Yardım (PC kafayı yedi)

Я@SmUsSعN ™

♥ нєяşєуỉи нαуıяℓıѕı ♥
Altın Üye
Reaction score
0
Arkadaşlar pc yi her açtığımda pc saati tarihi Bozuluyor 01.01.2003 00:00 olarak gösteriyor.. Düzeltiyorum ama her sabah pc yi açtıgımda gene saat ayarları bozuluo tarih falan Yardım nasıl düzelte bilirim.:angry Bitane daha sorunum var bu gerizekalı Cd rom KAPAĞI neden pc yi her açtığımda açılıo yaw en sonunda söküp atıcam :mad:

100000000 kere format attım bi boq olmuo
:melek

71qe0j5.gif

Bios pili bitmiştir arkadaşım. Yenisini takarsan sorun kalmaz. Her kapattığında pil bitik olduğu için ayarlarını saklamıyor.

anakart üzerinde saat pilinin daha büyüğü, görürsün büyük ihtimal.. onu söküp ayısından bi tane alabilirsin..

cdrom kapağı açılması ne zaman oluyor? windows açıldığında, masaüstü geldiğinde mi yoksa henüz bios ekranında, windows açılmadan mı?..

pc tam kapanıcakken açılıo Kapağı yada başlarken ... Bazen Duruo bazen sürekli enteresan bişe :) çıldırcam

açılışta çalışan bir program yüzünden olabilir, belki cd ile çalışıyordur ve cdrom boş olduğu için kapağı açıp cd'nin konmasını istiyordur..

çalıştır - msconfig yazıp başlangıç sekmesine gel, burada kullanmadığın veya adı yabancı gelen, fakat sistem için gerekli olmadığına inandığın programların başındaki tik'i kaldır ve tamam de..

ayrıca bios'tan first boot device kısmını bulup burası cdrom ise hdd0 veya hdd'ye çevir..

açılışta çalışan bir program yüzünden olabilir, belki cd ile çalışıyordur ve cdrom boş olduğu için kapağı açıp cd'nin konmasını istiyordur..

çalıştır - msconfig yazıp başlangıç sekmesine gel, burada kullanmadığın veya adı yabancı gelen, fakat sistem için gerekli olmadığına inandığın programların başındaki tik'i kaldır ve tamam de..

ayrıca bios'tan first boot device kısmını bulup burası cdrom ise hdd0 veya hdd'ye çevir..

:victory çok tşkler !!! sorun halledildi !!!!!!!!!!!

Geri