Yağmur yağarken iPod dinlemeyin!

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Yağmur yağarken iPod dinlemeyin!

Kanada ve Amerika'da meydana gelen yıldırım çarpmaları neticesinde yaklaşık 13 kazanın yaşanmasının ardından yetkililer, yağmur yağarken iPod dinlenmemesi konusunda uyardı.

ipod.jpg

Amerikalı Jason Bunch, iPod dinlediği sırada yakınına düşen bir yıldırım sonucu Kulaklarından ve vücudunun çeşitli yerlerinden ciddi şekilde yaralandı.​

Yıldırımdan korunma yolları ile ilgili bilgi veren yetkililer, yıldırımın direkt insana veya çevreye düştüğünde genelde deri üzerinde parlama oluşturduğunu; ancak metal veya elektronik cihaz taşıyan kişilerde ise yanık veya daha büyük hasarlara yol açtığını açıkladı.

Hastane kayıtlarına göre, Kanadalı bir kişinin yürüyüş yaparken kulaklıkla iPod dinlediği sırada üzerine düşen bir yıldırımın, kulaklık tellerinden geçerek kendisinin göğsünde ve boynunda yanmalara neden olduğu bildirildi. iPod'u ile bahçesinde müzik dinleyen Colorado eyaletinden bir genç de benzer bir kazanın kurbanı oldu. Acil servis doktorları, yıldırıma maruz kalan bazı kazazedelerin beeper (basit uydu bulucu), yürürçalar ve dizüstü bilgisayarı kullanıcıları olduğunu belirtiyorlar.

anna anna abi ben dinlemiyom o zaman walla gerçi hava yağmurlu değilde bitek yatarken dinlerim ciddien kötü bi durum ve mantıklıda

13 Vaka Varsa Kesin Doğrudur. Dikkatli Olmak Lazım...

ülen ben yağmur çamur yaz kış çıkarmıyom kulağımdan :D:D:D

Vay be,dikkat etmek lazım Heber için saol hocam

Bir de yağmur yağarken özellikle elektrik direği,trafo gibi yerlerin yanından geçerken adımlarınızı mümkün olduğunca küçük ve hızlı atın.Yıldırım düştüğü anda attığınız adım ne kadar büyük olursa (buna adım gerilimi diyoruz) ÜZERİNİZDE MEYDANA GELECEK GERİLİM DÜŞÜMÜ O KADAR ARTAR.vE BU OLAY tÜRKİYE'DE GERÇEKLEŞMİŞ OLAYLARDANDIR.uZMANINDAN...

Geri