Windows Xp Formatlama (ÖzeL AnLaTım)

dj_olcay33

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Size Windows Xp İşletim Sistemini Formatlamayı İnce Detaylarıyla Anlatacağım:

>>Formatlamak istediğiniz Pc'ye önce Windows Xp Format CD' sini takın...
>>Daha sonra Pc'yi kapatın...
>>Açılırken ard arda DELETE tuşuna basın...
>>Daha sonra çıkan ekrandan BOOT SEQ & FLOPPY SETUP'a girin...
>>Oradaki 3'lüyü sırasıyla 1) CDROM 2) HDD+0 3)LS120 Şeklinde Ayarlayın ...
>>Daha sonra ilk alana gelin ve SAVE' leyerek çıkın...
>>Bilgisayar kapanıp açıldığında size bir tuşa basmanız söylenecektir basın ...
>>Sonra çıkan ekranlarda sırrasıyla ENTER vee F8 'e basın...
>>C sürücüsünün üzerine gelip sırasıyla D , eminsen ENTER ve daha sonra L'ye basın...
>>Sonra C (Bölünmemiş Alan) ' nin üzerine gelip tıklayın ve bölüm oluştur deyip NTFS BİÇİMİNDE YAVAŞ ( Önerilen) yazısını seçin ve Enter'e Basın...
>>Daha sonra birşey yapmanıza gerek yok beklemeniz gerekmektedir ... Ancak Asıl XP yükleme sahnesine geldiğinde Arada Sİzden Kullanıcı Ayarları İsteyecektir..(İsim Şirket Saat Tarih vs...) Onları Yapınız...
>> Format Bittikten sonra PC açıldığında sizden ayrıca birkaç ayar daha isteyecektir. Bunları yapınız ...
>>Daha sonra PC açıldığında Pc'yi ilk aldığınızda size verilek kutu olacaktır onun içinde üzerinde MOTHERBOARD yazan bir cd olacaktır . O cd deki DRİVER SETUP'larını yükleyiniz ...
>>Format Burada Bitmiş Bulunmaktadır .. Artık yüklemeniz gerekenler sadece sizin özel programlarınızdır ..( MSN vs..)
>>TEŞEKKÜRLER ve REP PUANLARI için şimdiden sağolun ..
>> KOLAY GELSİNN :biggrin :biggrin :durdurun :durdurun :clap :clap

gerçekten bu kadar basit değil dostum üzügünüm ama formatta çıkan sorunlara değinmemişsin sata sorunu vs...ayrıca xp format cdsinden kastın nedir? ben sıfır xp cdsi takıp yüklemek istyorsam tabi orjinal değil?..

işi bilen içn anlatmılsın peki bir tuşa basın ekranı geldiginde kullanıcı tuşa basıpta pc nin klavyeyi okumadıgı zaman ne yapıcak klavye disable konumundan cıkarıcak bios ayarlarında vs.. gibi sorunlar olabilr o yüzden birazda olası sorunlara değinseydin daha iyi olurdu............

Geri