'Yılın Çaylağı' Erdoğan

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
ABD'nin saygın siyaset dergisi Foreıgn Polıcy Ortadoğu'da Yılın Adamları'nı seçti... Erdoğan "Yılın Çaylağı" oldu.

VATAN/DIŞ HABERLER

Ortadoğu diplomasisi düşünüldüğünde öyle gibi görülebilir. 2009 yılında Ortadoğu'daki popülerliği bir füze gibi yükseldi ve bölgedeki Türk diplomasi faaliyeti de arttı. Erdoğan'ın Filistinliler'e verdiği destek ve Gazze konusundaki açıklamaları bölgede benzeri görülmemiş bir etki yarattı. Özellikle de Arab Ligi başkanı Amr Musa öylece bakarken Davos'u terk edişi... Ancak flaşların gerisinde Erdoğan Türkiye'nin komuşlarına karşı yaratıcı ve agresif bir strateji geliştirdi. Hem batıya hem doğuya karşı... Ve bölgede yıllardır marjinal bir rol üstlenen ülkesini diplomatik bir güç odağı haline getirdi.

En iyi geri dönen lider: Beşar Esad

En umut veren lider: Salam al-Fayyad (Filistin Başbakanı)

En iyi iş adamı: Şeyh Mohammad bin Rashid al-Maktoum.

En sallantıdaki lider: Nuri el-Maliki. (Irak başbakanı)

En iyi savunma oyuncusu: Benjamin Netanyahu.

En saldırgan oyuncu: Richard Goldstone. (BM'nin Gazze raporunu yazan diplomat)

MVP: Barack Obama.

VE AYNI DERGİDE BİR AKP YAZISI: GELECEK SEÇİMLERDE AKP KOALİSYON HÜKÜMETİ KURAR...

2009 yaklaşırken Türkiye'de iyi haber olmaya aday olan gelişmelerin giderek kötüye gittiğine tanık oluyoruz. AKP'nin popülerliği yüzde 32'nin altına kadar indi.
AKP, tüm çevrelerden tehdit altında... Laikler, askerler, medyanın çoğunluğu ve ülkenin en önemli iş adamlarının bir kısmı.

Eğer DTP'nin kapatılması sokaklarda şiddete yol açarsa bu kez de hükümet milliyetçiler tarafından teröre karşı yumuşak durmakla suçlanacak.

AKP aynı zamanda muhafazakar dindar çevrelerden gelen tehditle de karşı karşıya... AKP'nin ajandasından mutlu olmayan ve AKP'nin üst düzey isimlerinin karıştığı yolsuzluk skandallarına kızan dindar çevreler giderek Saadet Partisi'ne yaklaşıyor.

AKP halen Türk politikasında dominat güç olarak pozisyonunu koruyor. Ancak son dönemdeki politikaları ülkede siyasi yelpazenin dört bir yanındaki insanları kendisinden uzaklaştırdı. Bundan sonraki seçimlerin AKP ile onu eleştiren laik çevreler arasında her tür gerilimi provoke edeceğine eminiz. Türkiye'nin geleceği için hayati öneme sahip yabancı yatırımın gelmesini ve ekonomik yükselişi sağlayan tek parti iktidarının bu seçimle biterek AKP'nin bir koalisyon hükümete mecbur kalma ihtimali giderek artıyor.

'Yılın Çaylağı' Erdoğan

çaylak olduğunun yedi yıl sonra farkına varılması garip : ) O zaman gecen 7 yıLda cayLak bile değildi ..

yine bir abd dergisi ve yine çelişki söylenenler tayyip erdoğanın aleyhine olunca kendilerinden görüyor ama lehine olunca siyonist,vatan haini olarak görüyorlar

Önemli olan kimin sölediği değil doru mu yanlış mı o önemli...
AKP nin kan kaybedip zayıfladığı ortada Ayrıca gazetenin yorumuda
gayet yumuşak.

o sana göre öyle gerçeği işinize geldiği gibi evirip çevirmeye çalışıyorsunuz gerçekler elbet ortaya çıkacak

161042.jpg

Bu sevgi bitmez

Bu ülkede sağcılar guçleniyor ve öyle olması daha güzeldir.Allah vermesin solcuların güçlu olduğu dönemide biliyoruz başımıza birşey gelse devlete dahi söyleyemezlerdi.Sağ güçlendikçe zannediyorum Erdoğan başta kalır.

Ancak flaşların gerisinde Erdoğan Türkiye'nin komuşlarına karşı yaratıcı ve agresif bir strateji geliştirdi. Hem batıya hem doğuya karşı... Ve bölgede yıllardır marjinal bir rol üstlenen ülkesini diplomatik bir güç odağı haline getirdi.
Bu mu çaylaklık

dış politikada Erdoğanın agresif tutumu güzel ama iç politikada zayıf görüyorum özellikle açılım konusu tam bir fiyasko oldu seçimlerde meclise güç bela gireceğini düşünüyorum tahminim alt oynancak bi karşılaşma olur ...

sen ne yap kaybetmemeye bak.aksi halde uzun davalar seni bekliyor.

yine bir abd dergisi ve yine çelişki söylenenler tayyip erdoğanın aleyhine olunca kendilerinden görüyor ama lehine olunca siyonist,vatan haini olarak görüyorlar

siyonistin ne olduğunu biliyor musun?

bana siyonizmi bi açıklar mısın? ama bildiğin kadarıyla. intenet arama motorlarından ya da ansiklopedilerinden faydalanmadan bi açıklar mısın?

Aç Tavuk Kendini Darı Ambarında Sanarmış...=))

Sizin Sevginiz'i neden Döneklik Olarak Görüyoruz ???

Önce Menderes... Sonra Erbakan... En Sonunda Tayyip... Neden Böyle Değişkensiniz???
bu vatan topraklarına kim hizmet etmişse biz T.C. vatandaşlarının baş tacıdır

Tayyibime heeç bişey olmaz boşuna kafa şeyetmeyin...

bi taraf yüceltecek bi taraftar düsürecek, denge bu şekilde saglanacak

bu vatan topraklarına kim hizmet etmişse biz T.C. vatandaşlarının baş tacıdır

APO'da Yargılandığında Ben Vatan'ıma İhanet Etmedim Kullanıldım Diyor... O Zaman O da Mı Baş Tacı ???

Veya Hcbs Bankasını Patlatan DHKP-C Baş Tacı Hani Saldınız Ya Dışarıya... Bunlar Mı Baş Tacı...

Ayrıca Crackman...

2. Peygamber Hz. Tayyip'i Neden söylemiyon...

Baykal Bu Devrin En Bir Adım Ataken 2. Adımını Unutan Bir Lider'i Normaldir.. ( Not= CHP'liyim Eleştiriyorum Siz neden Yapamıyonuz ??? )

Ayrıca Hala Kafanız Basmıyor... Sen İmza Atmışlar Vs... APO'yu assalardı O Zaman Ne Olurdu... Bak 10 Cm Küçük Diye Neye Kattı O.çları Tahmin Edebiliyon mu assalar??... hani hakkaten 5 yaşındaki çocuk gibi konuşuyorsunuz...

arkadaşlar bu ülkenin başbakanına bu tür yakıştırmalar isnat etmek sizlere yakışmıyor. lütfen daha tutarlı olalım.....Ayıptır ya ben siyasi adamların hiç birine sövmedim ama söversem baykal ile bahçeliye söverim. ama yapmıyorum. akıllı olun ve ortamı germeyin herkes biribirini hazmetmek zorunda adamlar demokratik yollarla geld,iler ve 2. ye seçildiler. ha bu ara baykal ve bahçeli partilerinin başında kaldığı sürece onalrda orda iktidarda kalacak haberiniz olsun önce demokrasiyi partilerini içinde yaşasınlar...herkese demokrasi bunu unutmayın...

ellerine sağlık kardeşim ....

Geri