XP Pro Ve Sabit Disk Sorunu!!!!!

__ARaGoRN__

V!Р
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar!Benim PC'ye geçenlerde XP PRO SP2 CDsiyle format attım.Ancak format attıktan sonra Görev Çubuğunda Donanımı Güvenle Kaldır diye Bir İbare Çıktı.Ve Tıkladığımda Donanımın Sabit disk olduğunu Gördüm.Ve Hİç Gitmedi O Simge.Bugünde format atacaktım XP PRO SP3 CDsiyle ancak Şöyle Bir Hata Verdi.'Kur Takılı Hiçbir Sabit Disk Bulamadı.Dedi.Ancak Pc Çalışıyor.Bu Durumda Ne yapmam Gerek???Teşekkürler

tahminimce nvidia chipsetli bi anakartın ve driverleri tanıtırken "Ide Denetleyicileri" gibi bi bölüm var genelde en alttaki oluyo chipset ve etherneti işaretli kalsın en alttaki işareti kaldırıp driverleri o şekilde kur.. sorunun düzelir .. sata hdd olduğu için çıkarılabilir disk olarak algılıyo sistem o ide denetleyiciyi kurunca.. böyle bi dene ...

tahminimce nvidia chipsetli bi anakartın ve driverleri tanıtırken "Ide Denetleyicileri" gibi bi bölüm var genelde en alttaki oluyo chipset ve etherneti işaretli kalsın en alttaki işareti kaldırıp driverleri o şekilde kur.. sorunun düzelir .. sata hdd olduğu için çıkarılabilir disk olarak algılıyo sistem o ide denetleyiciyi kurunca.. böyle bi dene ...
Saol ama olmadı MSI VIA Chipset benimki............

sorun pc nın harddiski SATA yada PATA gormesınden kaynaklanıyor
wın xp pro sp3 cd sını taktından sonra boot ekranında F6 tusuna basarak yenı bır donanım yukleyın (sata Raid) secenegını tıkla ve yukle tabı wın xp pro sp3 cd sınde sata ve raıd drıverlar entegre ıse bu olur yoksa dısket surucusu yardımıyla yuklemelısın...

n€d!mßuг@ĸ;3762307' Alıntı:
sorun pc nın harddiski SATA yada PATA gormesınden kaynaklanıyor
wın xp pro sp3 cd sını taktından sonra boot ekranında F6 tusuna basarak yenı bır donanım yukleyın (sata Raid) secenegını tıkla ve yukle tabı wın xp pro sp3 cd sınde sata ve raıd drıverlar entegre ıse bu olur yoksa dısket surucusu yardımıyla yuklemelısın...
Saol ama İşe yaramadı

anakartin driver' lerini guncellemeni tavsiye ederim,
birde anakart' in driver' lerini yuklerden raid disk yoneticisi diye bir donanim yuklemek isteyecek bunu yuklemeyi kabul et

kolay gelsin

Anakartın üzerinde sata1 sata2 sata3 sata4 diye harddiske bağlantı yapan sata kablosu yuvaları var kablonun bir ucu saydığım 4 girişten birinde olacak diğer ucu harddiskin sata giriş yeri var oraya girecek bağlantı uçlarından biri çıkmış olabilir kontrol edin

Geri