Windows XP'nin Yaşam Süresi Yine Uzadı

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

30w9kjc.jpg

Windows

XP bir türlü ölmüyor

Windows XP'nin yaşam süresi yine uzadı
Microsoft Windows XP kararını değiştirdi. Ocak 2009'da ömrünü doldurması gereken XP'ye ek süre geldi
Resimlerle: Windows XP Service Pack 3 Türkçe izlenimleri

Windows XP: Bu gidişle asla ölmeyecek...
Microsoft bir yandan PC kullanıcılarına Windows Vista'nın ne kadar başarılı bir işletim sistemi olduğunu anlatmaya çalışırken, bir yandan da PC üreticilerine XP için verdiği süreyi uzatıyor. Daha önce yapılan bir açıklamada, PC üreticilerinin Vista yüklü sistemlerle birlikte XP yükleme CD'si de verebilmeleri için son tarihin 31 Ocak 2009 olduğu duyurulmuştu. Ancak alınan yeni bir kararla bu süre 31 Temmuz 2009'a kadar uzatıldı.

Peki bu karar ne anlama geliyor? 31 Temmuz 2009 tarihine kadar Windows Vista Ultimate ya da Business yüklü olarak satılan PC'lerle birlikte, geri dönüş imkanı sağlayan XP CD'si de verilebilecek. Yani isteyen kullanıcılar, Vista yerine Windows XP kullanmayı tercih edebilecek.

Bu gelişmeler yaşanırken, Microsoft'un çalışma ortağı olan donanım üreticileri yeni tarihi daha da ileriye atmak için çalışıyor. Bu sayede Vista'ya geçmek istemeyen ve XP kullanmaya devam eden kullanıcıların doğrudan Windows 7'ye yönlendirilmesinin daha kolay olacağı düşünülüyor.

Kaynak

vista güzel olsaydı onu kullanırdık o kadar sıkıntı yaratan bir işletim sistemini ne yapalım ki ayrıca windows 7 den de ümitli değilim vistanın aynısı gibi görünüyor

nerden gördün ki gerçek windows7 yi. Kullandın mı da konuşuyon, vista da gayet güzel bir sistem, senin makinanın eksikliğidir hata verme sebebi. Ben tıkır tıkır kullanıyorum, ayrıca yenilik yenilik; teknoloji teknolojidir.

Ben kendi adıma 1 yıldan fazla süredir vistayı sorunsuz bir şekilde kullanıyorum
çok ta memnunum lakin vistanın performansı yüksek sistemler aradığınıda göz ardı
etmemek gerek windows 7 nin ise neler getriceğini test edip ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Geri