Windows Xp Açılış , Mavi Ekran , Restart!

erdemm

Sarıyerli
Reaction score
0
Arkadaşlar elimde xp home edition sp 1 orjinal cd var. hiç bir sorun olmadan windowsunumu kuruyorum 1-2 hafta çok güzel gidiyor.(hiç güncelleştirme yapmadan) ama ne oluyorsa sistem 1-2 hafta sonra açılırken mavi bir ekran çıkıyor res atıyor tam windows xp nin dolduğu yerde takılıyor ve res atıyor bazen pc nin açılması 10-20 dk sürüyor :vur acaba bu neden oluyordur?:emzik

orjinal derken lisanslımı eger oyleyse aktif etmen gerekir...

güvenli kipte çaliştir başlat/ çalıştır/ msconfig penceresinden başlangıç sekmesını iptal et açiliş taki programları tümüylr kaldır varsa boot.ini yada win.ini nin içinde boot komutu kapsamındaki dizinleride temizleyin yine aynısını yapıyorsa format...

o problemin iki çözümü var biri bilgisayarınızda malware olması olasılığı onun için bilgisayarına avg yada awastın antivirüs ve spy programlarını kurman diğeri ise ekran kartının düşük seviyede olması başta leblebi arkadaşımızın yazmış olduğu komutlarla başlangıçta açılan programların başlangıçta çalışmaması için başlangıçtan kaldırılması bu xpni erken açmana yarar ancak hardisk kapasiten düşük ve bilgisayarın eski ise bilgisayarın xpyi kaldırmıyorda olabilir

Mavi Ekran da çıkan hata kodunu Örn: cx0000025 gibi unu bi arattır genelde donanım sorunlarında ortaya çıkar ram olasılığı yada malware gibi

bilgisayrında silinmeyen bi virüs türü var bilgisayarını güvenli modda başlat başlat/çalıştır regedit yaz sonra F3 'e bas mediapass yaz arattır arama sonucu bulunan bütün dosyaları tamamen sil aynı dertten bendede vardı cozumu bu bide önceden bilgisyarına spy girdimi??

PCI slotlarına takılı aygıtlardan birinde sorun var.bağlı aygıtları tek tek sökerek dene.

bu sorun aslında çok komik bi soru
eger hdd ses çıkarıyor ve kafa vurma sesi geliyorsa,
anakartta kondansatorlerin şişmesi
ram slotlarında bi sorun olması
anakartın düşük veya yüksek voltaja maruz kalması
IDE kablolarının durumu, gibi sebepler bunlara yol acabilir.
ben anakartını tahmin ediyorum asus nfoce 3 olabilir.
ram dede sorun olabilir.
buna yazılım sorunu olarak bakmak yerine önce kaynağına inip donanım sorunu olarak bakman lazım.
her parçanı test et yada ii bi teknik servis hizmeti veren bir yere gotur
yukarda konusan arkadaslar sana yardımcı olmaya çalısmış bunlara ben de dahilim.
sana senden ii yardımcı olan kimse olmaz.

Geri