Xp Sorusu?

€ISIRAN

Banned
Reaction score
0
Beyler Windows xp 32bit işletim sisteminde en fazla 3.5 GB RAM görmekte.Bende 4 GB RAM takılı fakat 3.5 GB gösteriyor bunu biliyorum.Sorum şu 3.5GB göstermesi 500 RAM bosamı gidiyor.Yoksa aynı performansımı gösteriyor.Sadece Yazıolarak mı görünüyor.

XP 32 bit kurulu olan bir pc ye istersen iram kullanarak 10 gb ram tak XP nin göreceği ve kullanacağı toplam ram 3 ve 256 lık ram değeri üzerinden 3.768 olacaktır. Hatta 0.768 lik kısmın da sistemi boşuna kullandığını yorduğunu söylemek mümkün boşuna anakart üzerinden elektrik yiyor.İşte bu yüzden Microsoft yeni işletim sistemleri çıkartıyor gerçi Vista Kurulu bir pc ye tak 4 GB rami Vista kafadan 1GB yesin sana kalsın 3 GB.Henüz vakit varken Vistaya geçmeden sistemin gayet iyi 3GB az bi ram de değil tadını çıkart. Bende 1 GB var :) Bırak üçte kalsın vista zorunluluğu gelene kadar :)

4gb ve sonrası için xp 64 bit kurman ramleri daha sağlıklı ve görebileceğin şekilde kullanman demek sanırum. Ve winamp ıvır zıvır vb. programlarda bi ara ramin bi kısmını görebilmeni engelliyordu hatta bi aralar meşhurdu. Bi temiz format atıp 64bit xp kurmanı önerebilirim.

Geri