XP'yi bırakamayanlar hesabını verecek!

µ.CastieL

New member
Reaction score
0
Microsoft'un patronu Steve Ballmer, Windows XP'den vazgeçemeyenleri işte böyle uyardı...
20090206104810.jpg

XP'yi bırakamayanlar hesabını verecek!
Ballmer Windows XP'ye karşı.
Vista'nın bekleyen ilgiyi görememesinin üzerine, pek çok kullanıcı ve kurum işletim sistemi olarak hala Windows XP kullanıyor. Steve Ballmer ise XP'den vazgeçemeyen bu bilişim firmalarını şu sözlerle uyardı: "Eğer bugün 4 - 5 yıllık bir işletim sistemi kullanırsanız, pek çok insan patronlarına niye evde kullandıkları işletim sistemine ofiste sahip olmadıklarını sormaya başlayacak". Özellikle Windows 7 ile görsellik, güvenlik ve daha uzun pil ömrü konularında büyük aşamalar kaydedildiğinin altını çizen Ballmer bunların "kullanıcıların önemsediği konularda ileriye dönük çok olumlu adımlar" olarak nitelendirdi.

Steve Ballmer özellikle kurumsal sistem hizmetleri sunan firmaların, hala yeni bilgisayarlara Windows XP kurmaya devam etmelerinin, ciddi tepkilere neden olabileceğini iddia etti. Vista ile özellikle güvenlik anlamında başlatılmış olan bazı yeniliklerin Windows 7 ile daha da gelişerek devam ettiğinin altını çizen Ballmer, yeni işletim sisteminin hızla son haline getirileceğinin de müjdesini bir kez daha yineledi.

Microsoft, ayrıca XP kullanıcılarına güzel bir de haber verdi. Daha önce söylentisi ortalarda dolaşan XP'den Windows 7'ye ucuza geçiş imkanı da, Microsoft'un haberi doğrulaması ile resmiyet kazandı
.

chip online'dan alıntıdır..

bu tür hareketlerin olması aslında bı bakıma normal cunku adamlar işletim sistemlerını bı şekilde satmalılar... bunun için ne gerekıyosa yapıyolar..

sp3 makinelerde sorn yaratıyor nedenını daha once okumustum bu konu hakkında chip online'da bı acıklama wardı... bulabılırsem ulastırıcam lınkını ama özetle sorun su güvnlik geliştirmeleri fln yapılmıs bda hersistemde (driverlarla alakalı) problemlereneden olabılıyormus(şşşşşş) orada okudugum buydu....

istedigi kadar uyar bizim millet gene kendi bildiginden şaşma:D:D:D

al birini vur ötekine..vistanın ya da 7'nin xp'ye oranla çok büyük avantajları olduğunu ya da olacağını düşünmüyorum..her şekilde bir çok temel ve orta düzey bilgisayar kullanıcısı eli mahkum kullanıyor ve kullanmaya yönlendiriliyor..gün geçtikçe linux ve türevlerini kullanmayanlar eksik kaldığını hissedip üzülecekler bana klaırsa..

arkadaşlar zaten herkes durumunu biliyor sp3 ü bende güncelledim bilgisayar sabaha kadar açık kaldı ama salaklaştı bende kaldırdım güncellemeyide kapattım onlardan gelecek hayır allahtan gelsin onlar insanı sömürmeye uğraşıyolar aşkada bişey değil xp ye devam yanındada linux=PARDUS:)

amaaan bıktım ya bunlardan win7 7000 sürümünü indirip kurdum süper bişi...ama ağustosa kadar beleş... daha sonra 199 dolardan başlayacak fiyatları...yavaş yavaş linux a dönecem...

beyler bayanlar yanlış hatırlamamıyosam 1,5-2 sene kaldı bu süre içinde vistaya geçtik geçtik geçemzsek seve seve geçmesek bile mecburi bir şekilde geçilecek çünkü geçmezsen pc kullanmak ölüm olacak xp de net kullanmayanlar için sorun olmayacak ama internet kullananlar internet üzeirnden xp kullanıxıları kitlenecek o zaman mecburi geçilecek ;)

heşeye karşı yaşasın xp home edition

içimizden iyi bi programcı çıksa da kendi programımızı yazsa, onu kullansak. yerli malı olunca lisans ödemek de zoruna gitmez adamın.

Me nin başına gelen vistaya da geldi artık microsoftun kabullenmesi gerek.
Çok pahalı cafcaflı ama kullanışsız.
İşletim sistemi değil kaynak yiyici.
Ekran kartına yetersiz diyebilecek kadar arsız bir işletim sisteminden ne belikliyorlardı?
Piyasaya ilk çıktığında giriş seviyesi ekran kartlarının hepsine burun kıvırdığını unutmayalım.
Vistadan tam not alacak bir pc nin maliyetini bir düşünsün bence microsoft.
Ve ürününün sadece bir işletim sistemi olduğunu idrak etsin.
Kurulduğu bilgisayarlar işletim sistmi dışında da uygulamalar çalıştırmak zorunda ama işletim sisteminin hovardalığından kullanıcı uygulamalarına sistem kaynağı kalmadığını dşünsün.
Bedava dağıtmadıkları sürece pek de kullanılası olmayan ara birimlerini düşünsün.
Sistem ayarlarını değiştirmek isteyenların devesürüsüne hendek atlatması gerektiği halde zararlı yazılımların çatır çatır ayar yap bildiği sözde güvenliğini düşünsün.
Sonra da bu işletim sistemi için para istesin.

Me en azından ucuzdu.

vistaya catia kuruluyoduda bizmi vista yüklemedik, hem küçücük bi muhasebe programını çalıştırmak içinmi okadar parayı senin vistana dökcez

arkadslar adamlar sizin gibi değil vistayı satıp para kazanmayı we daha onceden endıklerı pıyasaya sahip olma becerılerı ile bizlere bu ısletım sıstemını kabul ettırmelerı...

he ben zaten vıstayı sewerek kullandım(korsan :D ) o ayrı sımdık win7 kullanıyorum we halımden memnunum :D 1o numara sistem :D

adam akıllı yapsalardı vista yı bişi demicem.

Orjinal vistam var onun yerine korsan xp kullanıyorum. Buna mecbur bırakıyolar. Bunun için neden bişey demiyolar???

Xp çok iyi bir sistem hem sp3 ten sonra daha hızlandı bazı arkadaşlar sorun yaşamış nedendir bilmiyorum ben sp3 lü xp kurdum yani güncelleştirmeyle almadım gayette memnum sorunsuz çalışıyor win 7 çıktığında ona geçicem ama vista asla...

dün sattığımı bugün kötülemezssem bugün satacağımı satamam.....olması gereken buu çıkıp Xp kullanın dermi adam...

Geri