mtntetik07
New member
- Reaction score
- 0
arkadaşlar 1 hafta önce flash bellekten pc ye ''activexdebugger32.exe'' isimli virüs girdi.
aslında aynı ismi taşıyan windows uzantısıda var. bu virüs windowsunkini silip kendi yerine geçti neyse bunu temizledim ama pc her açılışta bu uzantının bulunamadığını söyleyip hata verdi ve sanırım biosumada kalıcı hasar verdi.
daha sonra dvd-ram ve cd-writter'ım görünmez oldu.
her formülü emin olun denedim.
format denedim yükleme yapacağı sırada hep reddetti.
donanımlardan donanımı kaldırdım pcyi kapatıp açtım yine tık yok
bios güncellemesi yaptım kısa süreli her ikisinide görüyor biosta ama windowsa geçince 3dkda ikiside uçuyor.
benim tespitim ya virüs biosu talan etti bios update işe yaramıyor, yada sistemde çakışma oldu...
şimdi durum şu; biosta primary ide master: dvd-ram (görünüyor (LG marka) devamlı ama biosta sadece) sabit
pri ide slave: not detected (aslında bazen burda cd-writter'i (LG) gösterebiliyorum geçici olarak)
secondary ide master: hiç birşey yok
sec. ide slave: ST3120022A (h.d.d) sabit
özelliklerine baktığımda hepsinde pio ayarı 4 sorun olurmu?
hard diskin sec. ide slavede olmasıda sorun yaratırmı?
normal kabloların yanında üstteki dvd-ram'in anakarttan uzanan ince başında 4 tel girişli kablo var sanırım bu ide kablosu oluyor...
cd-writter'da eskidende yoktu ide kablosu ama biosta görünmesede windowsta sorunsuzdu...
işte durum bu arkadaşlar benden buraya kadar yardım lütfen...
aslında aynı ismi taşıyan windows uzantısıda var. bu virüs windowsunkini silip kendi yerine geçti neyse bunu temizledim ama pc her açılışta bu uzantının bulunamadığını söyleyip hata verdi ve sanırım biosumada kalıcı hasar verdi.
daha sonra dvd-ram ve cd-writter'ım görünmez oldu.
her formülü emin olun denedim.
format denedim yükleme yapacağı sırada hep reddetti.
donanımlardan donanımı kaldırdım pcyi kapatıp açtım yine tık yok
bios güncellemesi yaptım kısa süreli her ikisinide görüyor biosta ama windowsa geçince 3dkda ikiside uçuyor.
benim tespitim ya virüs biosu talan etti bios update işe yaramıyor, yada sistemde çakışma oldu...
şimdi durum şu; biosta primary ide master: dvd-ram (görünüyor (LG marka) devamlı ama biosta sadece) sabit
pri ide slave: not detected (aslında bazen burda cd-writter'i (LG) gösterebiliyorum geçici olarak)
secondary ide master: hiç birşey yok
sec. ide slave: ST3120022A (h.d.d) sabit
özelliklerine baktığımda hepsinde pio ayarı 4 sorun olurmu?
hard diskin sec. ide slavede olmasıda sorun yaratırmı?
normal kabloların yanında üstteki dvd-ram'in anakarttan uzanan ince başında 4 tel girişli kablo var sanırım bu ide kablosu oluyor...
cd-writter'da eskidende yoktu ide kablosu ama biosta görünmesede windowsta sorunsuzdu...
işte durum bu arkadaşlar benden buraya kadar yardım lütfen...