Windows Vista'ya yama yağmuru

Yeşil Gözlü

Altın Üye
Reaction score
0

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Microsoft'un zavallı işletim sistemi Windows Vista'nın Service Pack 2 RC sürümü yayınlandı.
Yazılım devi Microsoft, Windows Vista işletim sistemi için yeni bir yama paketi yayınlayacak. Service Pack olarak adlandırılan bu paketlerin ikincisinin sürüm adayı sürümü Escrow, test edecek kişilere gönderilmeye başlandı. Tam 656 tane düzeltme sağlayan yeni paket, tek başına exe dosyası olarak indirebilir veya Windows Update aracılığıyla kurulabilir halde testçilere sunuldu. Tam sürümünün, 2009 yılının 2. çeyreğinin sonu ile 3. çeyreğin başı gibi bir zamanda yayımlanması beklenen yeni Service Pack'in, Vista'ya ne kadar fayda sağlayacağı merakla bekleniyor.

YORUM

Tandığım çoğu vista kullanıcıları, Windows7'e geçti bile... Bence SP2 biraz Window7'nın gölgesinde kalacak gibi, çünki Vista'yı sevmeyen kişi çok. Açıkcası anlamıyorum bunu, ben yaklaşık bir, birbuçuk senedir kullanıyorum bir sorunum yok. İlk zamanlarda uyumluluk sorunu yaşamıştım ama geçti gitti bitti artık... Şu an 64-Bit (Evdeki bilgisayarımda) ve 32-Bit (Okulda kullandığım bilgisayarımda) kullanıyorum gayet memnunum, tabiki geliştirile bilir bu Service Pack'den beklentim oyunlarda ve yüklemelerde (Setup) hizin artması...
Program özelikle büyük boyutlu oyunları yüklemesi çok sürüyor, bu geliştirişebilir ama bir eksi olarak görmiyorum çünki bir düşünün bir günde veya ayda kaç tane büyük boyutlu program veya oyun yükliyorsunuz ?

Katılıyorum genelde insanlar kulaktan dolma fikirlerle, denemeden veya denerken tam özelliklerini kapsamını bilmeden deneme yaptıklarından sevemediler Vistayı.
Ben de uzun zamandır kullanıyorum ve çok memnunum.XP her yönüyle çok yavan kalıyor artık.:victory

yalnız vistada calısabilir diyen cok program vistada calısmıyor.kaldı ki maalesef bazı yamaları da bilgisayarda donmaya sebebiyet veriyor.yeni aldıgım laptopa guncellemeleri yaptım temel programları yukledim.laptopun ekranı geldi ama hicbir tus calısmadı.yabancı forumlardan (ureticisinin) yamalardan birinin buna sebep oldugu yazıyordu.tabi SP2 kararlı olarak calıstıracaksa ve vista program uyumlulugu cozulurse bence o kadar da kotu degil bence.kaldı ki microsoft sertifikası almıs olan bir arkadasım windows 7 nin xp gibi pratik,kolay olacagını soyledi onlara soylenen bilgiye gore.

Xp Yi Dedem Bile Kullanmıyor Artık çünkü Ona Vista Yükledim

arkadaslar vistadan memnunum xp geride kaldı açıkcası.dediğiniz gibi çaga ayak uydurmak gerek.

arkaaslar bende vistadan memnundum ama sürekli explorerda hata veriyodu.

vista 1 numara! vista için xp olan bilgisayarıma format atıp vista kurdum :D

XP mi Vista mı

Vista Home Premium Orjinal ve Office 2007 Enterprise orjinal her türlü xp ye basıyor artık ben her ikisindende memnunum...

Geri