Yaşayan Fosiller

jewel

Wormwood
Moderatör
Reaction score
0
7.jpg

Ammonitler, yaklaşık 350 milyon yıl önce ortaya çıktılar ve 65 milyon yıl kadar önce soyları tükendi. Aradaki 300 milyon yıl boyunca üstteki fosilde görülen yapıları hiç değişmedi.

8.jpg

400 milyon yıllık deniz yıldızı fosili

9.jpg

Ordovisyen Dönemi'ne ait "atnalı yengeci" fosili. Bu 450 milyon yıllık fosil de, günümüzde yaşayan örneklerinden farksız.

10.jpg
11.jpg

Ordovisyen Devri'ne ait istiridye fosilleri.

12.jpg

35 milyon yıllık fosil sinekler. Günümüzde yaşayan sineklerle aynı vücut yapısına sahipler.

14.jpg

Jurasik Dönem'e ait yaklaşık 170 milyon yıllık karides fosili. Günümüzdeki karideslerden hiçbir farkı yok.

13.jpg

Almanya'nın Bavyera bölgesinde bulunan 140 milyon yıllık yusufçuk fosili, şu anda yaşayan yusufçukların aynısıdır.

16.jpg

Baltık Denizi kıyılarında amber içinde bulunan yaklaşık 170 milyon yıllık bir böcek fosili. Yaşayan örnekleriyle tıpatıp aynı.

17.jpg

skoçya'daki East Kirkton bölgesinde bulunmuş olan bilinen en eski akrep fosili. Pulmonoscorpius kirktonensis adı verilen türe ait bu akrep, 320 milyon yıllık ve günümüz akreplerinden farksız.

21.jpg

160 milyon yıllık, bilinen en eski semender fosili.

23.jpg

190 milyon yıllık timsah fosili ve günümüzdeki yaşayan örneği.

26.jpg

Milyonlarca yıllık yılan fosilleri, yılanların hiçbir değişime uğramadıklarını göstermektedir.

55.jpg

İtalya'nın Rimimini bölgesinde bulunan bu denizatı fosili, 5-1.8 milyon yıllıktır. Bu türün günümüzde yaşayan örneklerine dünyanın çeşitli yerlerinde sub-tropikal ve tropik sularda rastlanmaktadır.

98.jpg

Şeklinden dolayı iğne balığı olarak anılan bu balığın fosili, Fas'ın Ramlia Taouz bölgesinde bulunmuştur. Kretase devrinden kalan bu fosil yaklaşık 127 milyon yıllıktır. Günümüz iğne balıklarından hiçbir farkı yoktur.

101.jpg

200 milyon yıllık kaplumbağa fosili

104.jpg

64 milyon yıllık, geç Kretase Dönemi'ne ait karides fosili

teşekkürler jewel .. yani mutasyon yok muymuş yalanmıymış herşey :durdurun

450 miLyon yıL. :saskin

ben kimya öğretmeniyim ve fen bilimlerine bayılıyorum. keşke evrimcilerden bazıları laf atsa şimdi... :) alnından öpüyorum kardeşim

saol jewel güzel bir konu

Günlük hayatımızda bu derece önemli olan bir konuda bizi aydınlattığın için şükranlarmızı sunmamıza izin ver jewel :vur

genconun resmi yok burda o da yasayan bi fosil ..

Gercekten guzelmıs elıne saglıq..

resımler ıcın tsk
ßu resımLerı kanıt gostererek darwin Teorisinide ßir ßakıma çürütmüş oLmakdasın.

gusel bir paylaşım olmuş

ilginç onları o kadar yıl saklamakda başarı

timsah fosilini bana verseler olmazmı :saskin
merak ettim :saskin

Geri