XP de NTLDR EKSIK HATASI

carritto

New member
Reaction score
0
slm arkadaslar ... bilgisayara format atmayı deniyorum ama boot from cd ekranından sonra NTLDR EKSIK . YENIDEN BASLATMAK ICIN CTRL+ALT +DEL e basın diye bi yazı geliyo. bi bilgisi olan varmı acaba nasıl halledebilirim....simdiden tesekkurler...

bende vistadan xp ye dönerken bista boot u sildim
sonra xp cd sini taktım (sata driverli versiyonu)
bendede aynı hatayı aldım mecburen vista yükledim tekrardan :(

eğer elinde win 98 cdsi varsa onunla bir format at sonra xp cdsini tak düzelir.

vistadan geçerken olmuyo o dediğin işte

kardeş anlatııkları hepsi boş:D tek çözümü sana verim arkada ne kadar baglantı varsa cıkar sadece fişi takılı olsun we klawyeyi tek takılı kalsın oda format atacagımız ıcın ama genelde uzaktan baglantılı klawyese başka klawye bul yoksa atamazsın genelde syttem hatası ve tanımıyordur sen dedıgım gıbı yap 100 de 100 dıyorum işin tamamdır:)

bios ayarlarından cd yi okuması için ayarla kardeş daha sonra xp cd sini tak devamı gelir zaten bir tuşa bas diye. Aynı sorun bendede oldu daha önce...

Bu arıza pc nin cd yi veya hdd yi görmemesinden kaynaklanan bir hata raporu. İlketapda cd veya cdrom u değiştirip dene zaten kurulum yaparsa devam eder.Cd yi göremediği zaman hdd yi görmek ister göremeyincede bu hatayı verir

acronis disk image yada partition magic ile format at sonra windowsu kur düzelir
format atmadan kurtarmak istiyorsan bunu dene

1. Önce bilgisayar BIOS'tan CD-ROM'dan boot edecek şekilde ayarlanır.
2. Windows XP CD-ROM'u CD-ROM sürücüye takılır ve bilgisayar açılır.
3. Bilgisayarın CD-ROM'dan boot etmesi sağlanır, ekranda Windows XP
kurulum programı görülür.
4. R tuşuna basarak REPAIR (tamir etme) seçeneği seçilir.
5. Bundan sonraki adımda C tuşuna basılır ve DOS ekranına benzer bir
siyah-beyaz ekranla karşı karşıya kalınır.
6. Şimdi C: sürücüsünün root klasörüne geçilir. Buraya Windows XP
CD-ROM'undaki I386 klasörünün içerisinde yer alan NTLDR ve NTDETECT.COM
dosyaları kopyalanır. Örneğin eğer CD-ROM sürücü harfi E ise, bu durumda
komut satırında sırayla
Copy E:\I386\NTLDR ve Copy E:\I386\NTDETECT.COM yazılır, dosyalar bir
güzel kopyalanır.
7. EXIT yazılıp ENTER tuşuna basılır, bilgisayar kapanıp açılır,
Windows XP CD-ROM'u sürücüden çıkartılır.
Şimdi açılışta BOOT.INI dosyasının eksik olduğunu söyleyen bir hata
mesajıyla karşılaşacaksınız ancak panik yapmayın, Windows XP kuzu kuzu
açılacaktır. Elbette Windows 98 de kullanmak istediğiniz için bu kaybolan
BOOT.INI dosyasını tekrar yaratmak gereklidir. Bunun için C:
sürücüsünün root klasöründe BOOT.INI adında bir metin dosyası oluşturmanız ve
içine aşağıdaki satırları girmeniz gerekiyor.
Kod:

[Boot Loader]
timeout=5
Default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT
[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows XP
Professional" /fastdetect
C:\="Microsoft Windows 98"

Bundan sonra, dosyayı kaydedin ve bilgisayarı baştan başlatın. Her şey
eski mutlu huzurlu haline geri dönecektir.

Not alıntıdır

Kardeş Bios da sata ayarlarını değiştir

dostum bilgisayari f8 ile baslat hani secenekler geliyoya ordan bilgisayari msdos ile ac gibi secenek olcak oraya gir sonra windows , system , ve system32 dosyalarini altina NTLDR bunu kopyala sorun hallolmustur (ALINTI ) . arkadasim bu cözümü okumustum bana mantikli geldi buyur bi dene.

A L I N T I

NTLDR or NTDETECT.COM Bulunamadı Bu hatayı alıyorsanız disk formatiniza gore iki farklı cozumu vardır Diskiniz Fat32 ise: 1.Windows 98 sistem disketiyle acip cd rom destegi ile sistemi baslatin.Xp cdsini yerlestirip i386 dizininden adı gecen iki dosyayı c:\ ye kopyalayın Diskiniz NTFS ise: 1. Windows Xp cdsi ile bilgisayarınızı baslatın. 2. Recovery Consol a gecin (R Tusuyla) 3. Oturum açmak istediginiz windows yuklemesini seçin (genelde 1 nolu yukleme olacaktır) 4. Aşağıdaki komutları girin (X: yerine cd rom surucu harfini koyun) COPY X:\ i386\ NTLDR C\ : COPY X:\ i386\ NTDETECT.COM C:5. Cd romu cikarin sisteminizi yeniden başlatın

A L I N T I

KarDeş CD ProBlemli Değiştir Sen Ocd yi :D:DDD::D:D:D:D:

bu durumda biosun sata ayarını değiştir tekrar dene

eğer bilgisayara format atarken değil normal çalışırken oluyorsa cd den çalışan linux ile başka bir bilgisayarın C sinin(artık işletim sistemini nereye kurduysa) kök dizininden alacağın ntldr dosyasını kendi bilgisayarına yapıştır düzelir.

ntldr sıstem dosyası yanlışkla felan sılınıştır. hata burdan kaynaklanıyor.sıstem32 dosyasına bu dosyayı eklemen gerek ntldr dosyasını googleda arat veya cd den bul

bu yazılanları yapmak için öncelikle şu ''BİOS'' ekranını açmam gerekiyo fakat,şuan yeni kurulum yapmak istediğim pc bir laptop..ve bios ekranını açamıyorum,açabilsem ''CD-ROM''dan boot edecek şekilde ayarlıycam..

Kısayol tuşlarını deniyorum ama hiçbiri işe yaramıyo...

Nasıl getirebilirim o ekranı arkadaşlar bi el atın şu işi çözelim :eek:

Geri