Yargı da Elden Gidiyor...//BEKİR COŞKUN...

cigdemgs

New member
Reaction score
0
O gece siz uykudaydınız.

Çankaya’ya Abdullah Gül’ün çıkıp oturmasından çok daha önemli bir şey oldu.

O gece sabaha karşı, en çok güvendiğimiz bir temel kurum daha kayıp gitti:

Yargı...

*

Bundan böyle hákim ve savcıları AKP iktidarı seçecek.

Geçen dönem "hukuk devleti ilkesine aykırı olduğu ve yargıyı siyasallaştırdığı için" Çankaya’dan dönen yasa, sabaha karşı yeniden kabul edildi.

Oturup "mülakatla" kimin hákim-savcı olabileceğine, AKP’nin atadığı 5 bürokrat ile Adalet Akademisi’nin 2 üyesi karar verecek. Bu yöntemle ilk aşamada 4500 hákim ve savcı, önümüzdeki günlerde atanacak.

Bu şu anlama geliyor:

Artık yasama-yürütme-yargı’dan oluşan "kuvvetler ayrılığı" ilkesi yoktur, tek kuvvet vardır:

Siyasi iktidar...

Bundan böyle kimse "hukuk devletinden" de söz edemez...

"Yargı bağımsızlığından" da...

*

Asıl işin acı yanı ise:

Bu ülkenin hukuk adamlarından tepki yoktu.

Yüksek mahkemeler...

Yargıçlar...

Savcılar...

Barolar...

Yargıtay...

Danıştay...

Hukuk fakülteleri...

Asıl yetkisi elinden alınan Hákim ve Savcılar Yüksek Kurulu ise yurtdışında gezideydi...

Hukuk adamları, bir-iki cılız demeç-açıklama dışında hukuku ve bağımsız yargıyı savunmadılar.

Bize mi düşer hukuku savunmak?..

*

İşte böyle oldu geçen gece.

Bir anda hukuk AKP’lileşti.

Bu ülkenin hukuk adamları, aydınları, cumhuriyetin bekçileri, çağdaş Türkiye’nin sahipleri...

Ben...

Ve siz uykudayken...

BEKİR COŞKUN

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...id=61&sz=95866

bundan önceki chp yandaşı yargı dahamı iyiydi abdullah gülün yerinde oturan sezer bütün kararları son gün son dakikaya kadar herşeyi bekletmesi dahamı iyiydi kimse kimseyi kandırmasın ak parti yargısıymış bundan öncekde chp partisinin elindeki bir yargıydı sezer cumhurbaşkanı oldugundan beri heryeri solcularla doldurdu sol parti mensubu olamadıgı için bir insan rektör olamadı haketmeyen solcular ama ne hikmetse nerdeyse hiç oy bile almadan rektör oldular bencede bu solcuları biraz temizlemek lazım yukarlardan....

bundan önceki chp yandaşı yargı dahamı iyiydi abdullah gülün yerinde oturan sezer bütün kararları son gün son dakikaya kadar herşeyi bekletmesi dahamı iyiydi kimse kimseyi kandırmasın ak parti yargısıymış bundan öncekde chp partisinin elindeki bir yargıydı sezer cumhurbaşkanı oldugundan beri heryeri solcularla doldurdu sol parti mensubu olamadıgı için bir insan rektör olamadı haketmeyen solcular ama ne hikmetse nerdeyse hiç oy bile almadan rektör oldular bencede bu solcuları biraz temizlemek lazım yukarlardan....
Bravo bu çağda bu kafa...Solcu temizlemek için diktatörlüğü kabullenmek.Helal olsun.Bu yasayla benim şahsen beklediğim diktatörlüğün adımı atılmıştır.Artık tek adam diktatörlüğünün önündeki engeller temizlenmeye başlıyacak ve bu ülkede kaoslar ve acılar hakim olacaktır.Buğün bu Hukuksuzlığa göz yumanlar,yarın adalete ihtiyaçları olduğunda,adaleti bulamayacaklardır.Hukuk aynı zamanda solcu içindir de,Hukuk herkes içindir.Solcu temizlemek için hukuksuzlığa göz yuman insanların çıkabilmesini kınıyor ve utanıyorum...

bu yasayla yargının bağımsızlığından kimse söz edemez... devlet katında mülakatların torpil ve yandaşları mevkilere getirme işlevinden başka bir işe yaradığı olmamıştır ve olmayacaktırda... maalesef ne basın nede barolar bu konunun üzerine gidiyor...

yasama yürütme yargı tekrar birleştirilmiştir Osmanlı geri mi geliyo ne????????
Buna dur demesi gerekenler asıl bizleriz hakimlerde savcılarda biz olmazsak bi işe yaramaz halkın buna tepkı gostermesı lasım ama nerdeeeeee........................

Bravo bu çağda bu kafa...Solcu temizlemek için diktatörlüğü kabullenmek.Helal olsun.Bu yasayla benim şahsen beklediğim diktatörlüğün adımı atılmıştır.Artık tek adam diktatörlüğünün önündeki engeller temizlenmeye başlıyacak ve bu ülkede kaoslar ve acılar hakim olacaktır.Buğün bu Hukuksuzlığa göz yumanlar,yarın adalete ihtiyaçları olduğunda,adaleti bulamayacaklardır.Hukuk aynı zamanda solcu içindir de,Hukuk herkes içindir.Solcu temizlemek için hukuksuzlığa göz yuman insanların çıkabilmesini kınıyor ve utanıyorum...

Siz ilerici oldunuz da ne oldu?Mehmed Moğultay atama yaparken bu kalemşörler ses etti mi?

Herşey aslına döner.Kabul etsenizde etmesenizde bu ilahi kuralı değiştiremezsiniz.Suyun yatağı bir müddet değişse de gene yoluna girer yatağından akar

Diktatörlüğü görmek isterseniz bkz.tek parti dönemi bkz.Halk partisi sultası

Yargının elden gittiği falan yok.
Yargıdaki CHP sultası elden gideceği için Bu köbeğini kaşıyan Bekir ve onun avanesi bu yüzden bağırıp çağırıyor.Bu yüzden yargı bağımsızlığı elden gidiyor naraları atıyorlar.

Hiç bir zaman iktidara gelemedikleri halde Yargı ,YÖK ,Anayasa mahkemesi v.b. kurumlar eliyle yıllardır iktidarda bulunan CHP bu yüzden hop oturup hop kalkıyor.Çünkü iktidarı sona erecek.Yoksa yargı bağımszılığı falan hikaye

Herkes biliyor ki yargıdaki ve didğer üst kurumlar daki kadrolaşmanın esas mimarı CHP dir.

Ne demişdi zamanın CHP li adelet bakanı M.MOĞOLTAY "Yargıdaki 5 bin boş kadroyu CHP lilere değilde MHP lilere mi verecektim ne yani"

Yargının elden gittiği falan yok.
Yargıdaki CHP sultası elden gideceği için Bu köbeğini kaşıyan Bekir ve onun avanesi bu yüzden bağırıp çağırıyor.Bu yüzden yargı bağımsızlığı elden gidiyor naraları atıyorlar.

Hiç bir zaman iktidara gelemedikleri halde Yargı ,YÖK ,Anayasa mahkemesi v.b. kurumlar eliyle yıllardır iktidarda bulunan CHP bu yüzden hop oturup hop kalkıyor.Çünkü iktidarı sona erecek.Yoksa yargı bağımszılığı falan hikaye

Herkes biliyor ki yargıdaki ve didğer üst kurumlar daki kadrolaşmanın esas mimarı CHP dir.

Ne demişdi zamanın CHP li adelet bakanı M.MOĞOLTAY "Yargıdaki 5 bin boş kadroyu CHP lilere değilde MHP lilere mi verecektim ne yani"

Heralde bundan Sonraki tüm kadro boşlukları TARİKATLARA verilecek...

Yargı solcuların elinde olduğu gerçek. Fakat daha vahimi TARİKATLarın eline geçmesi.

Yargı 1940 tan sonra bağımsızlığını yitirmiştir !

Yargı sistemi Kökten değişmeli...

Fakat Bu değişimi yargıyı MECLİSE bağlıyarak yapamazsınız efendim. Yargı Hükümetin tek eline geçer bu da yolsuzluğu haksızlığı 1 numara yapar....

sizin zihniyetinizide gördük 1 oy aldı ama hiç kimse istemediği halde sezer istiyor diye erciyes ünüversitesine rektör oldu nerde adelet bumuydu adelet hukuk bugüne kadar kim abdullah gül kadar oy aldı mecliste ama yine secilmedi halk partisi herzamanki gibi laiklik elden gidiyor diye bagırmaya başladı laiklik sizin için bu kadar basit işte en ufak bişeyde gidecegini zannediyorsunuz tek laik biziz zannediyorsunuz asıl örümcek kafalı olanlar bu zihniyetteki insanlar hak vardı hukuk vardı neden abdullah güle bukadar diretildi neden ünüversitelere oy bile alamayan insanlar sezer istiyor diye rektör oldu bumu SİZİN ADELET ANLAYIŞINI BUMU SİZİN HUKUK ANLAYIŞINIZ BİZDEN OLMAYANLAR ÖRÜMCEK KAFALIDIRMI SİZİN ADELETİNİZ İŞTE SİZİN HUKUK ANLAYIŞINIZ BUKADAR ODA ELDEN GİDİYORSA BEN COK MEMUN OLURUM ŞAHSEN BENİM ANNEMİN BAŞ ÖRTÜSÜ VAR DİYE BEN ASKERİYEYE GİREMİYORUM BUMU HUKUK ADELETE BAK HİZAYA GELL VAYY BE AMA SİZE GÖRE ÖRÜMCEK KAFALI OLAN YİNEDE BİZİZ DEMİ..

Yukarıdaki yorumlara baktığım da çoğunluğun,
sürekli eleştirilip öcü gibi gösterilen 12 eylül öncesi
fikirlerde olduğunu görüyorum.

Kardeş bırak artık SAĞCI-SOLCU kelimelerini.
Siz hiç 12 eylülden ders almadınız mı?

Size 12 eylül öncesi SAĞCI-SOLCU nun nasıl anlaşıldığını yöyleyeyim.
sağcıya göre solcu; Dinsiz, ailevi-ahlaki değerleri olmayan,
ülkeyi Rusyaya bağlamaya çalışan kişilerdi.

Solcuya göre sağcı ise:Vatanı Amerikaya (Güdümüne sokmaya)
bağlamaya çalışan, kafatasçı ve dikdatörlük yanlısı kişilerdi.

Aslında ise bu tanımlamaların ikisi de yanlıştır.
Mesajlara bakıldığında ise aynı düşüncelere yakın
ifadeler kullanıldığı görülüyor.

bunu daha iyi açıklayacağını sandığım bir fıkra var.
Adam akşam işten geldiğinde, kadın başlamış dırdıra.
Adam; Karıcığım lütfen yeni bir kavgaya başlamayalım demiş.
Kadın da; Ben yeni bir kavga başlatmıyorum,
Dünkü kavgayı devam ettiriyorum demiş.

Bakıyorum hala 1980 öncesi kavgayı devam ettirenler var.
Bırakın artık bunları. Bu gün Dünya daki kavga;
Küresel sermayenin sömürüsüne karşı,
Ulusal Devlet olma kavgasıdır.
Bu savaşta sağcısı-solcusu,akıncısı,futbolcusu (Kafiye için)
hırlısı-hırsızı, dolandırıcısı-hortumcusu ve hatta ibnesi-orospusu
aynı tarafta olmalıdır.

Başka bir konu da SEZER:
Dün özel af sebebiyle SEZER'i '''''''Her önüne geleni (affı) imzalamış'''''
diye eleştirenler, bugün de '''''''Her önüne geleni (atamaları)
imzalamamış''''' diye eleştiriyorlar.
Diğer bir deyişle CUMHURBAŞKANLIĞININ yetkilerini
kendi anlayışlarına göre yorumlayıp, NOTERLİK yetkisi
veriyorlar.

Böyle BGS (Bana Göre Standart) olmaz.

Unutmadan; (Kişiler için özel çıkarılanlar hariç)

HUKUK HERKEZ İÇİNDİR

yargı elden mi gidiyor zuhahahah zati elde degildiki ama sizin gibiler için dogru bir söz yargı sizin elinizde oldugu için elinizde gidiyor değil mi... korkmayın yıllarca siz yönettiniz yargıyı birazda onlar yönetsin degil mi siz sonra geri alırsınız canınızı hiç sıkmayın bunlar geçici yaw .......

yaw ne insanlar var işine gelmedimi olayları nasıl kendi lehine çeviriyor bu yüzden chp ye bir hayranlığım var özellikle deniz bey süper yaw...

Hükümet yargıyı siyasallaştırma yolunda emin adımlarla gidiyor.

Ülkeyi kendilerinin malı sanan, satan hükümet ne yapmaya çalışıyor acaba?

Askerin tavrına gelince. asker Atasını tanımayana tepkili...

Bunlar çiğ yiyenlerin karın ağrıları.Koltuklarından kalkmak istemeyenlarin feryadı figanları.
Padişahlıkları devrilenlerin son çırpınışları.MİLLETİN ADAMLARINI GÖRMEK İSTEMEYENLERİN,
feryatları.Seçilmişlere tahammülü olmayan atanmışların hakimiyet mücadeleleri.
Durmak yok.....................SAYGILAR
Demokrasi beğenmediğine tahammüldür,biz yıllarca ettik.

Geri