YÖK, mezuniyette başörtüsü için soruşturma açtı..

eiffel

Forumun Kulesi
Altın Üye
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
YÖK, mezuniyette başörtüsü için soruşturma açtı

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra'nın Bilkent Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine başörtüsü ile katılması nedeniyle üniversite hakkında soruşturma açtığı ortaya çıktı.

525r8du.jpg

Kübra Gül, törende başörtüsü nedeniyle kürsüye çıkmamış ve diplomasını platformun önünde babasından almıştı.

YÖK'ün 15 Haziran'da başlattığı öğrenilen soruşturmanın gerekçesi ise 'üniversite içindeki bir törende türban takılmasına göz yumulması'. Bilkent Üniversitesi şubatta mezun olan Kübra Gül'ün normal tören akışı ve platform dışında diplomasını aldığını kaydederken, üniversitede türbana izin verilmediğini belirtti. 13 Haziran'da gerçekleştirilen mezuniyet töreninin ertesi günü, rektörlüğünü Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yurtkuran'ın yaptığı Bursa Uludağ Üniversitesi, Kübra Gül'ün mezuniyet törenine başörtülü katılması nedeniyle Bilkent Üniversitesi'ni kınamış, YÖK'ü de konuyla ilgili işlem yapmaya çağırmıştı.

YÖK'ün ilk kez Bilkent Üniversitesi hakkında soruşturma açtığı belirtilirken üniversiteye açılan soruşturmanın gerekçesinde, "Anayasa ve diğer mevzuat ile ulusal ve uluslararası yargı organlarının kararlarına rağmen üniversite içindeki bir törende türban takılmasına göz yumulması nedeniyle sorumlular hakkında soruşturma başlatılmıştır." ifadesine yer verildiği öğrenildi. Görevlendirilen YÖK Denetleme Kurulu üyeleri, YÖK'ün ve Bilkent Üniversitesi'nin kurucusu İhsan Doğramacı'nın oğlu Rektör Ali Doğramacı başta olmak üzere üniversite yöneticilerini sorgulayacak. Soruşturma sonucuna göre üniversite yöneticilerine çeşitli cezalar verilebilecek.

Kaynak

tşkLer kardeş !!! Hepsini okuyunca güzel oluyor !!

Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerekir... Beni bilen bilir TÜRBAN'a karşıyımdır ancak sanırım bu olaya TÜRBAN yanlılarıda isyan etmelidirler...dışarıda binlerce genç bayan arkadşlarımız türbanları yüzünden kampüslere bile giremezlerken bu iki yüzlülük bu yalakalık bu menfaatçilik'de nedir yazıklar olsun..!!!

YÖK Bence İyice Azıttı Valla, Tamam Üniveritede Takmıyorlar, Eee Kız Artık Bitirmiş Gidiyor, Bunun Tören Alanı, Kamu Alanı Diye Zırvalamanın Ne Anlamı Var. Farkında Olmadan AKP ve Türban Yanlılarına Taraftar Toplatılıyor. Artık Böyle Şeylerin Bilinçli Yapıldığına İnanıyorum. YÖK Bu Davranışıyla AKP'nin Oylarını Katlayacağını Adı Gibi Bilmesi Gerekiyor.

yazık çok yazık.
Ülkemin düştüğü duruma bak İt köpek cirit atıyor onlar bacımın başındaki masum örtüyle uğraşıyor. Sorsam onlara başörtüsünü pkk bayrağından daha tehlikeli derler. ondan sonra gelip burda teröre lanet yağdırırlar. Timsah gözyaşları akıtırlar.
Başörtüsüyle uğraşan zihniyete yazıklar olsun.

Geri