Yandı gülüm keten helva!...

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Altın Üye
Reaction score
0
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön

24 Aralık 2009 22:53

Türkçemizin çok güzel deyimlerinden biri olan “Yandı gülüm keten helva” iş işten geçti, yapacak bir şey yok anlamında kullanılmaktadır.
Öyküsü de helvacının, sırf zamandan tasarruf etmek için, koshelva ile keten helvayı aynı anda pişirmeye çalışması sonucu, keten helvayı yakma olayını “iş işten geçti " anlamında dile getirdiği, bir deyim olarak anlatılır.
Ülkemizin içinde bulunduğu durum bana bu özdeyişi hatırlattı.
-İktidar partisi ile muhalefetin yana yan gelerek hiçbir sorunu çözmediği,
-Kurumlar arasında yıpratma savaşının amansızca yapıldığı,
-Yargıçların ve Cumhuriyet Savcılarının birbirlerinden yakınacak hale geldiği,
-Yargının gün geçtikçe kamuoyunda güvenirliliğini yitirdiği,
-İktidar partisinin, Anayasada ki güçler ayrılığı ilkesini hiçe sayarak yargıyı etkisi altına almaya çalıştığı,
-Şanlı ordumuzu yıpratmak için çeşitli komplo teorilerinin gündeme sokulduğu ve ordunun kendisini savunmak için konuşmak zorunda bırakıldığı,
-Tarikatlar ve cemaatler hakkında soruşturma yapan Cumhuriyet savcıları ile yargıçlar hakkında bir bahane uydurularak hemen soruşturma açıldığı,
-Yasalarımıza göre gizli olması zorunlu olan Hazırlık soruşturmasının, medyada çarşaf çarsaf yayınlandığı ve yayımlayanlar hakkında bir işlem yapılmadığı,
-Her türlü olumsuzluğun İnsan hakları, özgürlük ve demokrasi kılıfı altın savunulduğu,
-Kazanılmış hakları elinden alınmak istenen ve bu nedenle direnen işçilerin sorunlarına çare bulmak yerine, coplandığı, biber gazı püskürtüldüğü,
-Bu işçilerin muhalefet partileriyle görüşmelerinin polis zoruyla engellendiği,
-Ülke yönetiminin hızla polis devletine sürüklendiği,
-Devlet memuru statüsünde bulunan Belediye Başkanlarının küfürlü konuşmalarla iktidara rest çektiği,
- Ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına hükümlü Terör başının talimatıyla politika yapıldığı,
-Ülke yönetiminde tarikatlar ve cemaatlerin söz sahibi olduğu,
Bir ortamdadır ülkemiz.
Tez elden, herkesin sorumluğunu bilerek ve kendisine düşeni yaparak bu olumsuz durumdan bir an önce çıkma çareleri aranmazsa, korkarım ki hepimizin içinde bulunduğu gemi batacak ve “Yandı gülüm keten helva” demek zorunda kalacağız. 24.12.2009

Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

KAYNAK

dogru soze nedenır.ıyı uykular tatlı ruyalar TÜRKİ YE

Helva ketenden olursa yanar tabi.. Birileinin helvası yanıyor ama bu ; kesinlikle milletin değil ,kaynağın oluşturduğu sitedeki isimlerin oluşturduğu derin yapılanmalrın helvası galiba.. Içinde ergenekondan yargılananlar ,milletin tepesinde boza pişirenler,milliyetçi geçinip düne kadar baltalı bıçaklı birbirine düşman görünen ama aslında göbek bağıyla birbirini seven derin gladyoların helvaları yanıyor...

Koku ordan geliyor.keten helvadan değil:
,,

Helva ketenden olursa yanar tabi.. Birileinin helvası yanıyor ama bu ; kesinlikle milletin değil ,kaynağın oluşturduğu sitedeki isimlerin oluşturduğu derin yapılanmalrın helvası galiba.. Içinde ergenekondan yargılananlar ,milletin tepesinde boza pişirenler,milliyetçi geçinip düne kadar baltalı bıçaklı birbirine düşman görünen ama aslında göbek bağıyla birbirini seven derin gladyoların helvaları yanıyor...

Koku ordan geliyor.keten helvadan değil:
,,

kaynağı eleştirirken yazının sahibi zat-ı muhtereme biraz dikkat etmemişsin.Emekli bir Cumhuriyet savcısıdır kendileri.Hani iktidarın yaş-kuru demeden içeriye tıktığı,cemaatlere soruşturma açıyorlar diye açığa alınan bir grubun üyesidir ve hatta sıkıştığınızda yardım istediğiniz Yargı ve Adalet sisteminin ilk adımını teşkil ederler.

Ama adalet,iki tarafı boklu değnek ya gözünüzde,
işinize gelsede,gelmesede o değneği tutacaksınız.

Biz artık ateşe benzinle bile gidemez olduk,

gaz taktıracağız :) :001_tt2:

kaynağı eleştirirken yazının sahibi zat-ı muhtereme biraz dikkat etmemişsin.Emekli bir Cumhuriyet savcısıdır kendileri.Hani iktidarın yaş-kuru demeden içeriye tıktığı,cemaatlere soruşturma açıyorlar diye açığa alınan bir grubun üyesidir ve hatta sıkıştığınızda yardım istediğiniz Yargı ve Adalet sisteminin ilk adımını teşkil ederler.

Ama adalet,iki tarafı boklu değnek ya gözünüzde,
işinize gelsede,gelmesede o değneği tutacaksınız.

Biz artık ateşe benzinle bile gidemez olduk,

gaz taktıracağız :) :001_tt2:

ne taktırırsanız taktırın o beni ilgilendirmez ama bu kullandığın ikonlar kadar çocuksu samimiyetle bu çürük davalara bel bağlıyorsanız yanılıyorsunuz. savcının emeklisi değil halen görevdekileriyle ne menem bir bulaşık gladyo, kökü dışarda bir oluşumun varlığına bile hala cemmat saplantısıyla yok öle şeyler fasafiso diyebiliyorsunuz ya ben daha ne diyeyim... az daha sabredin , ben eleştiridğim bu hukuk sisteminden bile sizin görüşün aleyhinde sonuçların çıkacağından adım kadar eminim.. az daha sabredin .. çünkü biz sabredenleriz...!!!!

"İktidar partisi ile muhalefetin yana yan gelerek hiçbir sorunu çözmediği" denilmiş.
türkiye'de adam gibi muhalefeti bir zamanlar Türkeş'ten ve Yazıcıoğlu'ndan
baska kimse yapamadı. chp'liler kendilerini muhalefet sanıyorlar. yani muhalefet
adam olsa çözlmeyecek sorun kalmazdı bu memlekette.

Geri