Yarin Hangİ Partİye Oy VermeyeceĞİm

wildaky

New member
Reaction score
0
Bugüne kadr parti liderleri ve parti kurmayalrı konustu... miting meydanalrında konustular,televizyon ekranlarında konustular..kah görüslerini ve vaatlerini acıkladır kah rakip partielre yüklendiler.. kısacık seçim dönemine okadr kirli camasır sığdırdılarki,bu camasırları asmak içn kürsülerden ip bile atıldı.. Bu arada düne ait icraatlar v sözler adeta unutulup hemen her parti kendisini sütten cıkmış ak kaşık gibii göstermeye yeltendi secim dönemi boyunca okadr belgelr yayınalandı unutulan cogu seyler basın medyayla tazelnmeye calısıldı. yarın ise '' yeter ,sözs milletin '' denileceğibir gün.. yarın kararı milletin verecegi birgün yarın ''yeter söz,devletin '' diyenelere,''yeter söz milletin '' denileceği bir gün..
Yarın 16.genel secim yapılacak ve tam 42 milyon 533 bin secemn oy kullanacak o birkac saniyelik an belkide yılların bir film şeridi gibi ,gözler önünden gectiği an olacak..
yani olanalr-olmayanalr veya yapılıp -yapılmayanlar degerlendirilecek ve son karar verilip mühür basılcak..
CHP'YE NİYE OY VERMEM?
İşte yüzyıllar kadar uzun o karar anında mesela ben CHP' yi düşünüceğim.. Evet , CHP'yi CHP'nin nasıl bir Atatürk istismarcısı olduğunu..
Atatürçü gecinen CHP'nin Atatürk fotoğraflarını duvarlardan ,paralardan,ve pullardan nasıl indirip de yerine İsmet İnönü'nün fotoğraflarını koyduğunu düşününeceğim..
Sonra yokluklar ,kıtlıklar,kuyruklar ve bereketsizlikler gelecek gözlerimin önüne!!.. Ekmeklerin karneyle satıldığı ama CHP'li baskanın evinde gıda stokalrı bulundugu!!..Halıkın kefen bezi bile bulamadğı o yıllar..
Sonra 1978-1979 yılları geçecek gözümün önünden!!.. Baykal'ın mailiye ve enerji bakaını olduğu yıllar yokluk,kuyruk, karaborsanın zirveye tırmandığı mazotun karneyle verildği o yıllar!..
''CHP'NİN GEÇMİŞİ,GELECEĞİN AYNASIDIR!!

BURSA/ORHANELİ'DEN yaşanmış bir olay :
'' Şuanda 30 yaşında olan oğlum muhammet henüz üç aylıktı. Çayın, tozşekerin,aygaz tüpün tezgah altından karaborsa satıldığı 1977 sonlarıydı.''
Bülent Ecevit başbakan ,Deniz baykal Maliye/Enerji Bakanı idi.Üc aylık oğluma mama yapacak tozşekeri tüm aramlarıma rağmen bulamadım. ORAHANELİ İMAMHATİP LİSESİ yeni acılmıs hizmetli olarak göreve baslamıs 15/1 dereceden 1440 lira maaşla işe başlamıstım. Üçüncü çocugum olan muhammed 3 aylıktı.Orahaneli Belediyesi'nde CHp'li belediye döenminde nüfuz sayısana göre tozşeker dağıtıldığını duydu.Üç nüfusa kadar 1kg 4/5 nüfusa 1.5kg kadar tozşeker para ile dağıtılıyormus.
Kosarak gdip sıraya girdim. Yaklasık otuz kadar kişi olan kuyrukta beklemenin ardından bana sıra geldiğinde dagıtımı yapan belediye memuru yüzüme baktı ve aynen şöyle söledi:
''KÖYLERDEN GELENLERE YOK''.
Ben köyden gelmediğimi yeni acılan okulda görevli oldugumu 2 aylık bebek içn mama yapmak amacıyla şekere ihtiyacım olduugunu ,evde beş nüfusumun oldugunu söyledim.
Bana gayet sert bi üslupla ''bir kilo şeker için yaaln söylemeye utanmam gerektiğini,yalan söylemenin cok ayıp oldugunu,defolup gitmemi,sırada baska bekelyenlerin hakkına saygı göstermemi söyledi. o kalabalık içinde 26 yasında genc bir baba olarak ağlamamak için kendimi zor tutarak,söyelediklerimin dogrulunu ispatlıyacak şahit aramaya başladım. Beni tanıyan belediye elektrik idaresinde(o zamn elektrik idaresi belediyeye bağlıydı) görevli(çavus) lakaplı bir arkadas cıktı:
''Mehmet abi, arkadaşı ben tanıyorum , elektrik sayacına bakmaya bakmaya gittigmde gördüm ,küçük cocugu oldugunu ve söyledikleri dogru ,ben sahidim'' dedi.
''hadi gene işin rast gitti,cavusa dua et onun hatrı olmasa vermezdim cocugu varmıs! Banamı sordun ? sadece yarım kilo veririm '' dedi. orada daha fazla sesimi cıakrmadan şekerimi aldım eve getirdi.Baska seker bulma imkanı olmadıgından evde cay demlenmezdi,ben kahvede cay ihtiyacımı karsılardım,cocuklar içemezdi,Evde tatlı yapılmazdı.Tüp yoklugundan yemekler evde sobanın üstünde ısıtılırdı,CHP'nin biz o günlerini gördük ,geçmişigleceğinin aynasıdır.Biz onalrı cok iyi tanıyoruz.
EVET!! oy kullanırken yaşanmış bu hadiseyi zihnime vurlumus çivi gibi hatırlayacağım
Sonra bugüne gelecek ve Baykal'ın Abdullah Gül'ü Cumhurbaskanı sectirmemek için meclisten nasıl kactıgını ''Bizim istediğimiz şekilde karar vermesseniz,Türkiye çatışmaya sürüklenir''diyerek anayasa mahkemesi ni nasıl tehdit ettğini düşüneceğim!!!!...
Tabii, CHP'nin bu ülkede taş üstüne taş koymadıgını ve dikili bir ağacın bile bulunmadıgını da hatırlayacagım!!..
Pardon bir eserleri var!. Erdal İnönü Bşbakan yardımcısı iken Çatalca'da bir umumi tuvaletin acılış içn kurdelesini kesmişti!..
OY kullanırken bunları hiç unutmayacağım!..

UZAN VE AĞAR'ADA OY VERMEM

Oy vermek için mührü elime aldıgımda Cem Uzan'ın babasını kardesleini ve millete ödettikleri 6 katrilyon lira yı düsüneceğim. Onlar hala yurtdısında kacak,ben ise Türkiye'de onaların hortumladıkları parayı ödüyorum!.. bunu düsünecegim sandık basında
Tabii!! Mehmet Ağar'ıda düsünecegm sandık basınd!!.. bugun seçim beyennamesine başörtüsü sorunu alan ve bunu çözmeye söz veren Ağar'ın 2003 yılında TBMM'ye gelen ziyaretçilerin bile başları acılmaları yönünde önerge vermesini düşüneceğim!
Aynı AĞAR2ın refah yol hükümetinin yıkılması yolunda sarfettği cabalrıda unutacak değilim!..
Ve tabii,sırf Abdullah Gül Cumhurbaskanı sseçilmesin diyerek meclisten nasıl kaçtıgını da unutmayacagım!..Anayasa mahkemsinin 367 dayatmasına göre Meclis'e niye gelmediğinin sebeplerini düşüneceğim!.. o kapalı mekanda....

BAHÇELİ MHP'YE YAZIK ETTİ

Sonra Devlet Bahçeli 'yi düşüneceğim.. ''ÜRkeklere değil erkerklere oy verin'' deyipte iktidar ortağı olupta nasıl ürkeklestiğini düsünecegim!.. merhum Alparslan Türkeş'in şu mektubunu hiç unutmayacagım:''Devlet Bahçeli MİT'tendir!.. Arkadaslarımız MİT'ten uzak durmalı ,bunlara hiç itimat etmemelidir!..
Sonra su icraatlar gecelecek gözümün önüne:

*Doğu Türkistana zulğm eden islam düşmanı ÇİN devlet başkanı ZEMİN'e verilen madalyanın altında Bahçeli'nin imzası war.
*MHP için hertürlü fedakarlıkları yapan ,ülkücülerin gönlünde taht kuran OZAN ARİF küstürüldü.
*Teröristbaşı Öcalan ipten alındı. İmralıda beslenmeye baslandı.
*Kadere imanı reddeden GÜNDÜZ AKTAN aday gösterildi
*Bircok milliyetçi tasfiye edildi.
*HADEPLİ belediye başkanı alkıslandı onalrdan çicek alındı.
*Bir gecede ülke ekonomisi katledildi.Hortumculara kucak acıldı.
*Sadi Somuncuoglu milletin iradesine sahip cıktı diye tartaklandı.
*Meliste nesrin hanıma başörtüsü çözdürüldü..
*Kendisine bağlı DTP'den ''başörtülüler sakallılar ve evcil hayvanlar giremez'' seklinde genelge yayınlandı Bahceli buna ses cıkarmadı.
*Kuran okuma yaşına sınırlam getirdi ve 12 yaşından kücüklerin Kuran ögrenmesi yasaklandı..
*Başörtülü öğrenci velilerinin okulda bayrak törenelrine katılamalrı yasaklandı.

EVVET YARINN OY KABİNİME GİRDĞİMDE tüm bunalrı düşünecek ve ona göre oy kullnacağım ey millet uyanın uyanma vaktidir atamızın bizlere emanet ettği ülkeyi sistemi bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim nereye hangi zihniyete oy vereceğimizi cok iyi analiz edip,''GEÇMİŞ GELECEĞİN AYNASIDIR'' düşüncesine inanaraktan oylarımzı verelim

BENİM İÇİN ŞURASI KESİNDİR Kİ:

CHP ye MHP ye Gp ye DP ye oy vermeyeceğim!...

Tabİkİde Akp Ye Wermİcem

kesinlikle ama kesinlikle AKP ye oy vermeyecegim:victory

Valla beyler hangi partiye oy verirseniz verin ama akepeye ve dptnin bağımsız adaylarına vermeyin!!

hayret bnde akpye oy vermeyeceğim.niye mi? pusulayı elime alınca aklıma türkiyenin 430 milyar dolar olan dış borcu,30 milyar dolar olan cari açığı,tayyipin oğluna aldığı gemi,diğer oğluna aldığı 260 bin dolarlık daire,iki oğlunun villaları,unakıtanın oğlunun fabrikaları,şehitlerimin kelle yerine konulması,benim çiftçime ananıda al git denilmesi,atama dil uzatılması,su faturamdaki % 600 lük artış,ekmeğe gelen 250 bin liralık zam vs...hepsi aklıma gelecek merak etme.Halkda kime oy vermeyeceğini gayet iyi biliyor

arkadas bahsetmıs karanlık yıllardan falan ama ozamanlar chp tam bagımsız bır ulke olarak kıbrıs harekatını gerceklestırmıstı ....Ve onun netıcesı olarakda amborga ıle karsı karsıya kaldık hee dıyosunkı sen ben oyumu akepe ye verırım onlarda abılerı amerıkanın sozunu dınler kuzey ırak veya herhangıbı baska konularda gıkı cıkamaz .....Ama sende evıne ekmek seker bulursun....
Ben oyumu kıme vercegımı bılıyorum yıne toz sekersız kalıcagımıda bılsem ya chp ya mhp ama akepe degıl

Geri