Windows Vista dan alınan puanların ne anlama geldigini görün ;)

silver021

New member
Reaction score
0
Temel puan, farklı birimlerin özelliklerini dikkate alarak bilgisayarınızın gücünü gösterir. Bu birimler arasında şunlar sayılabilir: Rasgele erişim belleği (RAM), merkezi işlemci birimi (CPU), sabit disk, masaüstünde genel grafik performansı ve 3-B grafik gücü.

Bu bölümde aşağıdaki temel puanlara sahip bilgisayarlardan alabileceğiniz verim genel hatlarıyla anlatılmaktadır:

Temel puanı 1 veya 2 olan bilgisayarlar genellikle bilgisayarla yaygın olarak yapılan işlere yetecek bir performansa sahiptirler (örneğin, ofis verimlilik uygulamalarını kullanma ve Internet'te arama yapma). Ancak bu temel puana sahip bilgisayarlar genellikle Windows Aero'yu veya Windows Vista sürümündeki gelişmiş multimedya unsurlarını çalıştıracak kadar güçlü değildirler.

Temel puanı 3 olan bilgisayarlar Windows Aero'yu ve temel olarak Windows Vista'un pek çok yeni özelliğini çalıştırabilirler. Windows Vista'nın yeni ve gelişmiş özelliklerinden bazıları bütün işlevleriyle birlikte kullanılamayabilir. Örneğin, temel puanı 3 olan bilgisayarlar Windows Vista temasını 1280x1024 çözünürlükte görüntüleyebilir, ancak temayı birden fazla monitörde görüntülerken zorlanabilir. Veya dijital TV içeriğini görüntüleyebilir, ancak Yüksek Tanımlı Televizyon (HDTV) içeriğini görüntülemekte zorlanabilir.

Temel puanı 4 veya 5 olan bilgisayarlar Windows Vista'nın tüm yeni özelliklerini tüm işlevleriyle birlikte çalıştırabilir ve yüksek teknolojili, grafikleri yoğun olarak kullanan işlemleri (örneğin, çok oyunculu ve 3-B oyunları, HDTV içeriklerinin kaydı ve kayıttan yürütülmesi gibi işlemleri) destekleyebilirler. Temel puanı 5 olan bilgisayarlar, Windows Vista sürümü piyasaya çıktığında mevcut en yüksek performanslı bilgisayarlardı.

Windows Deneyim Dizini, bilgisayar teknolojisindeki gelişmeleri dikkate alacak şekilde tasarlanmıştır. Donanım hızı ve performans arttıkça, daha yüksek temel puanlar da görülecektir. Bununla birlikte, dizinin her düzeyinin standartları aynı kalır. Örneğin, bir bilgisayarın temel puanı 2.8 ise, bilgisayarın donanımını yükseltmeye karar vermediğiniz sürece 2.8 olarak kalır.

güzel biLqi ve payLaşım...
birde vistayı kurduğun zaman CPU çift çekirdek ise vista varsa %100'ünü kullanıyor çok etkili.
ama çift çekirdekte XP ise muhteşem bir şekilde yavaş % 20'sini kullanıyor performansın..

tesbih22' Alıntı:
güzel biLqi ve payLaşım...
birde vistayı kurduğun zaman CPU çift çekirdek ise vista varsa %100'ünü kullanıyor çok etkili.
ama çift çekirdekte XP ise muhteşem bir şekilde yavaş % 20'sini kullanıyor performansın..
Abi agzından bal damlıyor. Bunu bide bilgiasayardan anlamayanlara anlatmak lazım. Mükemmel Bİlgisayar alıyolar sen kalk o güzelim PC ye XP yi kur olcakh işmi bu ya. Bİlgisayardan tamamıyla yararlanamıosun. Halbuki vistada dediğin gibi belleği CPU yu % 100 kullanabiliceğin bi platform. Yüksek bilgisayarların hepsi vistaya geçmeli yazıktır bilgisayarı ne performan aşımına uğratıcan aptallık bu ya .. !

Bende vısta ultımate kurdum banada 5.2 puan verdi

windovs xp ye vista makyajı yapacak bi proğram yokmu acaba

arkadaşımbir güzellik yapıp da handi donanımın hangi puanı arttırdığını söylesen daha iyi olmaz mıydı?

örneğin.

işlemci: 4.2
bellek: 2.9
grafikler: 4.4
oyun grafikleri: 2.3
birincil sabit disk: 5.3

şu 2.9 ile 2.3 olanı yükseltmem için ne yapmalıyım?

2.9 için ram almalısın-2.3 içinse ekran kartını değiştirmelisin

sadece işlemciye 4.5 vermiş gerisi 5.0 ve üzerinde :) iyi mi oluyo bu şimdi

''Ne kadar ekmek o kadar köfte '' Misali yane he he:hhmanD:hhmanD:hhmanD

ellerine saglık arkadasım tsk cok guzel anlatmıssın benım pc 4,4 veriyor

ben 5.3 aldım
cpu intel c2d 2.33 e6550
bellek 2.gb ddr2 800mhz
ekran kartı geforce 8800gtx
hdd 160 gb sata2
ultimate kullanıyorum

çok sağolun bilgiler için..bende dün Vista ultimate kurdum ancak bana werdiği puan 1,0 :( halbuki ekran kartım Sparkle 8800 GT ramlar 2 gb 800 mhz OCZ...tahminim üzere bu puanın düşük olma sebebi işlemciden kaynaklanıor..Pentium D kullanıyorum ondan dolayı böyle sorun oldu sanırım :(

meğersem orda update warmış...o 1.0 ilk kuruludan sonra verdiği puanmış...4.9 oldu şu anda puanım :)

pentıum d bıe olsa 1,0 alma ıhtımalı yok benım eskı pc 306 pentıum 4 tu o bıle 3 fılan almıştı sen vıstanın yenıle bı yanlışlık olmuş puan ayrıntısına gırersen orda hagısıne ne puan verdiği yaıyo

benımde ekran kartı 4,1 işem ci 5,0 ram 4,5 hdd 5,5

Geri