Yardımmm...!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

facetoface

Altın Üye
Reaction score
0
arkadaslar wireless modem ve limitli adsl kullanıyorum. gecen ay adsl faturam cok yuklu geldi. faturanın detaylar bolumunde belirtilen "sure" kısmında gordum bi tarihte 1 gunde 17 saat durulmus ve bilmem kac mb dosya indirilmis. gunduzleri okuldayım 1 gun icerisinde o kdr durmuyorum ve dosya indirmiyorum. yani kısaca baska birileride giriyo. ugrastım modeme şifre koymaya calıstım ama beceremedim. forumda da arattım bulamadım. wireless modemime sifre koymam lazım. bu yuzden sizden yardım bekliyorum.
tesekkurler.

MErhaba

Tahminim Senin W-Lann da sifre yok.Bence sifre konusuna dikkat et.Sen sifre koymus olsan dayi,sanirim Paylasim guvenlikini yapmamissin.Ve Önune gelen baglaniyor

Elensu' Alıntı:
Tahminim Senin W-Lann da sifre yok.Bence sifre konusuna dikkat et.Sen sifre koymus olsan dayi,sanirim Paylasim guvenlikini yapmamissin.Ve Önune gelen baglaniyor

evet dostum guzel acıkladın da nasıl yapabilirim ugrasıyorum ama bi turlu beceremedim

ayipsin ciger, hemen yardimci olalim
ilk önce wlan routerine giriyorsun, nasilmi? nete girdigin hangi browserin varsa ona.
ikinci giriste sana sifre sorar onu giriyorsun, ve girer girmez o sifreyi hemen degistiriyorsun, bu sadece routerin sifresi
ondan sonraaa, Güvenlik ayarlarindan WEP veya WPA sistemini seciyorsun. WPA tavsiye ederim. oraya kafana göre sayi harf ve gicik isaretlerden olusan bi sifre gir. veya routerin otomatik olarak sifre veriyorsa ordan yap. sonra bu sifreyi bi yere kaydet ilerde lazim olacak.
ikini bir sinirlama ise MAC Filtresi----->>>baslat---uygula--cmd----ipconfig all/
bunlari yaptiktan sonra, wlan aletinin ismi yazar, ordaki physical adress i al
ve routere kayit et.
eger bunlarin hepsini yaparsan, kimse giremez artik, Kirmasida yürek ister. aylar alir...
EGER abi bu ne ya bi b. anlamadim diyorsan, bana routerinin ismini ver, bi kac tanede screenshot at, yardimci olim...

DeLi_DaNa' Alıntı:
ayipsin ciger, hemen yardimci olalim
ilk önce wlan routerine giriyorsun, nasilmi? nete girdigin hangi browserin varsa ona.
ikinci giriste sana sifre sorar onu giriyorsun, ve girer girmez o sifreyi hemen degistiriyorsun, bu sadece routerin sifresi
ondan sonraaa, Güvenlik ayarlarindan WEP veya WPA sistemini seciyorsun. Ben 128 bit WEP anahtari kullaniyorum. oraya kafana göre sayi harf ve gicik isaretlerden olusan bi sifre gir. veya routerin otomatik olarak sifre veriyorsa ordan yap. sonra bu sifreyi bi yere kaydet ilerde lazim olacak.
ikini bir sinirlama ise MAC Filtresi----->>>baslat---uygula--cmd----ipconfig all/
bunlari yaptiktan sonra, wlan aletinin ismi yazar, ordaki physical adress i al
ve routere kayit et.
eger bunlarin hepsini yaparsan, kimse giremez artik, Kirmasida yürek ister. aylar alir...
EGER abi bu ne ya bi b. anlamadim diyorsan, bana routerinin ismini ver, bi kac tanede screenshot at, yardimci olim...
mac filitresine sadece kendi mac adresini girebiliyosa ondan baskası giremez
diğer şekil wep guvenli değil wpa daha guvenli cunku hala cozulemedi.wep şifresinden havadan 2 milyon paket toplayan biri(çok kullanılıyosa bi kac gun surer)%90 ihtimalle yarım saatte şifreyi çözer

:d sagol bi google emmiye sordum, wpa daha iyiymis:D arkadas sennde wpa anahtarini kullan.
bide mac filtresi acik oldugu zaman, sifreyi kirmak isteyenin isi zorlasiyo ama onunda caresi var. Amaaa senin derdin sadece mahalledeki belescilerse, bunlari yap keyfine bak, bide cay demle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri