Windows XP açılmıyor, Windows logosu çıkmıyor

Skullfire

New member
Reaction score
0
İyi günler, oldukça zor bir durumla karşı karşıyayım. Bende Windows XP SP 3 yüklü bir işletim sistemi var. Yaklaşık 4.5 senelik tek çekirdekli 3 Ghz Intel işlemci, 256 MB NVdia ekran kartlı, 1.5 GB DDR RAM li, 160 GB Hard disk'li bir PC. Dün akşam Windows kendi kendine kilitlendi, usb'den bir iki dosya atmıştım onlarla uğraşıyordum. Yeniden açtığımda ekran karardı ve hiç başlamadı windows. İşlemcimi söküp yeniden taktım, hafif tozunu aldım. Sağlam bir şekilde yeniden bağlayıp windows'u başlattığımda sadece İntel yazısı çıktı. Restart yapıp del'e bastım belki boot öncelikleri çıkar die ama sadece Elimdeki İntel İşlemcinin özellikleri ve 1.5GB RAM'im olduğu çıktı ekrana. tüm gece uğraştım yapamadım. Sabah da tekrar denediğimde windows açıldı ama sonra anında kilitlendi ve tekrar açtığımda windows gene başlamayıp sadece Intel yazısı çıktı. Bununla beraber şunu belirtmek istiyorum, son dönemde 2 defa windows'um kilitlenmiş ve hata vermişti. 2 defa repair yaptım verilerim gimesin diye. Ama ne olursa olsun windows'un hiç başlamaması gibi bir hata olması çok sinir bozucu ve korkutucu geliyor, bu akşam format deneyeceğim windows'un kurulu olduğu yere. Ama araştırdığımda benzer sorunu olan kişilerde formatta da sorun oluyormuş. Bilgisi olan, aynı sorunu yaşamış arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Çabuk cevaplarsanız iyi olur.

selam,

usb'den bir kac dosya aldigini yazmissin bu taktigin usb cihaz halen makinada bagli ise söküp denermisin? eger bagli degil ise acilirken F8'e bas sürekli baslangic secenkleri geldiginde makinayi "en son iyi calisan yapilandirmada" acmayi denermisin eger bu sekilde makina aciliyor ise backup'u alip format yoluna gidebilirsin ama bu sekilde de acilmiyor ise taktigin usb cihaz belki anakart'a zarar vermistir.

kolay gelsin.

usb'yi ilk olunca çıkarmıştım. Şu an işyerindeyim, eve dönünce deneyeceğim dediğini. Yardım için sağol. O USB'yi taktığım soket sorunluydu, belki dediğin gibidir. Ama eğer windows hiç açılmazsa dün F8 ve DEL denememe rağmen işe yaramamıştı. yedekleme almama izin verir. en büyük korkum format yapamama veya hard diskin zarar görmüş olabileceği.

İşlemciyi söküp taktım yeniden, iyice bir tozunu aldım, usb bağlantılarını kontrol ettim. Kabloları sağlamlaştırdım sonra format için restart yaptığımda bilgisayar sorunsuz açıldı. Format'ı şimdilik ertelemeye karar verdim çünkü bilgisayar düzgün çalışıyor gibi. Destek için saolun.

Geri