Yabancı SınırLaması KaLkmaLı Mı? AzaLtıLmaLı Mı?

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi

Yabancı SınırLaması KaLkmaLı Mı? AzaLtıLmaLı Mı?

• Kullanılan toplam oy
    75
S

SiR ReaLiST

Guest

BiLdiğiniz Üzere Bu Sene Tüm TakımLarımız YerLiLere YöneLdiLer, Bunda Önümüzdeki 2-3 Seneye Kadar Yabancı Sayısının 5e DüşürüLmesinin Gündemde OLmasınında Etkisi Var, Hatta Sonra 4 Ve 3e DüşürüLmesi De DüşünüLüyor...

Sizce Yabancı SınırLaması KaLdırıLmaLı Mı? Yoksa Sayı AzaLtıLmaLı Mı?

BiLindiği Gibi Avrupa'da RakipLerLe YarışabiLmek İçin KaLiteLi YabancıLara İhtiyaç Var, Ama Sayının Artması Da KaLitesiz YabancıLarı ÜLkeye Getiriyor, Bu Da MiLLi Takımın KaLitesini Düşürüyor Sizce NasıL OLmaLı???

DüşünceLerinizi De MesajLarınızda BeLirtiniz...

çok muamma bi durum..
yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsek sakaL.. =)

Türkiye MiLLi Takımının başarıLarı için yabancı sınırı oLmaLı..
Ama şu futboL dünyasında yabancı sınırı kabuL ediLemez birşey..

Bence yabancı sınırı oLmamaLı. . .
Bakın en başarıLı LigLere. ..

İng ispanya itaLya . . .
Hangisinde yabancı sınırı war

Kesinlikle kalkmalı

Bence de kalkmalı
Ancak o zaman tam anlamıyla kaliteli bir lig izleyebilme şansına sahip oluruz diye düşünüyorum...

TakımLarın Avrupada BaşarıLı oLabiLmesi için kaLkmaLı

çoğu kişi kalkmalı oyu kullanmış ama kalkarsa türk takımı die bişey kalmıyacak haberiniz ola :D

kalkmalı ki, bir tarafları kalkan, oyun oynadığını zanneden kamiller kendilerine çeki düzen vermeli..

bence kesinlikle kalkmalı ancak;
yabancı sınırlanamasının kalkmasının ardından yerli futbolcu düzeyinde belli bi düşme yaşanıcaktır fakat bunu yeniden doğuş için bi süre olarak görebiliriz çünkü bu süreç max 5-6 yıl sürücektir ki bu yıllar içerisinde geçmişten gelen oyuncularla milli takımı idare etme şansınız var
yabancı sistemi oturduktan sonra yani sınır kalktıktan sonra tüm takımların yabancı futbolculara akın ediceği o 2-3 yıldan sonra belli bi kalitede yabancı oyuncular gelicek bu da ülkenin ve dolayısıyla yeni yetişen neslin futbol kalitesini yükselticektir
belki her takımda bugünkü kadar Türk futbolcu olmıcak ama olanlar belli bi seviyede olmak zorunda olucak
zaten Milli Takım dediğiniz sakatlar vs tarzı olumsuz şartlarla birlikte değişen 20-25 oyuncu eh onuda rahat çıkarırsınız zaten bu sistem vasatın altı Türkleri ligden silicektir
bu yüzden bence kaldırılmalıdır...!!!

TakımLarımızı ve Ligimizi kötü yapanda bu zaten,
Bu engel aşıLmaLı,Başta Aziz YıLdırım oLmak üzere çaba var ama zor gibi

BizimkiLer Vur Deyince öLdürür.
Bir Nihat,Tuncay,Tugay Daha Çıkmaz.

bence 2 olaydada haklı çıkar var yabancı sayısı düşse türk futbolu devrim yaşar ve kaliteli yerliler çoğalır + yabancı sayısı azalınca avrupadaki organizasyonlarda başarılı olmak biraz az ...

bence 2 olaydada haklı çıkar var yabancı sayısı düşse türk futbolu devrim yaşar ve kaliteli yerliler çoğalır + yabancı sayısı azalınca avrupadaki organizasyonlarda başarılı olmak biraz az ...

benim anlıyamadığım konu daha fazla türk futbolcu olunca daha mı kaliteli olması gerekiyor yani yabancı oyuncularında oyuun içinde olduğu bi düzdende özellikle kaliteli yabancılar gelirse oyuncularımız hem onlardan bişeyler öğrenebilir hem de burda nasılsa beni oynatıcak diye bi tarafınu büyütenler mecburen kendini geliştirmek zorunda kalır
evet daha az Türk futbolcu olur ancak daha yüksek kalitede...

eğer yanlış düşünüyorsam açıklayabilir misin diye alıntı yaptım abi yanlış anlama lütfen=)

yabancı sınırı kalkmalı eğer kalkarsa avrupanın en büyük klupleri türkiyeden cıkabilir ama bu seferde süper ligin kalitesi düşer galatasaray fener beşiktaşa gelecek oyuncularla kasımpaşaya gelecek futbolcular aynı olmıyacaktır ve türk futbolcular bugünkünden daha cabuk harcanacaktır eğer semih hala yedek kalabiliyorsa yabancı sınırı kalkmamalı bence böle :)

bu konuya bi hayli mesaj attım sanırım ama =)

ben yabancı sınırının kaldırılmasının lig kalitesini düşürmenin aksine uzun vadede pek çok yarar sağlıcağını düşünüyorum
örneğin ülkemizin en büyük kulüplerinde oynıyan futbolcular bile bir vitrin olan ingiltere ispanya gibi liglerde ki sıradan hatta vasat altı takımları kendi kulüplerine tercih ediyorlar
eğer ki lokomotif kulüplerimiz bu yabancı sınırlandırılmasının kalkmasını olumlu olarak değerlendirip avrupa'da başarı sağlarlarsa ligimizdeki tüm takımların ülkemizin futbolcular için cazibe merkezine dönüşmesiyle çok daha ileri gidiceğini düşünüyorum...

kalkmalı demek kolay da ali lukunku maldonado josico gibileri gelecekse azaltılmalı
bi takıma örneğin alex anelka hoijdonk lugano veya taffarel popescu hagi gibi 3-4 kaliteli yabancı da yeter. en azından bir futbol ekolumuz olusana kadar azaltılmalı.
azaltılmıyorsa da getirilen yabancılara bazı sınrlamalar getirilmeli.mesela ingiltere de oldugu gibi bi yabancı alınacaksa o sene içinde milli takımının maclarının %40 ında oynamıs olması gibi kriterler getirilmeli.

bence bu anlayış kalkmalı.futbol mantalitemiz kalkmalı.görüyoruzki barcelona dünyanın en iyi takımı ve karsısına 11 tane ronaldo kaka da koysanız yine bişey yapamazsınız.bacelonanın sırrıda altyapıdan geliyo işte.takım oyunundan geliyo.ha yabancı sınırı olsun mu derseniz olmasın ancak her maç altyapıdan 5 oyuncu oynatma zorunlulugu gibi paftan her sene 3 oyuncu cıkarma zorunlulugu gibi bişeylerde koysunlar yoksa zaten oynucu yetiştirmeyen Türk futbolu çöker

iyide maldonado evet Fenerbahçe'de naptı hiç bir şey ancak ülkesinin en iyisi diye getirilen bi futnolcu bu kadar boş olamaz takıma adapte olamaz başka problemler olur kötü oynar
eğe her transfer nokta atışı olsaydı zaten ülke Barça dolardı
dediğim gibi ilk bi iki sene bi yabancı çılgınlığı yaşanıcaktır ancak takımlarımızın kaliteli transferlerle - en azından ligde zirveye oynıyan bi kaç takımın- Avraupa da isim yapmasıyla ülkemizdeki Anadolu takımları dahil kaliteli transferler yapabilicektir...

çoğu ğlkede sınırlama yok denecek kadar az herkes o ligleri izliyor kalkmadığı için 8 aydan beri sakat nihata 4,5 euro verip beşiktaş getirtiyor yada mehmet topuza o kadar para harcanabiliyor bu hem piyasayı yükseltiyor hemde seyir zevkini azaltıyor bence

Geri