren Ogün Samast, bayrağı öptükten sonra yeniden katlayıp cebine koydu. Samast, cinayet sırasında bu bayrağın üzerinde olduğunu söyledi.

PİŞMAN DEĞİLİM

Amatör kümede futbol oynadığını ve 4 yıldır Kick Boks yaptığını anlatan Samast, ifade verirken iki kez izin isteyerek sigara içti. Ogün Samast şunları söyledi: "Cinayeti tek başıma işledim. İnternette Dink’in Türkler için söylediklerini okudum. Yazıları ve konuşmaları kanıma dokunuyordu. Zoruma gidiyordu. Öldürmeye karar verdim. İstanbul’a 2 gün önceden gittim. Bugün olsa yine yaparım. Pişman değilim."

Samast, cinayeti de şöyle anlattı: "17 Ocak Çarşamba günü Trabzon’dan İstanbul’a hareket ettim. Perşembe günü öğleden sonra Esenler Otogarı’na vardım. Geceyi terminalde geçirdim, Cuma sabahı otobüsle Şişli’ye gittim. Agos Gazetesi’ne gidip Hrant Dink’le görüşmek istedim, ancak görüşemedim. Cuma namazı yaklaşmıştı. Şişli Camii’ne gidip cuma namazını kıldıktan sonra yeniden gazetenin önüne gittim. Hrant Dink, binadan çıkıp bir bankaya girdi. Bankadan çıkıp gazeteye giderken beni görünce irkildi. 10 dakika sonra yine gazeteden çıktı. Arkasından yanaştım ve 1 metre mesafeden peş peşe ateş ettim. Pişman değilim, bugün yine yaparım"

ORMANDA ATIŞ TALİMİ

Samast, İstanbul’da ilk ifadesinde şunları söyledi: "Trabzon’da Yasin Hayal’ın gözetiminde atış ve spor talimi yaptım. 15-17 yaş grubunda 10 çocuk arasında iyi silah tuttuğum ve hızlı koştuğum için bu göreve ben seçildim. İstanbul’a giderken Aslan İskender, cebime 180 YTL koydu. Cinayet silahını Yasin Hayal verdi, ’Gazan mübarek olsun’ diyerek uğurladı." Katil zanlısı itirafları sırasında sık sık "Yasin Abi bunları duymasın. Anlattığımı ona söylemeyin" dedi.

EN ÇOK 16 YIL HAPİS

OGÜN Samast’a, TCK’nın 82. maddesindeki, "Tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılacak. 17 yaşında olduğu için ağırlaştırılmış müebbet yerine, 18-24 yılla yargılanabilecek. İnfaz kanunu hükümlerine göre 16 yıl hapis yatacak.

kaynak:Hürriyet
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5816334.asp?gid=0&srid=0&oid=0&l=1

yasin abi...

mc donalds ı bombalayan bı ramazan davulcusu.... ; )

iSpiK' Alıntı:
yasin abi...

mc donalds ı bombalayan bı ramazan davulcusu.... ; )
üstüne bastın ayağını çek..
..Yasin deniLen kişi; babasının tabiriyLe pis işLere buLaşan ve arthık normaL biri oLarak hayatını sürdüren biri oLsa da onun da bu işte bi parmağı oLduğu beLLi ama ; Hrant'ı öLdürmek taa Trabzon'dan "Hadi kankha gidip vuraLım" gibi bir şey değiL tabi yani Yasin de Ogün de aynı şey ama onLarın arkasındakiLer kim??

arkasını falan aramazlar zaten dostum derin işler kurcaladıkça bi pislik çıkar öleni vuranı sktir ette esas bela amerika bunu bi 100 sene koz olartak kullanır artık ve fransa işimiz zor arkadaşlar zor :(

LaZiSH' Alıntı:
Hrant'ı öLdürmek taa Trabzon'dan "Hadi kankha gidip vuraLım" gibi bir şey değiL tabi yani Yasin de Ogün de aynı şey ama onLarın arkasındakiLer kim??

evet
acaba Yasin'i kim kandırdı
bence bu gidişle olay aydınlanamayacak

yasin ın de abi dedigi bi kişi daha yakalandı filan diolardı ama bilmioRum

yasin hersey iyi güzelde zamanlaamn cok kötü be hocam hadı onu gectımde nıye osman baydemirden baslamadın o da ayRı :C

hey gidi abi muhabbetine akLıma geLdi
ispik senin eskiden okuduğum bir mesajın vardı o zaman avatar da mematiydi
abisi çok oLan abi oLamaz yazmıştın :D

bunLarın abisi boL

hea kurtlar vadisinden carpmısımdır ; )))

ya orda bi polis soruverseymiş ya "yasin abin git ananı .... dese gitçekmiydin" diye ne derece beyni yıkanmış öğrenmiş olurduk:)
yasinde maşaaaa bu da maşaaa olay tam olarak asla aydınlatılmayacak arkadaşlar fanatiğin teki yaptı denilip kapanacak olay bu kadar basit her zaman böyle olmadımı zaten?

nestor' Alıntı:
ya orda bi polis soruverseymiş ya "yasin abin git ananı .... dese gitçekmiydin" diye ne derece beyni yıkanmış öğrenmiş olurduk:)
yasinde maşaaaa bu da maşaaa olay tam olarak asla aydınlatılmayacak arkadaşlar fanatiğin teki yaptı denilip kapanacak olay bu kadar basit her zaman böyle olmadımı zaten?
Örnek vermeye gerek yokh zaten hepimizin akLına geLiyodur,TV'Lerde gördüğümüz sokak başında,mezarLık kapısında öyLece yatıveren 'Büyük İnsan'Lar..

ya enteresan bi konuda adamın gastesi pek rabetli bi gastede degil ölmese tanımıcaktık bu velet nerden tanıdı okududa öldürdü ayrı bi konuda o yaşta kimse siyasetle pek ugraşmaz adamın gazetesini okucak falan o yaşta olsa olsa ya hatun ya nette counter yada futbol vs şeyler

Hrant Dink cinayetinin görgü tanığı Tunç Erden Yakar cinayetten kısa bir süre sonra bir TV kanalına daha zanlının fotoğrafları bile yokken eşgalini anlattığını ve katil zanlısı ile olay anında yüz yüze geldiğini belirterek 'Bütün bunları söylememe rağmen şimdiye kadar hiç kimse ifademe başvurmadı' dedi. Yakar cinayetin işlendiği anda Agos gazetesinin köşesinde gözaltındaki Yasin Hayal'e benzeyen ikinci bir kişi beklediğini ve katil zanlısı Ogün Samast'ın bu kişiyle merdivenlerin başında buluşarak birlikte aynı yöne kaçtığını söyledi.

"Cinayeti tek başıma işledim. İnternette Dink’in Türkler için söylediklerini okudum. Yazıları ve konuşmaları kanıma dokunuyordu. Zoruma gidiyordu. Öldürmeye karar verdim. İstanbul’a 2 gün önceden gittim. Bugün olsa yine yaparım. Pişman değilim."

körü körüne milliyetci kisilerden cok okunuyor forumlarda ... slmetle

bu yasinmiş ogünmüş hikaye masal. ama halk artık salak değil. medya da öyle. ben bu işin aydınlanacağını, çok kişinin canının yanacağına inanıyorum

"Bilseydim öldürtmezdim"

Dink cinayetinin azmettiricisi Yasin Hayal mahkemeye getirilirken "Orhan Pamuk akıllı olsun akıllı" diye bağırdı. Hayal’in emniyette Hıristiyan düşmanı tavırlar sergilediği ancak Fatih’in Bosna’daki Hıristiyanlara hoşgörüyle yaklaşılmasını emrettiği ferman kendisine okununca "Bilseydim öldürtmezdim" dediği öğrenildi.

GAZETECİ Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ı azmettirdiği ileri sürülen Yasin Hayal, dün Beşiktaş’taki özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirildiğinde gazetecilere "Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı" diye bağırdı. Yasin Hayal emniyetteki sorgusu sırasında, Hristiyan düşmanı tavırlar sergiledi. Pişmanlık duymadığını söyledi. Kamera önünde yapılan sorguda bu denli ileri gitmesi, polisi rahatsız etti. Yasin Hayal’in, fanatik milliyetçi tavırlarıyla oluşturduğu savunmasını kırmak isteyen Terörle Mücadele Şubesi İrtica Bürosu polisleri, Fatih Sultan Mehmet’in Bosna’yı fethettiğinde Hıristiyan unsurlara özgürlük veren fermanını okudu. Fatih’in, Hıristiyanlara hoşgörü gösterilmesini, can ve mal güvenliklerine dokunulmamasını emrettiği ferman okununca Yasin Hayal’in "Onun torunlarıyız. Böyle fermanı olduğunu bilmiyordum. Bunu bilseydim öldürtmezdim" dediği iddia edildi.

İŞTE O FERMAN

Fatih Sultan Mehmet, Bosna’yı fethettiği zaman buradaki Latin papazlarına verdiği 1478 tarihli fermanda, şöyle dedi: "Nişanı-ı hümayun şu ki Ben ki Sultan Mehmed Han’ım; üst ve alt tabakada bulunan bütün halk tarafından şu şekilde bilinsin ki, bu fermanı taşıyan Bosna rahiplerine lütufta bulunup şu hususları buyurdum: Sözkonusu rahiplere ve kiliselerine hiç kimse tarafından engel olunmayıp rahatsızlık verilmeyecektir. Bunlardan gerek ihtiyatsızca memleketimde duranlara ve gerekse kaçanlara emn-ü aman olsun ki, memleketimize gelip korkusuzca sakin olsunlar ve kiliselerinde yerleşsinler; ne ben, ne vezirlerim ne de halkım tarafından hiç kimse bunlara herhangi bir şekilde karışıp incitmeyecektir. Kendilerine, canlarına, mallarına, kiliselerine ve dışardan memleketimize getirecekleri kimselere yeri ve göğü yaratan Allah hakkı için, Peygamberimiz Muhammed Mustafa hakkı için, yedi Mushaf hakkı için, yüz yirmi dört bin peygamber hakkı için ve kuşandığım kılıç için en ağır yemin ile yemin ederim ki, yukarda belirtilen hususlara söz konusu rahipler benim hizmetime ve benim emrime itaatkár oldukları sürece hiç kimse tarafından muhalefet edilmeyecektir."

Kaynak Hürriyet

Haber için iddia edildi deniyor. Eger gerçekten bilseydim öldürtmezdim dediyse....
Eğitim şart!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri