Yargı Taraftır

bytan

LinuX GeeK
Moderatör
Reaction score
0
41° 0' 0 N, 27° 30' 0 E Amor en el exilio...
Yargı taraftır

“Yargıtay Anayasa Mahkemesini etki altına almaya çalıştı” diyor hükümet medyası ve embedded (hükümete yapışık) liberaller.
Oysa aylardır AB sözcüleri, yabancı hükümet adamları veya kendi köşe yazarlarıyla Anayasa Mahkemesi’ni etki almaya çalışanlar kendileri değilmiş gibi.
Anayasa Mahkemesi’ni onların görüşlerine göre etkilemeye çalışmak serbest, tersi “Hukuksuz ve antidemokratik”
Oysa Yargıtay’ın böyle bir şey yaptığı falan da yok.
Yargıtay, yargı üzerindeki baskılardan yargıya gösterilmeyen saygıdan şikayet ediyor.
Anayasa Mahkemesi dahil tüm yargı üzerindeki baskının sona ermesini istiyor suç oluyor.
Anayasa Mahkemesi’ne baskı yapılmamasını istemek Anayasa Mahkemesi’ne baskı oluyor.
“Benim Anayasa Mahkemesine baskı yapmamı engelleyerek Anayasa Mahkemesi’ni etkiliyorsun” diyorlar açıkça.
Madem yargıyı bu kadar önemsiyorsunuz, yedi düvel Türk yargısına hakaret ederken neredeydiniz!
Türk yargısı faşist, çağdışı, taraflı, siyasileşmiş diyenlerin karşısına niye çıkmadınız.
Niye o zaman yargıyı savunmadınız.
Siz savunmayınca yargı kendi kendini savunmak zorunda kalınca niye kızıyorsunuz.

Yargı tarafsız olmalı diyorsunuz.
Yargı tarafsız olamaz.
Yargı taraf olmak için kurulmuştur.
Yargı Anayasa’dan, yasalardan yana taraftır.
Yoksa aslında sizi rahatsız eden bu mu!
Yargının Anayasa’dan taraf olması mı!

http://fatihaltayli.com.tr/

Son cümleyi eksik söylemişsin fatih ciğim

ben söyleyeyim

Yargı CHP den yana taraftır

Son cümleyi eksik söylemişsin fatih ciğim

ben söyleyeyim

Yargı CHP den yana taraftır

Hadi bir eksiğinide ben tamamlayayım gerçi öok eksik yazmış sallama fatih ama oldun diğer eksikleride başka arkadaşlar tamamlasın

Yargı darbelerden yana taraftır

Yargı antidemokrasiden yana taraftır

Yargı taraftır. Türkiye Cumhuriyeti kazanım ve değerlerinin TARAFI olmak görevi vardır. Yok öyle "biz çoğunluğuz, herkes tarafsız olup bu ülkenin değerlerini nasılda alt-üst ettiğimizi izlemek zorunda" demogojisinin ardına kimse sığınmasın. Milletten aldığı yönetim yetkisini, her türlü kanunsuzluk ve yolsuzluk için açık çek olarak gören; devlet bürokrasisinde her kademede büyük bir kıyım yaparak partizan kadrolar kuran; yandaş medya yaratmada büyük mesafe alan Avrupa Birliği'nin davaya müdahil olması için yardım seferberliği başlatan ve Yüce Mahkemeyi bu amaçla kuşatma altına alan hükümetin, şimdi Yargıtay'ın davaya taraf olduğunu söylemesi ve bundan şikayet etmesi kara bir mizah örneğidir.

Bazı arkadaslar yargının CHP den taraf oldugunu soylemis bu da gosteriyor ki CHP butunuyle anayasaya uyuyor...

Yargı taraftır. Türkiye Cumhuriyeti kazanım ve değerlerinin TARAFI olmak görevi vardır. Yok öyle "biz çoğunluğuz, herkes tarafsız olup bu ülkenin değerlerini nasılda alt-üst ettiğimizi izlemek zorunda" demogojisinin ardına kimse sığınmasın. Milletten aldığı yönetim yetkisini, her türlü kanunsuzluk ve yolsuzluk için açık çek olarak gören; devlet bürokrasisinde her kademede büyük bir kıyım yaparak partizan kadrolar kuran; yandaş medya yaratmada büyük mesafe alan Avrupa Birliği'nin davaya müdahil olması için yardım seferberliği başlatan ve Yüce Mahkemeyi bu amaçla kuşatma altına alan hükümetin, şimdi Yargıtay'ın davaya taraf olduğunu söylemesi ve bundan şikayet etmesi kara bir mizah örneğidir.

yargının anayasaya uyumlu olma zorunluluğu vardır yoksa bir yargıdan bahsedilmez ne demek yani yargı kafasına göre yargılayamaz mevcut yasalar çerçevesinde hüküm sürer yoksa yargının güvenilirliği kalmaz ve işlevini yitirir.

yargı demokrasiye müdehale ederse anayasayı çiğenmiş olur anayasanın 3.maddesi demokratik devlet ilkesidir bir parti suç işlemişse bunu tarafsız eller yani dışarıdan müdahale olmaksızın (başka bir partide olabilir) yapmalıdır.

yargının anayasaya uyumlu olma zorunluluğu vardır yoksa bir yargıdan bahsedilmez ne demek yani yargı kafasına göre yargılayamaz mevcut yasalar çerçevesinde hüküm sürer yoksa yargının güvenilirliği kalmaz ve işlevini yitirir.

yargı demokrasiye müdehale ederse anayasayı çiğenmiş olur anayasanın 3.maddesi demokratik devlet ilkesidir bir parti suç işlemişse bunu tarafsız eller yani dışarıdan müdahale olmaksızın (başka bir partide olabilir) yapmalıdır.

yargı demokrasiye müdahale ederse demişsin arkadaşım, ne dediğinin farkındamısın, dışardan tarafsız bir el demişsin, dalgamı geçiyorsun, bir başka partide olabilirmiş saçmaladıkça saçmalamışsın. , yargıdan başka kimse tarafsız olamaz. yargı varolan yasaları işletir. bu ne çarpıkça bakışki yargıyı sanki yasaları kendi yapıyor, kafasına göre uydurduğu yasalarla masum siyasi partileri yok ediyor gibi sunmuşsun. kardeş şu demokrasi masalını bir geçin, yargı demokrasiyede müdahale eder, siyasetede, her vatandaşada. nasıl eder biliyormusun, yasaları uygulayarak. sen demokrasinin arkasına saklanıp başkalarının demokratik haklarını, yasaları yok sayacaksın, sonrada hukuk bana işlemesin diyeceksin. oldu," siyasi parti olmak, çok olmak bir ayrıcalıkmıdır yasalar karşısında. heleki en saçma yer şu dışardan tarafsız birileri buda bir parti olabilirmiş, sen kalk hukuğa siyasileri müdahil et, yargıyada suç işlemiş siyasi partiye karışma de. sen saçmalamayıda geçmişsin. yargının görevini yapmamasını savunuyorsun ve bunuda demokratik devlet olarak açıklamak gafletinde bulunuyorsun. yasalar herkesi bağlar, hiç bir din, ırk, kişi kurum, kuruluş imtiyazlı değildir. suç işleyen her kişi kurum ve kuruluş yasalar çerçevesinde yargılanır. yargılama işi yargıya aittir. böyle yargıyı görevini yaptığı için suçlayacaksan saçma sapan bir bakışla , demokratik devlet ilkesini sanki yargı demokratik değildir ve siyasi partilerin yargı karşısında dokunulmazlığı var gibi sunarsan komik durumlara düşersin...
kardeşim bu ülkenin yüzde yüzü bile suçluysa yargının görevi anayasanın kendine tanıdığı yetki çerçevesinde, kişi kurum kuruluş gözetmeden yasaların ön gördüğü yargılamayı yapmasıdır. yani görevini yapıyor diye suçlanan birilerinide ilk defa duyuyorum....suçlu değilse zaten aklanırlar, bu neyin telaşı.
eğer yargı yasa yapmaya kalkarsa haklı olabilirsin, ki bence yargı yasaları koymalıydı ki buda ayrı bir konu.
saygılarımla...

YARGI BÜ ÜLKENIN ANAYASASINA BAĞLIDIR
en son açıklama ile denmiştirki

siyasi iktidar sahiplerının kendinden taraf mahkemeler yaratmasına karşı çıkılmıştır
CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOYGUNUN YAPAN
YANDAŞ MEDYA YARATAN
MALİYE BAKANIN NAYLON FATURADAN SABIKALI OLDUĞU
bir iktidar bu ülke başında hala nasıl druyor anlamak güç ama aklıma MENDERES gelmiyor değil

onceden de soylemiştim yine soylum:Yargı bu vatanı bu milleti bukadar çok düşünüyor olsaydı cumhuriyeti korumak istiyor olsaydı ortaya bugun çıkmazdı...yıllardır bu vatanı somurenlere karşı yapması gerekeni yapardı..yada bugun tek hatalı akp mi de ona dava açtı solermisiniz kapatılmıcak partimi varsa tek sorun olarak akp goruldu...işte buyuzden yargı benim gozumde bağımsız değilll...

Yargı taraftır.solculardan yana taraftır.e muhtıralaradan taraftır.ergenekonculardan yana taraftır.

Ama bunların önemi yok tabi.önemli olan taraf olmak değil bunda yanlış yoktur.

Yargının bağımsızlığı elden gidiyor siz ona bakın.Çünkü yargının artık taraf olma bağımsızlığı elinden alınacaktır.

nasıl futbol takımı tutar gibi parti tutuluyor anlamıyorum

hiç annenizle ,babanızla konuşmuyormusunuz

ahlak nedir

namus nedir

onur nedir

ülkeyi yönetenlerden öğrenemedik

siz bari öğrtin diye niye demiyorsunuz

adamın 13 adet yolsuzluk dosyası var

siz bu adamı beğeniyorsunuz

yola çıkmadan bir sorun öğrenin

nasıl futbol takımı tutar gibi parti tutuluyor anlamıyorum

hiç annenizle ,babanızla konuşmuyormusunuz

ahlak nedir

namus nedir

onur nedir

ülkeyi yönetenlerden öğrenemedik

siz bari öğrtin diye niye demiyorsun

adamın 13 adet yolsuzluk dosyası var

siz bu adamı beğeniyorsunuz

yola çıkmadan bir sorun öğrenin

bu forumun en akıllısı sensin galiba.

Ben de sana diyorum ki madem dosyası var yargıla hapse at.Mahkemeye de gerek yok sen zaten olayı çözmüşsün

bu forumun en akıllısı sensin galiba.

Ben de sana diyorum ki madem dosyası var yargıla hapse at.Mahkemeye de gerek yok sen zaten olayı çözmüşsün

bu forumun akıllısı benim doğrudur

yargılayacağım doğrudur

hapsede atacağım o da doğrudur da

bir oy vermeyin sıkıyorsada dokunulmazlığı bir kalksın

dokunulmazlığa sığınmasın bakın o zaman

ortak olmayın o zaman konuşalım

haine ortaklıkta ihanettir

onceden de soylemiştim yine soylum:Yargı bu vatanı bu milleti bukadar çok düşünüyor olsaydı cumhuriyeti korumak istiyor olsaydı ortaya bugun çıkmazdı...yıllardır bu vatanı somurenlere karşı yapması gerekeni yapardı..yada bugun tek hatalı akp mi de ona dava açtı solermisiniz kapatılmıcak partimi varsa tek sorun olarak akp goruldu...işte buyuzden yargı benim gozumde bağımsız değilll...

Davayı açan kurum Cumhuriyet Sawcılığıdır. Dawayı görüşen ise Anayasa Mahkemesidir. Önce işleyişi öğrenmenizde fayda war. Düzenin ne olduğunu bile bilmeden eleştiriyorsunuz

Yargı taraftır.solculardan yana taraftır.e muhtıralaradan taraftır.ergenekonculardan yana taraftır.

Ama bunların önemi yok tabi.önemli olan taraf olmak değil bunda yanlış yoktur.

Yargının bağımsızlığı elden gidiyor siz ona bakın.Çünkü yargının artık taraf olma bağımsızlığı elinden alınacaktır.

Ben solcu falan değilim. Solcuları da sawunmuyorum. Baştan yaftayı yapıştırmayın diye söylüyorum.
Sol fikir demokrasiye daha yakın olduğu için böyle görünüyor. Sol fikirde Sağcılar we muhafazakarların demokrasi anlayışları "mahkeme benim lehime karar werdiği zaman iyi, aleyhime karar werdiği zaman kötü" olduğu için bu kadar bağrınıyorlar. Demokrasi anlayışları "din eksenli yönetime gidene kadar araç" olduğu için Anayasa Mahkemesine saygı göstermelerini beklemek saflık olur.
İnsan karşısındaki kendinden bilirmiş. Karşısındakini de kendileri gibi yanar döner zannediyorlar. Anayasa Mahkemesindenin tarafsızlığı tartışmak suçtur.
Anayasa Mahkemesini oluşturan 11 tane üye zaten komünistler arasından toplanmış militandır. Konu hakkında bilgisi olmayan, yasaları bilmeyen boş beleş adamlar. Ayıptır ! yapmayın etmeyin. Kararlarını sewmeyebilirsiniz ama saygı gösterin.
Amerika'da başkanlık seçimleri sonucu Supreme Court adı werilen Anayasa Mahkemesine karşılık gelen mahkemede çözümlenmiştir. Akp yandaşları ise her karardan sonra itiraz ediyorlar. Kararları olgunlukla karşılamalarını beklemek hayalcilik olur. Diğer taraftan henüz mahkeme karar wermemiş iken konuşmak boşuna. Kararın ne olacağını bilen war mı ?

Geri