Windows XP [Pro] ve [Home] arasındaki Farklar...

mchasso

New member
Reaction score
0
Birden fazla işlemci desteği
Windows XP Professional iki işlemci kullanmanızı sağlayan simetrik çok işlemcili (SMP) tasarımları destekler. Bir SMP sistemine Windows XP Home sürümü yüklerseniz, ikinci işlemci kullanılmayacaktır.

64 bit işlemci desteği
64 bit Intel Itanium işlemciler çevresinde yapılandırılmış sistemler, XP Professional'ın 64 bit sürümünü kullanmalıdır. Home sürümü bu işlemci ile çalışmaz.

Gelişmiş güvenlik
Dosya sistemini şifreleme ve Internet İletişim Kuralları Güvenliği (IPSec) özelliklerinin yanı sıra, dosyalara karmaşık erişim denetimleri atama becerisini de içeren birkaç gelişmiş güvenlik özelliği yalnızca Windows XP Professional'da bulunur

Internet Information Services (IIS)
XP Professional sürümünü kullandığınızda, İnternet Bilgi Hizmetleri'ni (Internet Information Services, IIS) kullanarak kişisel bir Web sunucusu kurabilirsiniz; bu özellik Home sürümünde yoktur

Uzak Masaüstü BağlantısıBu özelliği kullanarak, gerek bir yerel ağdan, gerekse İnternet'ten uzaktan erişimlere izin verecek biçimde bir XP Professional bilgisayarını yapılandırabilirsiniz. İstemci bilgisayar Windows 95/98/Me/2000/XP olabilir. XP Home sürümü çalıştıran bir bilgisayara uzaktan bağlantı yapamazsınız.

Etki Alanı üyeliği
Bir kuruluş ağı üzerinde XP Professional sürümü, bir etki alanına katılabilir ve grup ilkeleriyle gezici profiller gibi etki alanı tabanlı yönetim özelliklerinden yararlanabilir. XP Home sürümü çalıştıran bir bilgisayar, yazıcılar ve sunucular gibi etki alanı kaynaklarına erişebilir ancak etki alanında bir nesne olarak bulunmaz.

Devingen (dynamic) diskler
XP Professional, birden fazla sabit diske yayılan disk birimleri oluşturmanızı sağlar; bu özellik, sürücülerin depolama kapasitesini ve başarımını artırmanızı sağlar.

xp pro tek geçerim laptopl aldım onda visat vardı onu sildim xp yükledim

Geri