YabaCı Dil '' TÜRKÇE ''

yaa bu AKP var ya, yakın da dili de resmi dili de arapça yapacak ne yapcaz bilmiyorum.

sözde avrupa birliği uyum die çıkartılan bazı yasalar böle haddini bilmezlerin ekmeğine yağ sürdü ve bugünlere geldik...bir vatan hainine verilen ceza bir süre yat sonrada çık tekrar bize karsi silah sık ve halkı provake etse vede bu yapılanlara halen kayıtsız kalınıyorsa artık diyecek bise yok bana göre...

Form bildiğiniz diller değil BİLDİĞİNİZ YABANCI DİLLER Yazmaktadır...

yazık...biz onları başkasının kucağından kurtarmak için vermediğimiz taviz kalmadı.şunların yaptığına bak.eğer doğruysa yazıklar olsun.

Yanlış yaptık aslında SADDAMA SİLAH VERMELİYDİK. ONLARI SINIRLARIMIZA ALMAK DEĞİL..

Uzlaşı içerisinde demokratik hakların meclise yansıması adıyla çıkılan yolda hatta bazı siyasetçilerin dillendirdiği düz ovada siyaset söyleminin şirinlikleri arasında uyutulmaya çalışılan milletimizin uyanmasına vesile olması bakımından olumlu bir gelişme.
Teröristin amacının hak aramak değil resmen bölmek olduğunun kanıtı. Hala içimizde yapılan hareketin masumane bir tavır olduğunu söyleyen arkadaşlar var şakirkürt arkadaş şakirtliğinede kürtlüğünede eyvallah ancak nerden bakarsak bakalım ne kadar objektif olursak olalım biz bir haklılık payı bulamıyoruz.
Ve rumuzuna şakird diyen kardeşlerimizde eğer böyle düşünüyorsa vah ülkemizin haline vah müslümanların haline halbuki sizden bediüzzamanın tavrını takınmanızı beklerdik şeyh saitin değil.

arkadaşlar ülkemiz çok zor bi duruma düştü mecliste tam 20 tane terörist war bunun üstüne 300 küsür hilafet yanlısı da eklenince haliyle türkçe okullarda 4. ek yabancı dil olarak okutulur, zaten eğitimimizde werilen edebiyat dersinin temelinin türkçe olduğuna ben inanmıyorum. dilimiz kötü bir yere doğru gidiyo. sokağa çıkarsın adam dürümcü tabelada saçma sapan ingilizce fransızca yazılar, lokantaya gidersin adam eline bi yemek listesi koyar bişey anlamazsın yazılar fransızca dersin niye bu böyle adam gelir der çünkü parise yeni bi yerimiz açıldı ondan :mad: arkadaşlar nereye gidiyoruz dur dememiz lazım türkçe giderse türkiye de gider bir ulusun benliğini kaybetmesinin en temel sebeplerindendir anadilin konuşulmaktan kaçınılması

plathipous' Alıntı:
arkadaşlar ben bu insanları savunmuyorum ama hiç deilse amaçları belli birde 340 milletvekili ile giripde amacı bile olmayan bir grup var eğer farkındaysanız bunlar şu anda dtpden daha tehlikeli kürtler şu anda amerikanın kullandığı bir mendil gibi işi bitince buruşturup atacak onun için onlardan korkmak yersiz

aslında haklısın tarih boyunca hep kullanıldılar ingilizler sovyetler son 70 yıldır amerika ve ardındaki israil.

Çok yazık,
Ülkemizde,Türkiyemizde yabancı dil bilgisi için TÜRKÇE seçeneğini kullanan anlayışın neye hizmet ettiğini anlamak için kahin olmaya gerek yok.
Yeni Meclis Döneminde sadece ''Sabır Taşımızı Ölçüyorlar''
Milletvekili seçilen bu insanların yanlışlıkla bu seçeneği işaretledikleri YALANINA ancak saflar inanır.
Bunları Barzani hıyarının yanına göndermek lazım.
Yeni Meclis ,renkli bir mozaik'ten oluşuyor.Önümüzdeki 5 yıllık (İnşallah sadece 5 ay sürecek) dönemde daha çok kızacağız, daha çok eleştiride bulunacağız galiba.
Ama temennim , böyle aykırıların bu mecliste işi olmadığı;ve böyle aykırıları meclise taşıyan zihniyetin TÜRKİYEMİZDE Yeri olmadığı.Ve bu aykırıların ve bunları meclise taşıyanların ÜLKEMİZdE işi olmadığı.
DEF olup gitsinler, onlara şu anda ABD ile birlikte hakim oldukları IRAK yakışır...
Göç parası için ilk yeni KURUŞ benden,
DEfOLSUNLAR...
Biz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları;
artık önümüze bakmak;
Hem ABD, Hemde AB ile uğraşmak istiyoruz.
Ayrılıkçı Kürtler defoolsun.
Kendi yerlerine defolsun artık.
Yeter,
senelerdir ,
verdiğimiz şehitler yeter.
Bundan sonrası;
Bizler bu teröristleri katledeceğiz.
KATLEDECEĞİZ....

Bu bir oyun arkadaşlar.Buradan atıp tutmakla gitmez bunlar.Dünyanın baş belası amerika yok olmalı,ardından israil çökmeli ki oun yeniden yazılsın.senaryo değişsin.bu planlar 15-20 yıl değil,50-100 yıllık yazılıyor.Akp ye verenler daha iyi bir tercih olmadığı için verdi(en azından ben öyle düşünüyorum)ama biliyorumki akp de senaryoonun bir parçası.ekonomik özgürlüğünü kazanmayan bir devlet güçlü olamaz.pkk bitse mafya başlar.o bitse çete başlar.yani devlet güçlü olmalı.gelelim meclise giren dtp lilere;bir gün gelecek o adamları onlara oy verenler cezalandıracaktır.çünki istedikleri hiç bir şeyi yapamayacaklar.soner yalçın ve perinçek ten her zaman şüphelendim.takip edin demç ve görüşlerini.%98 i doğru çıkıyor.

hala önyargı konuşuyoruz ne kadar ilginç...Türk parlamentosuna girerken doldurulan formlara YABANCI DİLİNİZ: TÜRKÇE diye yazıyo adam hala önyargıdan bahsediyoruz...
çok yazık çoookk...

Arkadaşlar, en son yazdığımdan beri bu sayfaya girmemiştim.

4. sayfaya kadar yazılan bütün yazıları okudum.Ve maalesef hep bir ağızdan söylenmiş gibi yazılanların hepsinin aynı olduğunu gördüm.

Önyargıdir dedim, biraz daha sempati dedim,beyinlere yazılmış bi ton kulaktan duyma bilgilerden sıyrılın dedim, kimseyi savunmadığımı söyledim, küfür etmekle-hakaret etmekle bir yere varılamayacağını söyledim, büyük bir çoğunluk tarafından seçilen insanlara ortada hiçbir şey yokken terörist demenin yanlış olduğunu savundum,bunların katlini vacip kılmanın bizim elimizde olamayacağını söyledim...
Allah aşkına bunların hangisi anlamsız ve anlaşılması zor.

şakirt olmak benim için bi hayal ve bu yolda çaba sarfediyorum.Ama Kürt olduğum ise bir gerçek.Ben bunu hiçbir zaman inkar etmedim ve etmeyeceğim,aynı zamanda bundan gurur duyuyorum...

bazı sorunların çözümünde hiçbir zaman şiddet yana olmadım ve şiddeti tasvip etmedim.Ve hiçbir zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmesindende yana olmadım.ama az önce sıraladığım şeylerden ötürü bi bölücü terörist olarak algılandığımdan kuşkum yok gibi.

Daima durumların daha iyi olacağı ümidini taşırım.Ve inşallah daha ii olacak.

Şu an bu forum sayfasında tartıştığımız şeyleri günlük hayatta sziler gibi düşünen bir çok insanla tartışma fırsatım oldu.Ve tanıdığım herkes önyargılarını kabul etti ama aynı zamanda bunların hepsi önyargılarından vazgeçmeyeceklerini söylediler.Tabi bu üzücü bi durum ama gün gelecek bunlarda aşılacak inşallah.

Şunu da belirteyim:bildiğimiz tarih kültürümüz ders kitaplarından olduğu sürece, okuduğumuz haberler ve yorumlar bizim basından olduğu sürece ve çıkar-rant çıkarları olduğu sürece bu böyle devam edecek,Bundan da hiç kuşkunuz olmasın...

sn şakirkurt arkadaş önyargıdan bahsetmişsiniz de: Dtp nin pekaka nın uzantısı olduğunu cümle alem yedi düvel öğrendi de biz neden hala ıslık çalıp "dur bakali ne olacak" havalarındayız.Pekaka bildiğiniz gibi marksist-leninist yani Dini-İmanı olmayan materyalist bir örgüttür,benim anlıyamadığım koca koca Müslümanlar bu Dinsiz örgütün arkasında nasıl saf bağlıyabilirler.Sakallı dedeler ,analar,bacılar aklım almıyor doğrusu...Eğer kürtlerin maksadı yalnızca temsil edilmekse kendilerini temsil edecek başka eli kansız parti,örgüt yokmu soru işaretleri çok fazla...
Şunu Belirtmeden geçemiyeceğim bu Vatanı-Devleti biz Türkler kurduk 1071 Sultan Alparslandan beri kürtler Türklere tabi dir.Bizim bayrağımızın altındadır ve İnşaallah da kıyamete kadar böyle kalacaktır...

sn ASİL_1 arkadaşım,maalesef önyargılar, tarih kültürü, bu konulardaki nefret duygusu, at gözlüğü ile bakmalar konusunda seninde diğer arkadaşlardan hiçbir farkın yok.İnan bu durum için çok üzülüyorum.Üzülüyorum çünkü sende diğer arkadaşlar gibi yarım ömür boyunca(belki de daha fazla) bildiklerin ve öğrendiklerin bi kaç gazetenin manşetinden fazla değil...Aynı zamanda Türkçe'nde çok bozuk! (yazdıklarından ötürü bu yargıya vardım).

Ayrıca kimin müslüman, kimin dinsiz-imansız ve kimin marksist-leninist olduğunu galiba senden başka bilen yok ki senin dışında herkes kör bi şekilde bunların arkasında saf tutuyor...

Bende şunu belirtmeden geçemeyeceğim:1071 yılında Türkler Orta Asyadan göçüp Anadolu nun kapısına dayandıklarında buraların gerçek sahipleri yani Kürtler Türkler e hiçbir zorluk çıkarmadan kucak açtılar ve ve onları kabul ettiler.Ama bunu ne sen söyleyebilirsin ne de senin tarih kitapların yazabilir,çünkü böle bişi hazmetmek sen ve senin gibiler için çok zor bişi olsa gerek...

şakirtkürt' Alıntı:
sn ASİL_1 arkadaşım,maalesef önyargılar, tarih kültürü, bu konulardaki nefret duygusu, at gözlüğü ile bakmalar konusunda seninde diğer arkadaşlardan hiçbir farkın yok.İnan bu durum için çok üzülüyorum.Üzülüyorum çünkü sende diğer arkadaşlar gibi yarım ömür boyunca(belki de daha fazla) bildiklerin ve öğrendiklerin bi kaç gazetenin manşetinden fazla değil...Aynı zamanda Türkçe'nde çok bozuk! (yazdıklarından ötürü bu yargıya vardım).

Ayrıca kimin müslüman, kimin dinsiz-imansız ve kimin marksist-leninist olduğunu galiba senden başka bilen yok ki senin dışında herkes kör bi şekilde bunların arkasında saf tutuyor...

Bende şunu belirtmeden geçemeyeceğim:1071 yılında Türkler Orta Asyadan göçüp Anadolu nun kapısına dayandıklarında buraların gerçek sahipleri yani Kürtler Türkler e hiçbir zorluk çıkarmadan kucak açtılar ve ve onları kabul ettiler.Ama bunu ne sen söyleyebilirsin ne de senin tarih kitapların yazabilir,çünkü böle bişi hazmetmek sen ve senin
gibiler için çok zor bişi olsa gerek...

Evet anyen dediğiniz gibi bizim Tarih Kitaplarımız.Yani sizin değil ve yabancı.Yani dilimizin meclisdeki vekillerinizin gözünde Yabancı dil statüsünde olduğu gibi. Sizle uzun zamandan beri yaratılmaya çalışılan ama bir türlü sabit bir temele oturtulmayan Anadolu'da Kürt tarihi tartışmalarına girmiycem.Bu arada Anadolu'da Türk varlığının 1071 den sonra ortaya çıkmadığını bundan çok önceleri Türk boylarının bölgede varlık gösterdiğini tüm tarih araştırmacıları zaten kabul ediyorlar.
Ancak dikkat çekici olan üslubunuz.En uzlaşmacı tavrınızda bile biraz sinirlendirildiğinizde daha önceki mesajlarınızdaki hoşgörü idialarınızı nasılda unutup gerçek düşüncenizi tek bir sözcükle ortaya koymuşsunuz. Cidden hayret ettim.
Anadolu sizlerin(!) ama Türkçe ve Yalancı(!) tarih kitapları bizim.Kaldıki o kitaplar ülkemizin okullarında okutulan tümü yıllar süren zor araştırmalar sonucu hazırlanmış resmi tarih kitaplarımız.Çok teşekkürler arkadaşım en iyiniyetli halinizde bile gerçek yüzünüzü gösterip ülkemizin gerçekleri konusunda bir kez daha bizi uyandırdığınız için.Ama unuttuğunuz bir noktayıda ben hatırlatayım dilimiz ve tarihimiz değil tek bizim olan Bu aziz vatanda bizim.Unutmayın burası Türkiye Cumhuriyeti ve sınırları yine bizlerin dedelerimizin kanıyla çizildi.Bizde bizim olandan bir santim bile vermemek için kendi canımızı gözümüzü kırpmadan veririz.Saygılarımla...

şakirtkürt' Alıntı:

Bende şunu belirtmeden geçemeyeceğim:1071 yılında Türkler Orta Asyadan göçüp Anadolu nun kapısına dayandıklarında buraların gerçek sahipleri yani Kürtler Türkler e hiçbir zorluk çıkarmadan kucak açtılar ve ve onları kabul ettiler.Ama bunu ne sen söyleyebilirsin ne de senin tarih kitapların yazabilir,çünkü böle bişi hazmetmek sen ve senin gibiler için çok zor bişi olsa gerek...

şimdi kürtşakirt sen pekaka Müslüman bir örgüt mü diyorsun,eğer bunu diyorsan tassup ve kürtçülük senin gözlerini kör etmiş sen gazete manşetlerini bile okuyamamışsın maalesef,
Türkler Anadolu kapılarına dayandıklarında kürtler burada bağımsız bir devletleri mi vardı da kendinizi buraların sahibi zannediyorsunuz. Ne zaman bir devletiniz oldu.AB nin ABD nin yalakalığıyla devlet-millet olunmaz bunu böyle bilesin.Türkçeme gelince sana yazdıklarım dilimin zekatıdır,bu kadar Türkçe sana fazla bile gelir.

kürtler kucak actı ? tarihin hangi zamanında nerdeydınız de biz görmedik.... ve 1071 de kimse bize kapıyı acmadı ... Türkler o kapıyı kırıp gecti...

yeaw arkadaşlar bu emin çölaşan gibi güneri civaoğlu gibi mehmet ali birand gibi basiretsiz adamların düşüncelerinden etkilenirseniz ki zaten onlar provakatördür bu ülkede ne barış olur ne kardeşlik olur hollanda vatandaşı olan cıa ile ilişkileri olan gazetecilerden ne beklersiniz bide provakasyona gelmeyin bu kadar kürtlerde bu ülkenin bu toprakların evladı ben dikkat ediyorum bu forumda dahi kürtleri benzin döküp yakmak isteyen arkadaşlar var bu yanlış hiç vicdanınız el veriyormu ? ve biz adaletten bahsederiz 1. dünya savaşında aynı cephede savaştığın yan yana şehit olduğun bir adama sen nasıl ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyorsun ve onun soyunu tüketmek istiyorsun bu hakkı sana kim veriyor

bu hakkı aslında kimse vermiyor provakasyonlardan dolayı vatandaş sinir küpü oluyor ve bu hakkı kendi kendine uyduruyor

ASİL_1' Alıntı:
Pekaka bildiğiniz gibi marksist-leninist yani Dini-İmanı olmayan materyalist bir örgüttür,benim anlıyamadığım koca koca Müslümanlar bu Dinsiz örgütün arkasında nasıl saf bağlıyabilirler.Sakallı dedeler ,analar,bacılar aklım almıyor doğrusu...Eğer kürtlerin maksadı yalnızca temsil edilmekse kendilerini temsil edecek başka eli kansız parti,örgüt yokmu soru işaretleri çok fazla...

Yanlışın var bi kere pkk marksist-leninist bir örgüt değildir faşist bir örgüttür
pkk sadece kurulurken leninizmden bahsetmiştir ama sonraları kendini geliştirirken faşizmle beslenmiştir kürt milliyetciliğini temel almıştır...

kısaca anlatmak gerekirse p(e)k(e)k(e) (orjinalide budur)marksist- leninist bir ideoloji ile kurulmuş faşist bir ideoloji ile beslenmiştir..:biggrin

ASİL_1' Alıntı:
şimdi kürtşakirt sen pekaka Müslüman bir örgüt mü diyorsun,eğer bunu diyorsan tassup ve kürtçülük senin gözlerini kör etmiş sen gazete manşetlerini bile okuyamamışsın maalesef,
Türkler Anadolu kapılarına dayandıklarında kürtler burada bağımsız bir devletleri mi vardı da kendinizi buraların sahibi zannediyorsunuz. Ne zaman bir devletiniz oldu.AB nin ABD nin yalakalığıyla devlet-millet olunmaz bunu böyle bilesin.Türkçeme gelince sana yazdıklarım dilimin zekatıdır,bu kadar Türkçe sana fazla bile gelir.

Maalesef ASİL_1 arkadaşım Türkçe'nin çok bozuk olduğunu kendin bir kez daha göstermiş oldun.Bunu yazdıklarımdan hiç birşey anlamamdan ötürü diyorum.Söylediklerimden PKK nın müslüman bir örgüt olduğu yorumunu çıkartman çok normal(Türkçe'n bu kadarına yetebiliyor çünkü).Ayrıca tarih tartışmasına hiç girmek istemiyorum.Çünkü sendeki tarih bilgisinin ne olduğunu iyi bilirim.Bu tarih bilgisinden değilmidir ki "Ne zaman bir devletiniz oldu" diye birşey sorabiliyorsun?

Ayrıca zekatın içinde tşk ederim, çok vermişsin:clap .Artanı hesabına yatırdım:durdurun .

Geri