Yakıtsız motor icat etti

Øguz

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Kırşehirli mucit yakıtsız motor icat etti. 17 yıl gizlediği moturunu gösterdi.

Mucit, hayli iddialı: Petrol ve LPG tarihe karışacak. İcadımla otomobil firmalarının sistemleri altüst olacak.

Kırşehirli mucit Ahmet Kolbaşı, bundan 17 yıl önce ilginç bir 'buluş' gerçekleştirdi. Kolbaş, 'radyoların arkasından çıkan adi mıknatıslarla manyetik alanları kullanarak yakıtsız motor' üretti. Kolbaşı bu icadına da 'Manyetik Alanları Kullanarak Gücü Katlanan Motor' ismini verdi. İcadının maharetini şöyle anlatıyor: 'Ben 24 volt aküyle elektromıknatısları hareket ettiriyor ve manyetik alanı kullanarak güç elde ediyorum.'

17 YIL GİZLEMİŞ

1991'de bunları yapan Kolbaşı, icadını kimseye göstermek istememiş. Nedeni de kimsenin inanmayacak olması, kendisiyle dalga geçilecek olması: 'Çünkü teknolojinin gelişimi o zaman bu kadar hızlı değildi. Zamanını bekledim ve şimdi piyasaya duyuruyorum. Projelerini çizdim ve patentini aldım.'

MAHARETİ ÇOK

Kolbaş'a göre, icadının mahareti çok: 'Otomobillerde kullanılabilir. Sıfır maliyete yakın elektrik üretilebilir. Isınma olmadığı için hararet yapma durumu yok. Bunun tamir işi, arızası da normal motorlara göre sübap, sekman, piston olmadığını için arızası ve masrafı da yok. Egzozu ve yakıt kullanmadığı için ne hava kirliliği ne de ses kirliliği yapıyor. Tam bir çevre dostu ve ekolojik bir motor sistemi.'

YAKITSIZ MOTORUN ÖZELLİKLERİ

Proje uçaklarda kullanılması durumunda, uçaklar çok daha yükseklere çıkabilecek.

Yanma olmadığı için oksijene ihtiyaç yok. Motorda ısınma olmadığı için roketlerin uçakları vurma ihtimali sıfır.

Klasik motorlardan daha güçlü ve devire sahip. Hızı yarış arabalarına yakın.

Kaynak

vay be dayı sen neymişsin...:>:>:>

Bu adam ölür bikaç aya kalmadan :D

Amca gidip kendini köprüden aşağı atsaydın daha iyidi... Yıllardır elektrikle çalışan motorlar var ama adamlar onun bile yayılmasına izin vermio... Ben sana söliim bittin sen :) Ama helal olsun...

simdi arabia basta olmak üzere bütün petrol üreticileri adamın arkasındadır bi bulsalar :)

yaa hic birsey yoktan var olmaz dönüsüm oranı yüksek olabilir sadece onun icinde mıklatısları besleme gücüne ihtiyacı olacaktır

olsa cok güzel olurdu ama sanmıyorum :(

bu adam sanirim artik hayatta deil gizli gizli yapin bi sürün piyasaya olsun bitsin

Allah rahmet eylesin. Allah taksiratını affetsin.

Kimse bu adama bişey yapmaz, Çünkü yaptığı şeyin bi değeri yok malesef. Olsaydı zaten kendisi araba yapar yada jeneratörde kullanır bedava elektrik kullanırdı. Teori pratiğe geçtiğinde inanılmaz derecede sorunlar ve eksikler ortaya çıkıyor. Bizim insanımızın gündemi yıllarca saçma salak konularla işgal edildiği için bilgiye bilime muhtaçtır. Onu da bu şekilde gidermeye çalışıyoruz.

bi akıllı çıkıp bunun yaptığı yada uydurduğu şeyin erke dönergeçi gibi her neyse en azında bi fotoğrafını çeksin. sonra termodinamik falan imkansız . adam ölünce badem gözlü oluyo.

Geri