Ortalama düzeyde bi kullanıcı olarak yazıyorum yanlışlar olabilir. Konuya hakim arkadaşlar düzeltsinler lütfen.
Ben işletim sistemi bazında microsoftun xp'den öteye geçtiğini düşünmüyorum.
Şimdi bildiğim kadarıyla vastanın utancından kurtulmak için win7'nin piyasaya sürülüşünü hızlandırıyorlar. Üstelik patron çıkıp vistanın kullanılmamasından dert yanadursun ama diğer taraftan win 7 nin beta olmaktan çıkmasına az bi zaman kalsın. Bu nasıl bi çelişki ben bi anlam veremiyorum.
Başlığı açan arkadaş windows 7 nin iyi bi işletim sistemi olduğundan bahsediyor ama ortalama düzeyde bi kullanıcı olarak beni tatmin etmediğini söylemeliyim.
Şimdi bi şirket olsun ki; daha kararlı çalışamayan ve bence yarım kalmış bir sistemi fahiş bir fiyatla piyasaya sürsün, ondan sonra peşinden gelecek iştletim sisteminin betasını dağıtmaya başlasın ve vistanın yaygınlaşmamasından şikayetçi olsun. Sadece komik.
Evet bir sürü virüs, spam, trojan vb. yazılımlar xp'nin dilini tamamen çözmüş durumda ve hızla yayılmakta. Ancak çok güçlü bir de faydalı yazılım arşivi var. Dağ gibi. Daha bunların çoğunu forumda tanımaktayım ve vista da win7 de bu programların çoğunu desteklemiyor. Şimdi neredeyse aylardır ellerinizle xp'ye göre biçimlendirdiğiniz piyasanın gazını iki günde almaya kalkarsanız sihirli bi değnek bulmanızı öneririm.
Şimdi microsoft'un yanıtlaması gereken bi soru kalıyor geriye: Tekelcilik, yayılmacılık, piyasayı tahakküm altına alma mı? Yoksa kalite ve doğru düzgün bir ticari itibar mı?