YÖK, CHP'nin siyasî müttefiki gibi davranıyor

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
AK Parti ve DYP, "Meclis 367 milletvekili olmadan cumhurbaşkanı seçemez." diyen Rektörler Komitesi'ne tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, Rektörler Komitesi'ni, CHP'nin müttefiki gibi davranmakla suçladı. DYP lideri Ağar da '367 yorumu'nun hukuku zorlamak anlamına geldiğini söyledi.

kapusuz.jpg

AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e sert çıktı. Teziç'in açıklamasını üzüntüyle dinlediğini ifade eden Kapusuz, "Türk üniversitelerinin dünya üniversiteleriyle rekabet edemeyişini şimdi daha iyi anlıyorum. YÖK, CHP'nin siyasî müttefiki gibi davranmaktadır." dedi. YÖK'ün, Meclis'in iradesine ipotek koymaya çalıştığını söyleyen Kapusuz, Teziç'in açıklamasını 'Anayasal destekten yoksun ve siyasî' diye nitelendirdi. Yeni seçilecek cumhurbaşkanının, en az eskisi kadar tarafsız olacağını söyleyen Kapusuz, "Başbakan'ımız adaylığını ilan etti mi? Ama ismi üzerinden hangi değerlerdirmelere şahit oluyorsunuz?!" sözleriyle sitem etti. Kapusuz, Erdoğan'ın Köşk seçimini Baykal ile görüşüp görüşmeyeceği konusunda ise şu yorumu yaptı: "Hakaret dolu sözleri göz önüne alınırsa ben Baykal ile görüşüleceğini zannetmiyorum." Teziç'in iddia ettiğinin aksine Meclis'in toplanması için 184 vekilin yeterli olduğunu söyleyen Kapusuz, bu hükmün Anayasa'da yer aldığını belirtti.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, YÖK'ün 367 çıkışını eleştirdi. Ağar, "TBMM'nin toplanma yeter sayısı 184'tür. Bunun dışındaki yorumlar hukukun zorlanmasıdır. Kimse hukuku zorlamasın." dedi. Cumhurbaşkanının uzlaşma ile diyalog içerisinde seçilmesini kendilerinin de istediğini kaydeden Ağar, "Ancak hukukun zorlanmasına 'evet' diyebilmemiz mümkün değildir." ifadelerini kullandı. Ankara, Zaman

bence çok güzel yapıyor
helal olsun
kıskananlar çatlasın
yök ve chp mhp kardeş olsun
ülke huzura kavuşssun

yök her şeye maydanoz olma huyundan vazgeçemedi gitti:mad:

Lâik cumhuriyetin tarafında olması birilerini rahatsız ediyorsa etsin.AKP döneminde bu ülkenin bütün düzeni alt üst oldu.Tarih bütün bu hainlikleri yazacak en fazla 20 sene içinde

Laik cumhuriyeti korumak yökemi kaldı??
LÜtfen saçmalamayalım o kurumun işi eğitim öğretimdir
Yaptıkları hukuksuz uygulamalar yönetim değişirse mahkemeye verilebilcek şu anda pek çok dosya
yök izin vermediği için askıda bekliyor
onların karın ağrısı başka yoksa ne Türkiye ne halk umurlarındamı kimi kandırıyosunuz ağalar ;)

YYK yüksek yalakalar kurulununun sözüne güvenilirmi ;)

Geri