Yahudinin Kurnazlığı...

€rd@ls10

Altın Üye
Reaction score
0
Yakışıklı bir genç ile yaşlı bir Yahudi, uzun bir tren yolculuğunda aynı kompartımanı paylaşırlar.
Yolun başında, genç adam saati sorar, ancak ihtiyardan cevap gelmez.Bütün gece süren yolculuk boyunca da hiç konuşmazlar.
Ertesi sabah, varış istasyonuna gelmeden önce,ihtiyar,- "Şimdi saat 8.30 oldu" der.
Genç, şaşkınlıkla:
- "Niye ancak şimdi cevap verdiniz ki?" diye sorar.
- "Bakınız, genç adam.. Size dün akşam saati söylemiş olsaydım,sohbete başlayacaktık. Bana muhtemelen, benim de gittiğim kente yolculuk ettiğinizi ve belki de oraya ilk kez gittiğinizi söyleyecektiniz."
"Ben de, iyi bir insan olduğum için, sizi evime davet edecektim. Orada kızım ile tanışacaktınız. Çok güzel bir kız olduğu için, onu kesinlikle beğenecektiniz. Eh, siz de çirkin sayılmazsınız, o da sizi beğenecekti."
"Kuvvetle ihtimaldir ki, bu iş evliliğe kadar gidecekti.Ben de düşündüm:"
"Saati bile olmayan meteliksiz bir damatla, benim ne işim olur?!"

birde benden
türkiyede yahudi bir kitapci yanında çırağı turk bi adam varmış dukkana dilenci geliyormuş her defasında yahudi adam para verıp yolluyormuş hoş kalşılıyormuş bu boyle devam edıyordu. birgün dilencı gelmıs yahudi bunu tekme tokat dovmuş dışarı atmış çırağı şaşırmış demiski efendim neden bunada para verıp yollamadınız yahudi söyle demiş o bir yahudiydi yahudiler asla dilenemez. dovdumki bi daha dilenmesin
öbürleri türktü onlar devam etsin demiş

birde benden
türkiyede yahudi bir kitapci yanında çırağı turk bi adam varmış dukkana dilenci geliyormuş her defasında yahudi adam para verıp yolluyormuş hoş kalşılıyormuş bu boyle devam edıyordu. birgün dilencı gelmıs yahudi bunu tekme tokat dovmuş dışarı atmış çırağı şaşırmış demiski efendim neden bunada para verıp yollamadınız yahudi söyle demiş o bir yahudiydi yahudiler asla dilenemez. dovdumki bi daha dilenmesin
bu neydi şimdi? aşşağılıyo bizi

birde benden

bunu bazi geriler Türkleri aşağıyalıcı olarak buldu ama anlamaları gereken suydu yahudiler Türk düşmanıdır..... benı Türk düşmanı zannettiler ahahahah şakacı gençlik 'ki' şakası bile ölüm getiren bir lafdır bu ( Türk düşmanı ) :vur

bunu bazi geriler Türkleri aşağıyalıcı olarak buldu ama anlamaları gereken suydu yahudiler Türk düşmanıdır..... benı Türk düşmanı zannettiler ahahahah şakacı gençlik 'ki' şakası bile ölüm getiren bir lafdır bu ( Türk düşmanı ) :vur

sana birşey demedimki .fıkrada türkleri aşağılayıcı buldum o kadar ...bırak türkler dilensin yahudiler dilenmesin daha başka anlamada gelmiyo

sana birşey demedimki .fıkrada türkleri aşağılayıcı buldum o kadar ...bırak türkler dilensin yahudiler dilenmesin daha başka anlamada gelmiyo

fıkra deıl o yaşanmış bi olay :) ve orda türkler aşağılanmıyor tam aksine yahudilerin ne kadar kurnaz oldukları anlaşılıyor yani bizim dilenciye verdigimiz parada onların devam etmesini sağlar :melek

tesekkürler ilk fıkra için...:)

fıkra bölümünde böyle tartışmalar yapılması çok gereksiz

Geri