Yandaşlar Kaça Ayrılır ?

Leke

Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
- Yüzde yüz yandaşlar: Kim oldukları, ne yaptıkları belli. Efendileriyle gelip, efendileriyle giderler. Hiçbir inandırıcılıkları yoktur... Dinci ya da sonradan dönüştürülmüş gazetelerde yazarlar. Tek bir ilkeleri vardır: 'Padişahım sen çok yaşa!' Ne yapılırsa alkış tutarlar, ne emredilirse onu yazarlar. İktidarın her kararını överler, her demeci alkışlarlar, bütün başbakanların okumayı en çok sevdiği gazetecilerdir.

- Rafine yandaşlar: Çoğu sol kökenlidir ve dönmüştür. En büyük özellikleri geldikleri yere durmaksızın küfretmeleri, geçmişlerinin intikamını alma çabalarıdır. Her devrin adamlarıdır. Her iktidarı evlerinde ağırlar, her lidere çanak tutar ve yanağını okşarlar. Biraz daha zeki ve kurnaz oldukları için iktidarın her yaptığını över gibi görünmek istemezler. Kendilerine 'demokrat' ve 'liberal' süsü vermek için Başbakan'ı canını çok sıkmayacak konularda eleştirir gibi görünürler. Medya üzerine çıkışlarda 'Olmadı Başbakan' derler, heykel konusunda 'Sanata saygı' diye çağrıda bulunurlar... Bu göstermelik muhalefet bitince biata kaldıkları yerden devam ederler.

- Gizli yandaşlar: Onları muhalif, iktidarın üzerini çizdiği yazarlar zannederiz. Genellikle Başbakan'ı, hükümeti, icraatları eleştirirler. Kendilerine göre bir hesapları vardır: Yüzde 80 eleştiri, yüzde 20 övgü... Ama o yüzde 20 yok mu... En kritik anlarda verdikleri destek yüzde 80'lik eleştirilerini unutturur bile. Hükümetin en fazla köşeye sıkıştığı anlarda 'Bir saniye' diyerek iktidardan yana tavır almaları altmetni fark etmeyen okuru şaşırtır, ama ikna eder. En kıymetli yandaş grubudur. Çünkü sermayeleri ustaca kurdukları inandırıcılıklarıdır.

Oray Eğin

Yandaşlara bir ev ödevi verelim :)

hani özelleştirmeden dünyanın parası geliyor,devlet rahat ediyordu ya,
hatta kambur görülen elektrik dağıtımı deli rakamlara özelleştirilerek muazzam seçim parası iktidarın kasasına aktarılmıştı ya,ve adil bir biçimde ihale yapılıp hakedene verilmişti ya,

şimdi söyleyin bakalım,
elektrik dağıtım şirketlerine son dakika ortası nasıl yapıldı ? bilin bakalım.

Bu orta diğer üreticileri nasıl etkiledi bilin bakalım?

Ve işin rantı ne kadar bilin bakalım?

hadi bakalım,yandaşlar,sonuçta para sizin paranız ama kasa başkasında.Sahip çıkın bakalım garibanın parasına :)

1) Kılıçdaroğlunun Genelbaşkan seçildiği kurultayda salonda gazetecilik sıfatı ile bulunan Hurriyet Gazetesinin iki yazarı Oktay Ekşi ve Tufan Türenç Kılıçdaroğlunun salona girmesiyle oluşan coşkudan etkilenmiş olacaklar ki ayakkabılarını çıkarıp oturdukları koltukların üzerine çıkarak parti delegesi gibi başlamışlar alkışlamaya hemde ne alkış kendilerinden geçercesine

Daha önce örneği hiç yaşanmamış bu yandaşlık durumuna KURULTAY AMİGOLUĞU yandaşlığı adı verildi

dostum işinize gelince her bi haltı görüyorsunuz ama işinize gelmeyince burnunuzun ucundakileri görmüyorsunuz.

hatırlamak istersen şunu söliyim.bi ara,akp grup toplantısında erdoğan eski duble yolları gösteren bi harita çıkarmıştı ve herkes alkışlamıştı ve erdoğan durun bu eski harita niye alkışlıyorsunuz demişti :lol:

şimdi sana soruyorum bundan daha ii bi yandaşlık,şakşakçılık olabilirmi sence :lol:

bu da gözlerinizin ne kadar kör olduğunu istemesenizde açığa çıkarıyor :lol:

Yandas Medya
Yandas is Adamlari
Yandas Polís Gucu
Yandas Rektorler
Yandas Yargi
Yandas CumhurBaskani
Yandas Meclis Baskani

aklima simdilik bu kadar geldi

AKP nin iktidarı nihayetlendiğinde...gelecek iktidarın hiç yandaşları olmayacak anlamı çıkar mı..??

Arkadaşım bi zahmet konuyu okuyup ta yorum yapsan diyorum hem konudan haberin yok hemde haltlı maltlı gibi ifadeler kullanarak hoşuna gitmeyen yorumlar karşısında ne kadar tahammülsüz olduğunu gösteriyorsun

konuda yandaş gazetecilerden bahsediliyor ve ben de bu bağlamda yandaş gazetecilere örnek verdim

Oysa milletvekillerinin yandaşlığı gibi komik bir durumdan bahsediyorsun bir partinin vekillerinin kendi patilerinin yandaşı olmasından daha doğal ne olabilir ki.

Ne yani şimdi CHP li vekiller CHP nin değilde MHP nin yandaşımı olacak

konudan haberim var da senin şakşakçılıktan haberin yok =)

benim anlatmak istediğim şakşakçılık,sizin kendi aranızda var şakşakçılar.

onun için başka yerde aramak yerine ilk önce burnunuzun ucundakileri görün =)

örnekte gösterdiğim gibi bilinçsizce alkışlayanlar,destek verenler beyinlerini kullanmaktan acizler :thumbdown:

heralde bi partinin milletvekilleri o partinin yandaşı olacak ama bilinçli olarak neye destek verdiklerini de bilmeliler öyle değil mi ?

yoksa onlar milletvekili değil şakşakçı olur :001_smile:

benim tahammülüm var da benim anlamak ve sormak istediğim gözünüzün önündeki tüm hataları,yanlışları görebiliyormusunuz yoksa sizde bazı şakşakçılar gibi eleştiri yapmadan sadece destek odaklı olarak mı iş görüyorsunuz :blink:

yani sizinde şakşakçılardan bi farkınız varmı ? eleştirebiliyormusunuz kendi partinizi onu diyorum.

İktidar değişse bu seferde bunu yazan ya da bu yazıyı onaylayan alkışlayan kesim bu yazıda anlatılan olacak birde onu eklese güzel olacakmış.

Anlattığım Yandaş Gazetecilik olayı hoşuna gitmediği için konusu saptırıp milletvekillerinin bilinçsizce alkışına meselesine getirdin ohalde bu durumla ilgili de bir olay anlatayım da

Yer TBMM genel kurulu .Tarih 10 Kasım 2009. Siyasi parti temsilcileri konuşma yapıyor.

Kürsüde CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen CHP adına konuşma yapıyor ve konuşmasının bir bölümünde aynen şöyle diyor " Dersim isyanında analar ağlamadı mı"

Sonra CHP gurubu bu konuşmayı alkışlıyor.Alkışlayanlar arasında CHP nin şimdiki genel başkanı Dersimli Kemal Kılıçdaroğlu da var.

Ama bu konuşma burda kalmıyor ve aleviler arasında büyük bir tepkiye neden oluyor ve insanlar sokalarda tepkilerini dile getiriyor

Apar topar Tunceliye giden Kemal Kılıçdaroğlu Onur Öymen e tepki gösteriyor ve onu istifaya çağırıyor.

Ozaman Kılıçdaroğluna soruyorlar BAŞTA SEN OLMAK ÜZERE NEDEN O KONUŞMAYI ALKIŞLADINIZ"

İşte senin dediğin gibi

işte aynı öyle bir durum ama gel gör ki işte o bilinçsizce alkışlayanlar bugün genel başkan oluyorlar

yandaş gazetecilik ayrı bilinçli gazetecilik ayrı satılmış gazetecilik ayrıdır.

dostum istediğin kadarı chp den yada mhp den örnek verebilirsin buna asla kızmam.bütün partileri rahatlıkla eleştirebilirsin ki bu senin hakkın.

ama sizlerden tek istediğim kendi partinizi de eleştirebilmenizdir.

ben zaten chp ve mhp yi eleştirebiliyorum çok rahatlıkla ama bunu sizler akp için yapamıyorsunuz.ben sizden işte bunu istiyorum.

ben milletvekillerinden o sırada orada olanlardan örnek verdim çünkü şakşakçılıktan bahsetmek istedim olay bu.

Geri