2 yil once nakit para ile aldigim dairemi satmak istedigimde bankadan kredi icin gelen exper tapuda gozuken dairenin projeye gore bana ait olmadigini capraz dairenin benim oldugunu, benim oturdugm daireninde caprazdaki komsuya ait gozuktugunu soyledi. Yonetici ile gorusup projeyi inceledigimde her katta 4 er daire bulunan 5 katli apartmanimizdaki tum dairlerede boyle bir problem oldugunu ogrendim. Projeye gore herkes caprazindaki daireye sahip gozukuyor ama herkes görerek ve beğenerek aldığı su an icin oturdugu yerden memnun. Tapu muduru caprazimdaki dairenin sahibi ile trampa yapmam gerektigini soyledi fakat o dairenin sahibi bu islemi kesinlikle kabul etmedi ayrica apartmandakilerde toplanip bu islemi yapmiyor. Öğrendigime gore iki daire bu trapma islemi ile satilmis fakat benim caprazimdaki kisi bu isleme yanasmadi ve kendisi baska bir sehirde yasadigi icin dairesi kirada. Arkadaslarim o kisiye gelebilecek bir haciz durumunda benimoturdugum dairenin (tapuda 10 numara ama projede 12 olarak gozukuyor, o kişin,n tapusundada 12 yazmakta) mahkeme karaıyla satilacagini soyledi, bu mumkunmudur?. Paraya acilen ihtiyacim oldugu icin dairemi satmak istiyorum fakat satamiyorum bu kadar anlasmazlik olan bir durumda bu problemi cozmek icin kanunen ne yapmam gerekiyor. Apartmanda yaşayanlar yıllardır bu problemi bildigi halde bugune kadar hicbir sey yapmamislar ve bundan sonrada yapacak gibi degiller bundan dolayıda problemi çözmek için benim uğraşmam gerekiyor.. Yardimci olursaniz cok sevinirim.Saygilarimla, Mahmut Tohman