Yalancılık ’siyasal İslam’ın temel ilkesi

64general1

New member
Reaction score
0
Mehmet Y. YILMAZ
[email protected]

ASLINA bakarsanız "yalan" ile İslam ve Müslüman kelimelerinin yan yana gelmesi bir oksimoron olabilir.

Çünkü çocuklar bile bilir ki gerçekten inanmış bir Müslüman için yalan söylemek, ağır bir günahtır ve Müslüman bunu yapmaktan kaçınır.

Ancak iş İslam dinini siyasi amaçlara alet etmek, dini kullanarak iktidarı ele geçirmek olunca yalan söylemek sıradan bir durum olabiliyor. Siyasal İslam, yalanı bir silah olarak kullanmakta bir sakınca görmüyor.

Vakit Gazetesi, bunun en çarpıcı örneklerini her gün veriyor.

İlhan Selçuk’un gece yarısı evi basılarak gözaltına alınmasını eleştirmiştim, hatırlayacaksınız.

Vakit Gazetesi buna çok kızmış.

"Merve Kavakçı’nın evi gece yarısı basıldığında alkış tutmuşlardı" diye yazıyor.

O günleri gayet iyi hatırlıyorum. Radikal’in Genel Yayın Yönetmeni idim. Ve bugün İlhan Selçuk’a yapılanları eleştirenlerin hemen hepsi, Merve Kavakçı’nın evinin bir gece yarısı basılmasına da itiraz etmişlerdi.

Vakit’in "alkış tutanlar" listesinde benim de adım geçiyor.

Yalanlarının yüzlerine vurulması onları etkilemiyor biliyorum ama bu yalanlara inanan saf vatandaşlarımız olabilir.

İnternette Radikal’in "eski sayılar" bölümüne girip, 1999 yılını seçtikten sonra, 20 Ekim 1999 tarihli "İşaret fişeği" başlıklı yazımı okuyabilirsiniz. (Merve Kavakçı’nın evi 19 Ekim 1999 gece yarısı basılmıştı.)

Şunu söylemeliyim: Bugün AKP’nin icraatının laik demokrasiyi tehlikeye düşürdüğünü düşünüyorum, onun için demokrasiyi savunuyorum. Dün de savunduğum şey demokrasiydi, bugün de!

Sorun, siyasal İslamcıların her dönemde işlerine gelen şeyi savunan ilkesizler olmalarında. "Takiye" kavramı bizim sözlüğümüzde yok, bunu onlardan öğrendik!

Müslümanları kim temsil ediyor?

İSLAMCI medyada, laikliği savunanlara karşı en sık yöneltilen eleştirilerden biri de şu:

Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, bu yapılanlardan neden rahatsız oluyorsunuz?

İyi bir soru aslında.

Sorun bu "yüzde 99’un" nasıl bir kitle olduğunun iyi tarif edilmesiyle ilgili.

Kaba aritmetikçilik yaparsanız şöyle yanıt verebilirsiniz: Evet bu ülkenin nüfusunun yüzde 99’u Müslüman ve bu Müslümanların sadece yüzde 47’si son seçimde AKP’ye oy verdi. Geri kalan yüzde 53 oy vermedi.

Ama bunun saçma bir yanıt olacağı da çok açık. Çünkü ne o yüzde 47 homojen bir kitle, ne de öteki yüzde 53.

İçlerinde Aleviler var, Sünni olup da Müslümanlığı Recep Tayyip Erdoğan gibi anlamayanlar var, İslam’ı yaşamının merkezine koyanlar var, namaza cumadan cumaya ya da bayramdan bayrama gidenler var. Kendine Müslüman deyip de ne namaz kılan, ne oruç tutan bir kitle var.

Ve bütün bunların dışında klasik anlamda "Müslüman sayılmayacak olanlar" da var. Ateistler, deistler vs. Hıristiyanları, Yahudileri de söylemeye gerek var mı bilmiyorum. Mesele de buradan çıkıyor zaten.

Siyasal İslamcılar, nereden aldıkları belli olmayan bir yetkiyle aslında var bile olmayan "yüzde 99’luk Müslüman kitle adına" konuşma hakkını kendilerinde buluyorlar.

Bu ülkede her cinsten insan var ve onların hepsini tek bir tanım içine sığdırabilmemiz mümkün değil.

Bu ülkede hep birlikte yaşamak zorundayız ve laik demokrasi bunu sağlayabilecek tek yöntem.

Laiklik karşıtı uygulamalar konusunda hassasiyet göstermemizin nedeni bu.

Türkiye’de işler böyle yürür

MUĞLA’nın Pina Yarımadası’nda, tahsisle kiraladığı orman arazisine otel yapmak için izinsiz olarak denizi dolduran şirketle ilgili haberleri hafta sonu Hürriyet’te okudum.

Şirket 3 hafta, günde 24 saat çalışarak dolgu ile iki iskele ve bir mendirek inşa etmiş.

Şirketin hafriyat ve dolgu işlerini yapan kişi şöyle diyor: "Ocak ayında izin istedik, 10 gün içinde izinleri almış oluruz."

"İzin alamazsanız ne olacak" sorusuna verdiği yanıt da şu: "Türkiye’de işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorsunuz!"

Ben o kadar bilmiyorum ama belli ki işlerin nasıl yürüdüğünü şirket iyi biliyor.

Biliyor ki sonradan "pardon" demekle mesele bitiyor. Atı alan Üsküdar’ı geçip, gemisini de yüzdürüyor!

3 hafta süren ve tonlarca taş-moloz taşınan dolgu boyunca Milas Kaymakamı’nın olaydan haberi olmamış.

"Dolgu yapmamaları için uyarmıştık, hemen soruşturma başlatıp dolgunun durdurulması talimatını vereceğim" diyor.

Ortada duracak iş kalmış gibi!

Çevreye saygısının düzeyi belli olan bu şirketin, tahsis yapılan orman arazisini nasıl koruyacağını da tahmin edebilirsiniz.

Bu izin vakit geçirilmeden iptal edilmeli. Elbette, iznin sahibi Recep Tayyip Bey’in gözdelerinden biri değilse!

''Ancak iş İslam dinini siyasi amaçlara alet etmek, dini kullanarak iktidarı ele geçirmek olunca yalan söylemek sıradan bir durum olabiliyor. Siyasal İslam, yalanı bir silah olarak kullanmakta bir sakınca görmüyor.''

islam dinini yalan dinine iftira dinine hurafe dinine çevirdiler.dinimiz i bu kadar kirlettiler zinaya bile kılıf buldular imam nikahı yla...
islam dini siyasi maymunlar yüzünden çok kirlendi.

din siyasetten ve devletten arındırılmalı sert tedbirler alınmalı.Atatürk gibi olmalı gericiliği gördüğü yerde ezmeli yılanı ezer gibi.

bu gün yaşadığımız sıkıntı gericiliğe demokrat kalarak taviz vermemizden dolayıdır.
ben türbanlıları ve destekçilerini açıkça rejime zarar verdiğini düşünüyorum.
ben dini siyasi araç yapanların Cumhuriyetimize zarar verdiğini düşünüyorum

dar-ül harb'de! yalan günah sayılmıyor!. dincilerde türkiye din devleti olmadığı için yalan söylemekte,yolsuzluk yapmakta vs. vs.bir sakınca görmüyor sanırım...

yalan ve islam kelimelerinin yan yana gelmesi üzüntü verici bir durum. dinciler utansın ne diyelim...
paylaşım için teşekkürler...

dar-ül harb'de! yalan günah sayılmıyor!. dincilerde türkiye din devleti olmadığı için yalan söylemekte,yolsuzluk yapmakta vs. vs.bir sakınca görmüyor sanırım...

yalan ve islam kelimelerinin yan yana gelmesi üzüntü verici bir durum. dinciler utansın ne diyelim...
paylaşım için teşekkürler...

Amma yaptın.Büyük günah işlemekten korkmayıp,dinimizi kirletenlerin utanma duyularının oldugunumu sanıyorsun?

Bunlar Islamı Temsil Etmiyorlar Lütfen Benim Dinimi Bu şarlatanlıklarla Yan Yana Anmayın

Yalanlarının yüzlerine vurulması onları etkilemiyor biliyorum ama bu yalanlara inanan saf vatandaşlarımız olabilir.
-----------------------------------------------------------------------

Türkiye'nin en çok tekzip metni yayınlayan gazetesi sizce hangisi ? ( Bkz: Tekzip Metni - Yayınlanan gerçek dışı ve yahut yanlış haberin yüksek mahkemelerce incelenip o yayın kurumunun hafif para cezası ile cezalandırılması ve tabiyetle bu yayın kurumunun aynı yayın üzerinden özür metni yayınlaması ya da yazdırması )

Cevap: Cumhuriyet Gazetesi

Yayınladıkları tekzip metni sayısı 4 binden fazla.

ACABA YALAN HABER, UYDURMA HABER KİMİN YÜZÜNE VURULUPTA UTANILMIYOR?

SORMAK LAZIM.. TÜRKİYE'NİN EN ÇOK TEKZİP YAYINLAYAN GAZETESİ OLMASIN SAKIN...

Öyle bir kurgu yapmışki yazarımız,yakında b memleketin yarısı bile müslüman değil diyebilirler.Eminimki diyeceklerdir,çünki hedef bu.Müslümanları bazıları mezheple ayırmış,yazarımızda namaz kılan-kılmayan,oruç tıtan-tutmayan,cumaya giden gitmeyen gibi tasniflerle ayırmaya başlamış.
Size göre her müslümanım diyen yobaz,gerici,cumhuriyet düşmanı,kafası kçükken ezilmesi lazım gelen yılanmıdır.

Öyle bir kurgu yapmışki yazarımız,yakında b memleketin yarısı bile müslüman değil diyebilirler.Eminimki diyeceklerdir,çünki hedef bu.Müslümanları bazıları mezheple ayırmış,yazarımızda namaz kılan-kılmayan,oruç tıtan-tutmayan,cumaya giden gitmeyen gibi tasniflerle ayırmaya başlamış.
Size göre her müslümanım diyen yobaz,gerici,cumhuriyet düşmanı,kafası kçükken ezilmesi lazım gelen yılanmıdır.

Sıkıştınızmı ana konuyu bırakıp,müslüman degil tartışmasına sokuyorsunuz konuyu ve başlıyorsunuz din sömürüsüne,konuda sorun müslümanın kimligi degil yalan söyleyenlerin ,Müslümanlıgı temsil ettiklerini söylemesi,bunu bile ya anlayamıyorsunuz yada kendini o çarpıtanların yerine koyuyorsun ve refleks savunmaya geçiyorsun.

kişisel ithamlarda bulunmadan tartışalım lütfen!!!

Nedir bu Allah aşkına sen ve bir kaç kişi devamlı İslam ve AKP alehine bir yerlerden bulduğun yazıları copy/paste yazıp yapıştırıyorsun.Nedir derdin anlamadım.
Kimsin neye hizmet ediyorsun?
Atatürkçü desen ben de Atatürkçüyüm,vatansever dersen şu an bir savaş çıksa en önden giderim.
Nedir bu öfke Müslümanlığa????
Atatürk müslüman değil miydi arkadaş?
AKP müslümanlığı mı temsil ediyor?AKP'ye oy verenler yobaz,ona oy vermeyenler ilerici,vatansever mi?
Sanıyorum hiç ama hiç farkında değilsin ki;sağdan soldan bulduğun bu yazıların birçoğu tutarsız ve safsatalarla dolu yazılar.
Hayır anlayamadım hergün sen ve senin şu çok milliyetçi vatansever geçinen tayfan yaptıkları bu alıntı yazılarla neye varmak istiyorlar?
İnanıyor ve gözlemliyorum ki;bu forumdaki birçok kişi ülkesini seven ve belki de senden daha fazla Atatürkçü gençler.Ancak hiç biri senin gibi sabit düşünceli değil.
Senin ki bir hobi değil fobi olmuş artık.
Her sabah kalkıp "acaba bugün nerede İslam ve AKP düşmanlığı yapan bir yazı bulabilirim" diye düşünüp,bir iştahla internette sörf yapıp,"hah bu güzel" bunu kopyalayım bari diyorsun.
Çok büyük bir ihtimalle de yüzyüze gelsek burada yaptığın alıntıların içeriğinin %99'unu hatırlmayacaksın.
O halde ne yapmaya çalıştığını sorabilir miyim?Bu dünya ve forumda bulunma amacın bu mudur?
Sen hiç merak etme ve rahat ol,ülke elden gitmiyor ve gitmeyecek te....Bu ülke hiçbir zaman yobazların istediği gibi bir ülke olmaz.
Bir anket yap istersen forum da ve gör ki;buradaki arkadaşların en az %90'ı Atatürkçü ve vatansever.
Bir gün de "komik/ilginç resimler "bölümüne bir konu aç,ekle 4 resim.Ya da "Her Telden" bölümünde yazdığın bir şiiri paylaş,bugün yolda yürürken yaptığın gözlemlerini anlat.
Kusura bakma ama çok fazlaca antipatik gelmeye başladı açtığın konular.

bir kere siyasetin dogasında yalan var dogru dürüst siyasetçi var mı piyasada eminim vardır chp de

ancak akp islami bir parti oldugunu nerden cıkardınız akp merkez sağda bir parti

ben bazı seyleri anlamakta zorluk çekiyorum arkadaş diyosun ki benim islam a karşı değilim ama akp nin sözde islam yönünü eleştirip duruyosun bigünden bigünede aç bakalım akp nin sosyal güvenlik reformu ile ilgili konu aç ekonomiyle ilgili konu durmadan tartışma ortamı yaratacak yazılar bulup geliyorsun anladık akp yi sevmiyorsun hatta nefret ediyosun hatta okadar kş akp li herkes kandırılmıs akplilerde vatan haini sana göre ama bıktık ya her zaman aynı konuları tartışmaktan devri daim biraz ilerle artık sana ciddi diyorum aç akp nin ekonomi politikasıyla ilgili hataları senden yana olacam bırak islamla uğraşmayı aklında başında müslüman zati siyasete islamı alet etmez

ayrıca bir sorum var

1-)akp islamcı, siyasal islam , seriat diye diye bu ülkede en cok din üzerinden siyaset yapan kim çok merak ediyorum

Sizler ne dediginizin farkındamısınız?Din sömürücülügünün alasını yaparsınız sonrada milleti sorgulamaya kalkarsınız.Bakın bu serbest kürsüde bile konuların yarısı din üzerine burası laik bir ülke ve din sömürüsüne karşı çıkanlarda gayri müslüm mü oluyor size göre?Herkesi kendiniz gibi görmeyin AKP din siyaseti yapıyor ve sizde AKP nin tarafrtarlarısınız.Biz AKP yi eleştirirsek din karşıtı ve ne AKP ile alıp veremedigimiz olur.Artık eleştiriyide hazmedememeye başladınız.Hani türban konusunda,367 konusunda demokrasi şampiyonlugu yapıyordunuz.Herşeyiniz sahte sizin.Atatürkçülermiş siz onu benim külahıma anlatın.Liderleri Atatürk'e hakaret etmiş ve onun kurdugu Cumhuriyeti yıkacagına yemin etmiş partiyi savunacaksınız sonra Atatürkçüyüz diyeceksiniz.Tabi bizde inanacagız siz onu ancak cahillere inandırabilirsiniz.

bu mehmet yılmaz baştan aşağı bir şarlatandır ve yazdıklarına güvenilnmez mutlaka kalemindeki her kelimesinden yalan ve para akar ANCAK bu yazıda yazdıkları bir bölümü doğru olmakla birlikte büyük bölümü gazeteci atışmasından kaynaklanmaktadır bu tarz abartılı yazılarda AKP nin ekmeğine yağ sürmekte ve büyük bir kitle ALLAHSIZ kabul edilmektedir çünkü yazıdaki kelimelerin sözlük anlamı ile bakan milletimiz içindeileri anlamamaktadır... bizide zan altında bırakıyorlar diyorum işin özü

Utanmak...

"BU devirde parti kapatmak utanılacak bir şey" diyorlar.

Ki ben onları gazete köşelerinde olsun, televizyonlarda olsun, orada-burada olsun görüyorum, bir gözleri küçülmüş:

"Neyi var arkadaşın?.."

"Utandı..."

"Neden?..

"Bu devirde parti kapatılmasından..."

*

Ama bu devirde laik cumhuriyete karşı suçlar işlenirken; suç işleyen partiye yalakalık yapmaktan utanmadılar.

Suçun işlenmesinden değil de, suça ceza verilmesinden utanıyorlar.

Siz hiç duydunuz mu; diyelim ki mahkemenin huzurunda hırsız utanmıyor. Ama hákim utanmış masanın altında, mübaşir çıkartamıyor...

Şimdi de cezadan kurtulmak için ilgili ceza maddesini çıkartmaya çalışıyorlar Anayasa’dan.

Dünyada görülmüş şey değil.

Suç duruyor da ceza kalkıyor.

Bundan da utanan yok.

*

Belki arkadaşlar hukuktan utanmıyorlar da demokrasiye karşı hassasiyetleri mi var desem...

Değil...

Çünkü demokrasimizin yüz karasıdır; genel seçimlerde kömür-nohut ile oy toplamak.

Ama utanmamışlardı.

Pekiiii...

Demokrasinin "dokunulmazlık" zımbırtısının altına; zimmet, suiistimal, evrakta sahtecilik, kayıp trilyonlar, rüşvet, hile ile çıkar sağlama gibi suçları doldurup... "Dokunulmazlık" adı altında yüz kızartıcı suçlardan kaytarmak utandırmaz mı insanı?..

Utanan yoktu...

*

Bakın; herkes AB’ye kavuşacağımızı beklerken, Arabistan’a döndü Türkiye...

Tepeden tırnağa gericilere teslim olmuş, yarından endişeleri ve korkuları olan bir ülkenin fertleriyiz artık.

Bunda gericilerin eteğine tutunmuş ahmak Türk demokratlarının payı yok mu?

Ama ne yapacaksınız, bu ülkenin ufkunu karartmaktan utanmadılar da, suç işleyen varsa hesap sorulmasından utanıyorlar...

Utanmanın utanılmazlığıdır bu...

Vavrulu

aslında bütün konunun ufak bir özetini çıkarmışsın sağol... harika doğrusu

Geri