Yaşliliğin çaresi Dişlerden Geçiyor

demilles

New member
Katılım
23 Haz 2005
Mesajlar
1,605
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
46
Konum
hackhell.com
Anti-aging deyince aklınıza ilk önce yaşlanmayı geciktiren kremler, botoks, estetik mi geliyor? Oysa yüzde genç bir görünüm sağlamak için ilk yapılması gereken diş ve çene yapısını düzeltmek. Çünkü yüz yaşlanmasının en önemli nedeni diş ve çene yapısıyla ilgili. Dişlere yapılacak müdahaleyle daha genç bir görünüme kavuşmak mümkün. Hatta çoğu zaman bu nedenle, yüze yapılması düşünülen estetik müdahaleler bile ertelenebilir.

ProCare Diş Kliniği'nden Ortodontist Gazanfer Gür'ün geçen hafta İstanbul'da düzenlenen 'I. Uluslararası Anti-Aging Kongresi'nde dişler ve güzellik bağlantısını gündeme getiren sunumu büyük ilgi gördü. Gazanfer Gür'ün verdiği bilgilere göre, dudaklar ve dişler, estetik olarak yüzümüzen en önemli bölgesinde yer alıyor. Dişlerimiz beslenme ve konuşma dışında yüz estetiği açısından da büyük katkı sunuyor.



Önce ağza bakılıyor

Bu nedenle diş tedavisiyle kazanılan estetik ve güzel bir gülüşün kişiye kazandırdığı iletişim olanaklarının göz ardı edilmemesi gerekiyor.

Yapılan bir araştırma da bu görüşü destekliyor. İnsanlar konuştukları kişinin en çok ağzına bakıyor, bu da dişlerin önemini gösteriyor. Dişlerin güzelliği aynı zamanda kişinin kendine güvenmesini de sağlıyor.

Yüz yaşlanmasının en temel nedeninin diş kayıpları ve dişlerin çiğneme yüzeylerinin aşınması sonucu azalan alt yüz yüksekliği olduğunu belirten Gür, ''Dişlerin yan yönde ağız çevresi kaslara uyguladığı gerilim kuvvetini de göz önüne alırsak, yüz esteğinde diş ve çene kemiklerinin önemini daha iyi anlamış oluruz. Diş kayıpları oldukça ağız çevresinde de çizgiler ve kırışıklıklar oluşmakta ve tüm yüz etkilenmektedir'' diyor.

Dişin işlevi sadece bununla sınırlı değil. Gazanfer Gür, konuyla ilgili şu noktalara da dikkat çekiyor:



Çeneniz düşmesin!

''Alt çenenin pozisyon değişikliğinde en önemli bölge çene eklemimizdir. Çene eklemindeki diskin yapı veya pozisyon bozukluğunda baş, ense ve omuz ağrıları, eklemde tıkırtı sesleri ve ileri durumlarda eklemde kilitlenmelere neden olabiliyor. Eklemde ağrı, kulakta çınlama, ağız açma ve kapama hareketlerinde zorlanma, altçene eklemi hastalıklarının en önemli belirtilerinden. Bu hastalıkların en önemli nedeni kapanış bozukluğu ve gıcırdama.

Tedavi olarak kas gevşetici, ağrı ve ödem azaltıcı ilaçlar kullanılabiliyor. Ancak ilaç tedavisi sadece şikâyetleri geçici olarak ortadan kaldırıyor. Kalıcı tedavi, ancak uygulanacak bir aparat yardımıyla simetrik kas geriliminin sağlanması, kapanış yüksekliğinin artırılarak disk üzerindeki basıncın ortadan kalkmasıyla yapılabilir. Tedavinin kalıcılığı ise protetik ve veya ortodontik tedaviyle dişlerin konumunun ve kapanışın değiştirilmesiyle sağlanabilir.''



Görünmeyen teller

Ortodontik tedavilerle artık hem dişlerdeki çapraşıklıklar gideriliyor hem de dişler arasındaki aralıklar kapatılabiliyor. Özellikle üstçene darlığına bağlı oluşan çapraz kapanışların tedavi edilerek altçene ve üstçenede dişlerin orta hatlarının da düzenlenebildiğini anlatan Gür, ortodondik tedavide gelişmelerle artık görünümü rahatsızlık veren tellerin de tarihe karıştığını söylüyor. Son yenilikler sayesinde braket, tel veya benzeri bir malzeme yerine, şeffaf ve istenildiğinde kolayca takılıp çıkarılabilen apareyler kullanılabiliyor.

Diş estetiğindeki gelişmeler, erişkinlerin ortodontik tedavilerinde büyük kolaylıklar sağlıyor.



Şeffaf rahatlık

Yeni teknolojilerle hastadan üç boyutlu olarak ölçüler alınıyor ve kalıplar bilgisayarda hazırlanıyor. Kalıpların şeffaf olması ve istendildiğinde çıkarılabilmesi sayesinde görüntüden ve sosyal hayattan da taviz verilmiyor.

'Orthoclear' adı verilen bu yeni teknolojiyle tedavi süresince kalıplar üç haftada bir değiştiriliyor.

Kullanımı çok kolay olan yöntem, düz bir yüzeye sahip olduğu için bakteri tutmuyor ve kolaylıkla temizlenebiliyor. Şeffaf olduğu için hastalara kullanım konforu sağlayan yöntem, hem sosyal aktiviteyi engellemiyor hem de her yaşta kullanılabiliyor. Diş telini tamamlayıcı bir tedavi şekli.
 
ülkemizdeki en büyük sağlık problemi bence ağız ve diş sağlığı. okullarımıza bi bakın özellikle anadoludaki okullarda ilkokula giden çocukların neredeyse ağzında sağlam diş yok. diş fırçası ve diş macunu her öğrecniye ayda bir defa ücretsiz dağıtılmalı. çok zor bir iş değil maddi olarak. yeter ki yapmak istesinler...
 
Hergün fırçalarım dişlerimi.. Senede bir fırçalıyanlardan değilim :D
 
wala diş çok önemli,bazı insanlar anlamıo bunu,halbuki nasıl yemeklerden soora ellerimizi yıkıosak aynen dişlerimizi de fırçalamalıyız,hoş ellerini yıkamayan varsa bişi diemem:D
 
Geri
Üst