Yaşamımdan Acı Bir Alıntı Yaşlı Teyzenin Dramı

İnsanlık ne alemde

• Yardımsever insan sayısı fazla

Kullanılan: 2 5.0%
  • Bencil insan daha fazla

Kullanılan: 38 95.0%

• Kullanılan toplam oy
    40
  • Anket kapatılmış .
Reaction score
0
herkese slm şuan anlatacağım olayı bügün öğlen saat 14 00 zamanında yaşadım ve cok duygulandığım için size de anlatmak istedim

Bizim evin 2 sokak arkasında 70 yaşlarında yaşlı bir teyze oturmaktadır kocasını 2 sene önce kaybetmiştir ve kendisi kötürümdür yüreyememekte evine giren tek para 3 ayda bir aldığı 120 milyondur bu parayla karnını doyurmakta tabi ne kadar doyar bilemiyorum şuan 1 ekmek bile 70 ykr iken bunun yanı sıra oturduğu evde kiradır evin normalde aylık kirası 80 YTL dir ama allahtan merhametli ev sahibi bu yaşlı teyze den para almamakta neyse sadede gelelimbir grup arkadaşlarla gezinirken bu teyzenin evinin önünden geciyorduk ve teyzenin ağlama seslerini duyduk dayanamadık içeri girdik teyze yere uzanmış ağlıyordu onu o halde gördüğümde içim sızladı koltuğuna cıkartık ve yardımcı olmaya calıştık ne olduğunu sorduğumuzda bize şunalrı anlattı bugün 2 ekmek ve yarım kilo toz şeker aldırmak için yoldan gecen 10-12 yaşlarındaki bir cocuğun eline 20 milyon verip bakkala yollamış ve aradan saatler gecmesine rağmen cocuk geri gelmemiş ve oda ağlamaya başlamışdüşünsenize 3 ayda elinize gecen para 120 milyon onuda bir şerefsize kaptırın işte bizde dedik teyze neden güvendin o kadar para verdin cocğu dedik mahalleden biri sandım dedi ama bunu söylerken gözlerinden yaş düşüyorduu dayanamadım cebimdeki 20 milyon u cıkartıp teyzeye verdim arkadaşlarımda geri kalmadı hepsi elinden gelen yardımı yaptı teyze ye bu parayı verdik almak istemedi ama bu paraya ihtiyacı olduğunu biliyordu biz zorla teyzeye parayı verdik 15 kişiydik ve 200 milyon kadar para verdik daha sonra mahhalede yardım amaçlı kampanya başaldık kapıları calıp yardım istedik sağolsun duyarlı bir mahalemiz var mahallemle gurur duyurum komşularımızın kapısını calıp durumu anlattıktan sonra bize dolandırıcı deyip evlerinden kovdular bizde onlara kendiniz gidip yardım yapın biz devrede diiliz dedik neyse öle böle bütün mahhallede kötü insan olduğu kadarda iyilerde vardı onalrda ellerinden gelen erzak yardımında bulundular teyzenin üzüntülü yaşları sevince döndü bir anda

bunu size anlatmamın sebebi insanlığın öldüğü ve insanlığın bölesine yok oldğunu göstermektir ya arkadaşalr sorarım size böle yaşlı bir teyzenin parası o insanların boğazından nasıl gecer değermi 20 milyon için ağlamaya

ayrıca gıda maddelerine habire zam geliyor böle insanları aclıktan öldürmek midir hedef bakın bir ekmek 700 binlira bunun yanında ceşit yiyecekler var ve günlük gider en az 5 YTL oluyor ayda 150 ytl yapar bu teyze 3 ayda 120 milyon alıyor buyrun siz hesaplayın ac gecen günelri:vur

Allah senden ve arkadaslarından razı olsun..

sızden bır ıstegım olacak o parayı alıp gıden iti bulun bı guzel gununu gosterın..mumkunse burnuyla ürolojik bölgesinin yerini değiştirin rica ediyorum.yaşlılara boyle davranıldıgı zaman ciğerim parçalanıyor! :Sopa

sızden bır ıstegım olacak o parayı alıp gıden iti bulun bı guzel gununu gosterın..mumkunse burnuyla ürolojik bölgesinin yerini değiştirin rica ediyorum.yaşlılara boyle davranıldıgı zaman ciğerim parçalanıyor! :Sopa

aradık kardeş o gün bütün bucaya ayağa kaldır ben sözüm gecer bucada yanlış anlamayın pislik biri diilim ama beni herkes tanır ve sever bütün gün cocğu aradık ama yok samanlıkta iğne aramak gibi bişey bu cocuk hakkında bilidiğimiz tek şey 10-12 yaşları arası altında kırmızı düz bir bisikleti olamsı bisikletin direksiyonuna bağlı bir köpek zinciri olması üstünde siyah bir tişort varmış cocuk esmer kuru bişeymiş böle bir tip aradık ama yok ailesi cocuğu aradığımı duyunca saklamışta olabilir tabi mahalleden biriysee

Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir sözünü bizi yönetenler unutmuşlar. Elin adamı yaşlılarına bakıyor bizimkiler ise bakmıyor. Eee ne gerek var dünyanın maaaşını alıyorlar 2 sene milletvekilliği yaptıunmı emekli hakkı kazanıyosun altların son model mersedeler.................. Her neyse siyasete girmek istemiyorum.

Helal olsun sana ve arkadaşlarına yaptığınız bu iyiliğin karşılığını belki bu dünyada belkide ahirette mutlaka alacaksınızdır.

Gerçekten helal olsun sizlere, toplumda yardım etme diye birşey kalmadı, gerçi kızamıyorumda Genç nesil çok yanlış eğitiliyor .metroya biniyosun ankarada teyzem geliyo oturuyo burası tamam yanında 9 yaşında torunu var onuda oturtuyo tek ayağını kaybetmiş vatandaşımız ayakta bekliyor. 3 durak gidiyor kimse yer vermiyor dayanamıyor artık yere oturmama yardımcı olurmusunuz diyor bize. Teyzeme gidip diyorum çocuk kalksın beyefendi kötü durumda. Teyzenin verdiği cvp şu :
Bu çocuk para verip biniyoda oturmayacak, onlar bedava biniyo birde yer vericez ölemi dedi.

Şimdi sorarım size siz napardınız. İçimden tekme tokat indirmek geldi ama olmuyo işte.
Sonra öğrendikki abimiz ayağını askerde kaybetmiş. Gözlerim doldu milletimiz ne hale gelmiş dedim. Adam bana ağlayarak şunu söyledi ben böyle bir nesil içinmi hayatımı mahvettim.

Düşünün bu çocuk gelecek nesillerin anne babalarından biri olucak kendi böyle bir şey görmüş biri çocuklarını nasıl eğitir.
Lütfen Duyarlı olalım

İnsanlık ölmedi. Ölmeyecek, sizin gibi büyük yürekli insanların varolması bizi mutlu eden.

Yardımsever insan sayısı çok, tek oy-un sahibi benim. Biz böyle gördük, böyle devam eder.

Siz görevinizi yapmışsınız. Gece gece gururlandım.

Gerçekten helal olsun sizlere, toplumda yardım etme diye birşey kalmadı, gerçi kızamıyorumda Genç nesil çok yanlış eğitiliyor .metroya biniyosun ankarada teyzem geliyo oturuyo burası tamam yanında 9 yaşında torunu var onuda oturtuyo tek ayağını kaybetmiş vatandaşımız ayakta bekliyor. 3 durak gidiyor kimse yer vermiyor dayanamıyor artık yere oturmama yardımcı olurmusunuz diyor bize. Teyzeme gidip diyorum çocuk kalksın beyefendi kötü durumda. Teyzenin verdiği cvp şu :
Bu çocuk para verip biniyoda oturmayacak, onlar bedava biniyo birde yer vericez ölemi dedi.

Şimdi sorarım size siz napardınız. İçimden tekme tokat indirmek geldi ama olmuyo işte.
Sonra öğrendikki abimiz ayağını askerde kaybetmiş. Gözlerim doldu milletimiz ne hale gelmiş dedim. Adam bana ağlayarak şunu söyledi ben böyle bir nesil içinmi hayatımı mahvettim.

Düşünün bu çocuk gelecek nesillerin anne babalarından biri olucak kendi böyle bir şey görmüş biri çocuklarını nasıl eğitir.
Lütfen Duyarlı olalım

vayy be sessiz kalmışssın akrdeş o adamın Gazi olduğunu öğrendikten sonra o otebüstekilere söylücek bir cift sözüm olurduu beni linç etcekelrinide bilsem o sözleri söylerdim allaha şükür bindiğim hiç bir otobüste denk gelmedim öle şeylere hep yer verdim cevredekilerde yer verdii ama o kadar acımasız insanalr varki onalr söylenecek söz de fayda etmez

içim cız etti okuduklarım karşısında:( gerçekten böyle bi nesil için savaşmadı büyüklerimiz.
senden de ve arkadaşlarında da Allah razı olsun.inş. herkes böyle duyarlı olma yönünde ilerler.yoksa yaşlandığımızda vay halimize...

içim cız etti okuduklarım karşısında:( gerçekten böyle bi nesil için savaşmadı büyüklerimiz.
senden de ve arkadaşlarında da Allah razı olsun.inş. herkes böyle duyarlı olma yönünde ilerler.yoksa yaşlandığımızda vay halimize...

yok be kardeş bence öle gelecek le alakalı diil yetiştirmeye bakar düzgün bir evlat yetiştirirse büyüklerimiz toplum böle direnç kazanır ozmaan bizim cocuklarımızda bize bakar:goz:

gerçekten kötü bir durum ama sizde gerçekten helal süt emmiş insanlarmışsınız. kendi gururunuzu önemsemeden dolandırıcı deseler bile yardım etmelerini sağlışsınız. sizin çevrenzdeki küçük yaştaki çocuklara a böylelikle örnek olup sizin gibi insanların neslinin tükmesine engel olabilirsiniz. ALLAH hepimizden razı olsun.

:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

gerçekten kötü bir durum ama sizde gerçekten helal süt emmiş insanlarmışsınız. kendi gururunuzu önemsemeden dolandırıcı deseler bile yardım etmelerini sağlışsınız. sizin çevrenzdeki küçük yaştaki çocuklara a böylelikle örnek olup sizin gibi insanların neslinin tükmesine engel olabilirsiniz. ALLAH hepimizden razı olsun.

:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

dediğin gibi engel olabiliriz ama bu bir kaç kişiyle olcak şey diil insanlık giderek uzaklaşıyor insanlardan

vay bee şanlı gazimize verilen değere bak harbiden hayatını haybeye heber etmiş...

helal olsun kardeş size gerçekten de yeni nesilin durumu hiç iç açıcı değil bencil insan sayısı daha fazla herkesin derdi kendini ilgilendirio artık yere düşen biri olduğu zaman tutup kaldırmaktan korkuyolar sanki çekip onları da düşürceğini düşünüolar...

helal olsun kardeş size gerçekten de yeni nesilin durumu hiç iç açıcı değil bencil insan sayısı daha fazla herkesin derdi kendini ilgilendirio artık yere düşen biri olduğu zaman tutup kaldırmaktan korkuyolar sanki çekip onları da düşürceğini düşünüolar...

katılıyorum şimdi dışarda yürürken bile yanımızdan biri gececek olursa tedirginleşioz hemen acaba hırlımı hırsız mı diee nereye gidio bu Türkiye bilenmez:vur

Geri