Xp ve Linux Format Cildirmak Uzereyim

By_SEKOPY

_C*_Özel Harekat_
Süper Moderatör
Reaction score
0
Arkadaslar iki gundur dell laptopda bir sorun yasiyorum lutfen yardim

Simdi makinada xp ve pardus yukluydu dun bilgisayari actim siyah bir ekran geldi karsima c:window sistem32 config diye bir hata oldugunu soyledi dewm etmek icin orginal xp cd ve r bas diyordu fakat parduse girebiliyordum yani parduste bir problem yoktu

bir kac deneme yaptim ulasamadim beni aldi bir korku cunku C: de bir cok onemli dosyam var bunlara ulasmam gerekli guvenli kip falan hepsini denedim olmadi

bugun sanal diskten erd.commander diye bir programdan verilere ulastim C: goruyor ama D: gormuyor dosyalarimi yedeklemek istedim olmadi

uygulamadan cikip pardus olan kisma Xp yuklemeye karar verdim belki ordan C: ulasabilirim diye

onceki Xp orginaldi elimdeki crack boot xp cd ile D: xp kurmayai denedim bu sefer hard diski hic gormuyor bir kac denemden sonra tek parca olarak gormeye basladi

Arkadaslar benim amacim C: ulasip dosyalarimi kurtarmak su an sadece biosa girebiliyorum

ne yapabilirim acil yardimlariniza ihtiyacim var neden harddiks tek parca oldu pardusle xp cakisti mi ne oldu

tesekkurler... acil yardim....

bence hatan şu:

windows CD si ile "onar" seçeneğini seçtiğin zaman hiçbir bilgi kaybın olmazdı.

şimdi hard disc'in tamamen bir bölüm mü oldu?

eğer hala D varsa, o zaman pardus CD si ile D yi biçimlendir.daha sonra windows yükle ya da hard discini çıkar ve çalışan bir bilgisayara tak ve bilgisayarındaki bilgileri kurtar.

Arkadaslar iki gundur dell laptopda bir sorun yasiyorum lutfen yardim

Simdi makinada xp ve pardus yukluydu dun bilgisayari actim siyah bir ekran geldi karsima c:window sistem32 config diye bir hata oldugunu soyledi dewm etmek icin orginal xp cd ve r bas diyordu fakat parduse girebiliyordum yani parduste bir problem yoktu

bir kac deneme yaptim ulasamadim beni aldi bir korku cunku C: de bir cok onemli dosyam var bunlara ulasmam gerekli guvenli kip falan hepsini denedim olmadi

bugun sanal diskten erd.commander diye bir programdan verilere ulastim C: goruyor ama D: gormuyor dosyalarimi yedeklemek istedim olmadi

uygulamadan cikip pardus olan kisma Xp yuklemeye karar verdim belki ordan C: ulasabilirim diye

onceki Xp orginaldi elimdeki crack boot xp cd ile D: xp kurmayai denedim bu sefer hard diski hic gormuyor bir kac denemden sonra tek parca olarak gormeye basladi

Arkadaslar benim amacim C: ulasip dosyalarimi kurtarmak su an sadece biosa girebiliyorum

ne yapabilirim acil yardimlariniza ihtiyacim var neden harddiks tek parca oldu pardusle xp cakisti mi ne oldu

tesekkurler... acil yardim....

Kardeşim CD den çalışan XP yi aç açıldıktan sonra CMD Komut Sistemine gir ve şunu yaz

( CHKDSK C: /r ) yaz ve 5 aşama sonucu tmmlandıktan sonra çalışır.
ve pc açıldıktan sonra başlat çalıştır
sfc /scannow yaz senden cd isteyecek onu koy işlem tmmdir

eğer dosya kurtarmak istiyorsan ve üzerine yazmadıysan o diskin birşey R-Studio kullanmanı tavsiye ederim.ben az önce 80 gb verimi kutardım yazmıssan da üzerine birşey yinede dene.

Geri