Yılmaz Özdil İsrail'i Savununca

R.T.E

Banned
Reaction score
0
İsrail'in Gazze'de yaptıklarını onaylayan yazılar yazan Hürriyet'ten Yılmaz Özdil'e, çok ağır üslupta bir cevap geldi. İşte o cevap...

Salih Tuna/Yenişafak

Birand kadar da olamadın ya!
Demek dinci-faşist İsrail rejiminin kurucularından Golda Meir'in “Biz hayatta kalmak istiyoruz. / Komşularımız ölmemizi istiyor…” şeklindeki sözü hâlâ geçerli.

Demek terör devletinin dördüncü başbakanının 1969'daki mahut sözü, Gazze katliamının da “izahı”.

Öyle mi?

Bugünler için mi Hürriyet'te köşe verdiler sana?

“Oradaki durumun izahı hâlâ bu…” demen için mi?..

Demek dinci-faşist İsrail rejimi, Gazze'deki bebekleri, hayatta kalmak için katlediyor!

Yani…

Aylardır ambargo altında inim inim inlettiği; aç, susuz, ilaçsız ve elektriksiz bıraktığı Gazze halkını, kundaktaki bebeklere kadar kırmazsa hayatta kalamayacak!

Dahası…

Senin kavlince, hayatta kalmak için katletmek zorunda!

Yoksa, 1969'daki gibi 2009'da da, bütün komşuları İsrail'in ölmesini istiyor, he mi?!

Bunlar kaç türlü cehalet, kaç türlü vicdansızlık, kaç türlü edepsizliktir efendi?

Her şeyden evvel, dinci faşist İsrail'i yok etmek isteyen komşuları kim?

Yumurtaları soğumasın diye kalın yerlerini incitmeyen Suud mu?

Demografik yapısını hesap ederek, Hamas'ın yok edilmesi ihtimaline ellerini ovuşturan Ürdün mü?

Dinci-faşist İsrail rejiminin havadan, karadan, denizden kuşattığı Gazze halkına, bir “Auschwitz toplama kampı” çaresizliği yaşatmak için sınır kapısını kapatan Mısır mı?

Kim?

Hayır, “Cemal Abdülnasır'ın 1969'daki Mısır'ı nire, Hüsnü Mübarek'in 2009'adaki Mısır'ı nire?..” demeyeceğim.

Çünkü “Filistin Davamız” ın da yazarı Seyyid Kutub'u şehid eden Abdülnasır'ın Mısır'ı ile, Seyyid Kutub'ların yolundan giden Hamas'ın yok edilmesini isteyen Mübarek'in Mısır'ı arasında elbette bir “zihniyet bağı” var.

Lakin bunlar senin kafanın basacağı mevzular değil.

Zaten basması da şart değil.

Sen sadece dilinden düşürmediğin lakırdıların ne anlama geldiğini bil kâfi.

Mesela…

Başbakanı eleştirmek maksadıyla diline doladığın “BOP”u hakkıyla fehmet ki; hiç değilse bu mevzuda rezil olma.

ABD'nin, Ortadoğu'da, “enerji" ve İsrail'den bağımsız bir projesi olabilir mi?

Şuncacık şeyi bilemedikten sonra, sabah akşam höngürdesen kaç para?

Hiç insan karşı olduğu şeyi bilmez mi?

“BOP Eşbaşkanı” diyerek aşağılamaya çalıştığın insan, Gazze'deki katliama isyan ederken; sen Golda Meir'in sözünü aktarıp, İsrail'in yaptığı soykırımı hayatta kalma uğraşısına bağlayabiliyorsun!

Bi de utanmadan, İsrail'e sert çıkması nedeniyle, Başbakan'a laf ediyorsun!

Ulan oğlum, sen “BOP'çunun önde gideni olmuşsun da, haberin yok!..

Hastaneleri, ambulansları, doktorları vuran, daha dün vurduğu okulda en az kırk kişiyi katleden İsrail, hayatta kalmak için bu cinayetleri işliyor, ha?!

Zeytin gözlerini dünyanın rezil yüzüne kapatan o Gazze'li çocukların kana bulanmış bedenleri de mi vicdanını yaralamadı?

Tamam, İsrail buldozerlerinin önüne kendini siper ederek can veren, Amerikalı barış eylemcisi bir Rachel Corrie vicdanı beklemiyoruz senden.

Tamam, “Bu savaş suçudur…” diyen ABD'li Yahudi yazar Richard Falk kadar insafın yok.

Tamam, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez gibi, dinci-faşist İsrail rejimine “katil ve soykırımcı” da diyemiyorsun.(Ne de olsa hem “Müslüman”, hem de “antiemperyalistsin” ya…)

Tamam, İsrail'in yalanlarını bir bir ortaya koyan İsrailli dünyaca ünlü müzisyen Gilad Atzmon'un, mazlum Filistin halkına karşı duyarlığının binde birini taşımaya cibilliyetin müsaade etmiyor.

Hepsi tamam da, “ABD ve İsrail cinayet işliyor…” diyebilen Mehmet Ali Birand kadar da mı olamadın?!

Tüh senin adamlığına!..

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=200979

Allah'ın azabı israile gldiğinde insallah bunu da hak ettiğine kavuşturur

Hürriyetteki köşesini kime borçlu olduğunu gösterdi

yahudilerin maşası olması için vermişler

Boşuna İsrail yalakalığı yapmaz canım

alıyordur ufak bir şeyler

Biz bopçyu ılımlı yumoşu yahudi madalyalıyı şövalye madalyalı işbirlikçileri iyi biliriz.

BOŞUNA BİZE YILMAZ ÖZDİLİ ANLATMAYIN

Dönün bakın yahudi madalyalı bop çularınıza dönün bakın şövalye madalyalı ılımlı nonoşlarınıza dönün bakın satılık kalem liboşlarınıza ondan sonra gelin YILMAZ ÖZDİLDEN BAHSEDİN.

Arkadaslar Yılmaz Özdil'i okuyanlar bilir.Ayrıca siz bahsedilen yazıyı okudunuz mu? bu yorumları yapabiliyorsunuz.O yazıda israili destekleyen bi konu görmedim ben Gold Meir in sözlerini suanda filistin içinde söyleyebilirsiniz lakin filistin yasamak istiyo komsuları ise ölmesini.

Lütfen kişileri karalayan yazılardan önce daha derin araştıralım.Hepinize Yılmaz Özdil okumayı tavsiye ederim.

arabanın ön tekeri nereden geçerse arka tekeride oradan geçermiş..yani yönetenlerin tavır ve davranışları zamanla yönetilenlerede geçer...hürriyetin yazarındanda ancak böyle bir açıklama beklenir

Bu kadar körü körüne bakmayın olaylara... Salih Tuna diye bir adam vay Yılmaz Özdil tüh senin adamlığına demiş, siz de kalkıp Yılmaz Özdil' in suratına tükürmeye kalkıyorsunuz. Bu kadar da cahil olmayın. Yılmaz Özdil ne demiş biliyonuz mu? Belki o peşine takıldığınız Salih bey Yılmaz Özdil' in yazısını yanlış anladı!!! Bu kadar körü körüne bakmayın olaylara.

Bir söz de konuyu açana; madem bir konu açıyorsunuz, devamını getirin. Hayata ve siyasete birazcık olsun objektif bakmayı öğrenin artık. AKP' li, MHP' li, CHP' li hangi siyasetten olursanız olun, olayları tek taraflı dinlemeyin. Herkesi dinleyin kendi inananacağınıza yine inanın.

İşte ben de tam bu kara cahillikten ve önyargılardan bahsediyordum. Ne kadar anlayışsız insanlarsınız yahu??! Adam ne demiş biliyon mu da, ne mal olduğu belli diyon.

Bazen konulara yazdığımız cevapların boşuna oldugunu düsünüyorum böyle durumlarda.Biz yazıyoruz ama adam belki de konunun icerigini bile okumadan başlıgı okudugunda cevabını hazırlıyo zaten.

zaten başlığa bakarmısınız ''Yılmaz Özdil İsrail'i Savununca'' bunu okuyup Hemen sallıyolar Kimin adı geçiyosa.Çamur atmak kolaydır.

Diyecek bişey yok,gercekten insanlar değer bilmiyo.

arkadaş bir de malum yazıyı koy da bi okuyalım bakalım. yazı hakkındaki yorumdan çok yazıyı yorumlamak daha sağlıklı olur bence

Bu kadar körü körüne bakmayın olaylara... Salih Tuna diye bir adam vay Yılmaz Özdil tüh senin adamlığına demiş, siz de kalkıp Yılmaz Özdil' in suratına tükürmeye kalkıyorsunuz. Bu kadar da cahil olmayın. Yılmaz Özdil ne demiş biliyonuz mu? Belki o peşine takıldığınız Salih bey Yılmaz Özdil' in yazısını yanlış anladı!!! Bu kadar körü körüne bakmayın olaylara.

Bir söz de konuyu açana; madem bir konu açıyorsunuz, devamını getirin. Hayata ve siyasete birazcık olsun objektif bakmayı öğrenin artık. AKP' li, MHP' li, CHP' li hangi siyasetten olursanız olun, olayları tek taraflı dinlemeyin. Herkesi dinleyin kendi inananacağınıza yine inanın.

birincisi, bu kadarda cahil olmayın demek biraz ağır bi suçlama olmuş..sanırım sende bana katılırsın bu konuda..ikincisi, iki yazıyıda okudum ve anlayacağımı anladım ben..yani senin dediğin gibi iki tarafıda dinledim ve inandığım şeye hala inanıyorum..iş zaten senin dediğin gibi inanmakla alakalı bişey..iki gazetecide kendi inandıkları doğrultusunda yorum yapmışlar..biz burada sadece düşüncelerimizi söylüyoruz...

2 yazıyıda okuduysan o zaman

''Bakın, taaa 1969...

Golda Meir şöyle demişti:

"Biz hayatta kalmak istiyoruz.

Komşularımız ölmemizi istiyor.

Bu durumda uzlaşmak zor."

*

2009...

Oradaki durumun izahı hálá bu.''

paragrafından nasıl,İsrail yandaslıgı cıkardın.Bunu tartısalım belki biz yanlıs anlamısızdır.Yani buraya girip anti bi yazı yüzünden insan karalamaktansa nedenlerini tartısmak daha mantıklı olur değilmi?

arkadaş bir de malum yazıyı koy da bi okuyalım bakalım. yazı hakkındaki yorumdan çok yazıyı yorumlamak daha sağlıklı olur bence

malum yazı bu http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=10706520&yazarid=249

bu yazıyı yazan şahıs yılmaz özdil in yazısını neresi ile okumuş.?kardeşim asıl bop çuları biliyoruz.devletin tepesinde oturanlar bu ülkeyi santim santim satıyorlar hiçbirinizden ses yok.hani nerde müslüman mısır?hani nerde suudi yalamaları hani nerde içinde allah korkusu taşıyanlar?şunu herkes bilsin israil amerika yanlarına bugünkü tavırlarını bizim üstümüze de oynamaktadır.ölen her çocuğun vebalini de er yada geç ödeyecektir.ama kimse yılmaz özdil in adamlığına laf söyleyemez.bu yazıyı yazan yeni şafakta yazan şahıs üzülmez hocası 14 yaşında bir çocuğu taciz ettiğinde ne yazmış?lütfen kimse ucuz siyaset yapmasın.

adam yazıyı anlamamıs ki.

hükümetin yaptıgı ikiyüzlülügü anlatmıs adam yazısında işte yazısı

Tavşana kaç tazıya tut...

Bir yandan "gece görüş imkánlarıyla vuruyor vicdansızlar" diyeceksin, öbür yandan "Heron versen de geceleri görsem" diye yalvaracaksın vicdansızlara!

*

Ben vicdansızın yerinde olsam...

Vermem.

*

Bir yandan, yılbaşına 24 saat kala Gazze'ye roket attıkları için, matem ayaklarına yatıp, fırsattan istifade yılbaşı kutlamalarını iptal edeceksin, açık açık... Öbür yandan, Gazze'ye roket atmalarına 24 saat kala, 167 milyon dolarlık roket alım anlaşması yapacaksın, gizli gizli...

*

Bak sen şu vicdansıza!

*

Toplamışlar ahaliyi meydana "tekbiiiirrr" diye bağırtıyorlar...

Erbakan da çıkmış ekrana, boynunda Arafat'ın kefiyesi, "sizi gidi siyonistler miyonistler" diye sallayıp duruyor...

1996'daki Türkiye-İsrail Silah Modernizasyonu Anlaşması'nın altında kimin imzası var bu arada?

*

Çakma Arafat'ın!

*

Çakma George Clooney'nin imzası?

Onun da var.

*

Bakın, taaa 1969...

Golda Meir şöyle demişti:

"Biz hayatta kalmak istiyoruz.

Komşularımız ölmemizi istiyor.

Bu durumda uzlaşmak zor."

*

2009...

Oradaki durumun izahı hálá bu.

*

Peki, buradaki durumun izahı ne?

Yılmaz Özdil

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=10706516&tarih=2009-01-06

Yılmaz Özdilin Yazısından bu yorumu çıkaran zihniyet ve

aynı zihniyeti taşıyan insanlara ne söyleseniz boştur.
"Memleketi alan onu kılıç ile almıştır;
memleketi tutan onu kalem ile tutmuştur.
Bir memleketi kılıç ile derhal ele geçirmek mümkündür;
fakat kalem olmayınca, insan onu elinde tutamaz."

Kutadgu Bilig

işte dostum bunlardaki izan bu kadar.satılık kalem dedikleri nin mislileri yeni şafak ta yazıyor.şu dünyada yaşamaktan usandım.böyle riya böyle takiyye insanın kusacağı geliyor.dostum yazıyı koyduğun için teşekkürler.

iyi valla israil hayatta kalsın ama hergün çoluk çocuğu kırsın geçirsin..israil hayatta kalsın ama amerikanın dayatmasıyla yerleştiği toprakların asıl sahipleri istilacı konumuna düşsün..israil hayatta kalsın ama sapanlara tanklarla cevap versin..israil hayatta kalsın ama masum siviller ölsün...doğru diyorsunuz israil çok haklı...! hayatta kalması lazım....yaşasın israilin hayatta kalma mücadelesi...hepinizi alkışlıyorum...peeehhhhhhh

Yılmaz Özdilin yazısını okuyupta

ne var bunda diyenler ya okumayı bilmiyor yada okuduğunu anlamayı

Geri